Demontaż deski rozdzielczej i zegarów
demontarz super lepiej sie nieda ale efekt koncowy troszke bedzie oslepiac pozdro
zbigniew.82
- Od: 5 wrz 2008, 22:00
- Auto: MAZDA 323 BJ
Mam takie pytanie... czy wie ktoś może czy jest możliwa wymiana samego panela nawiewu chodzi mi o to..., bo mam w swojej 323F (97r.) manualną wersje panela nawiewu... (na suwaki lewo-prawo)
zależy mi na tym by wmontować sobie panel ten "elektroniczny" z przyciskami... tylko nie mam pojęcia czy to się da zrobić bez większego nakładu pracy i części?? bo z tego co się trochę orientowałem to mój chyba działa na zasadzie jakiś linek (ciężko chodzą i to mi działa na nerwy!!
) prawdopodobnie a ta wersja "elektroniczna" jest chyba jakoś podłączana tylko na kostkach... jeśli ktoś jest w stanie mi coś doradzić to czekam na pomoc
z góry dzięki 
- Od: 8 mar 2009, 23:58
czekaj spokojnie bo może mnie nie zrozumiałeś
mam w 323 taki:
http://www.allegro.pl/item554638948_pan ... 6_98r.html
a moje pytanie jest czy da się bez jakiś dużych problemów i kosztów przełożyć żeby był taki:
http://www.allegro.pl/item558345870_pan ... mauto.html
tak że nie jestem do końca pewny bo jeszcze tego nie rozbierałem ale ten pierwszy chodzi na linkach prawdopodobnie z tego co trochę już szperałem po necie a drugi na zasadzie silniczków elektrycznych prawdopodobnie...
ale skoro się śmiejesz to pewnie nie masz pojęcia o tym
mimo wszystko jak masz jakieś przemyślenia napisz z chęcią przeczytam
mam w 323 taki:

a moje pytanie jest czy da się bez jakiś dużych problemów i kosztów przełożyć żeby był taki:

tak że nie jestem do końca pewny bo jeszcze tego nie rozbierałem ale ten pierwszy chodzi na linkach prawdopodobnie z tego co trochę już szperałem po necie a drugi na zasadzie silniczków elektrycznych prawdopodobnie...
ale skoro się śmiejesz to pewnie nie masz pojęcia o tym
mimo wszystko jak masz jakieś przemyślenia napisz z chęcią przeczytam
artkas7...powiem Ci szczerze, że pierwszy raz widze by ktokolwiek mial taki panel nawiewu jak Ty.....
W życiu się z takowym nie spotkałem. Wszystkie efki ktore w życiu widzialem...a były ich pewnie setki miały panel z tej drugiej fotki
Może ktoś.....poprzedni wlaściciel coś modził i ten panel byl zmieniany.
W życiu się z takowym nie spotkałem. Wszystkie efki ktore w życiu widzialem...a były ich pewnie setki miały panel z tej drugiej fotki
Może ktoś.....poprzedni wlaściciel coś modził i ten panel byl zmieniany.
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
nie raczej pewne że to seryjnie montowane jest bo kupiłem ją niedawno i nie jeden egzemplarz miał taki panel... a że akurat trafiła mi się w dobrym stanie to tą regulacje nawiewu niestety musiałem przełknąć...
ale działa mi to ostro na nerwy cóż może się przyzwyczaję
ale działa mi to ostro na nerwy cóż może się przyzwyczaję
coś mi się wydaje że pierwszy panel jest z BG a ten drugi z BA, na pewno da się to jakoś przerobić ale wydaje mi się że prócz panela musisz przełożyć sterowanie i silniczki. Kto wie może by zadziałało .. :|
szu_lech
- Od: 19 maja 2008, 16:58
- Auto: 323f, 96r., 1.5 Z5, STAG 300
wvx powiedz mi jak zrobiłeś to ze wskazówki świeca na czerwono wymieniałeś żarówki na czerwone? jeśli tak to zegary nadal są zielone przez to, że są na zielonej plexi? Ja dziś wymieniłem wszystko na niebieskie ale myślę jak tu zmienić żeby wskazówki były czerwone a cyfry niebieskie...
- Od: 9 sty 2009, 01:11
- Auto: Mazda 323f BA Z5
szu_lech napisał(a):coś mi się wydaje że pierwszy panel jest z BG a ten drugi z BA, na pewno da się to jakoś przerobić ale wydaje mi się że prócz panela musisz przełożyć sterowanie i silniczki. Kto wie może by zadziałało ..
Ten pierwszy panel tez jest z BA jak kupowalem mazde to na otomoto wiele takich spotykalem:P
- Od: 28 sty 2009, 02:30
- Auto: Mazda 3 1.6 16v 2005r.
a ja z innej beczk
Ja muszę się dobrać do nagrzewnicy. Czy ta fotorelacja wystarczy mi do tego celu czy jest dużo więcej przy tym pracy o której nie jest tutaj napisane? Może jest gdzieś fotorelacja z wymiany nagrzewnicy?
Ja muszę się dobrać do nagrzewnicy. Czy ta fotorelacja wystarczy mi do tego celu czy jest dużo więcej przy tym pracy o której nie jest tutaj napisane? Może jest gdzieś fotorelacja z wymiany nagrzewnicy?
- Od: 22 paź 2006, 12:10
- Auto: mazda 323F BA. Z5 16V
Mam dwa pytania odnośnie podświetleń licznika, panelu ogrzewania i przycisków w przedliftowej BA
1. Iloma żarówkami jest podświetlany licznik? 3x w5w czy 5
2. iloma i jakimi żarówkami jest podświetlany panel ogrzewania
1. Iloma żarówkami jest podświetlany licznik? 3x w5w czy 5
2. iloma i jakimi żarówkami jest podświetlany panel ogrzewania
http://superslub.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
- Od: 11 lis 2007, 01:23
- Auto: Civic EJ9 D16Z6+
1.3x
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r