Lustrzanki – polecane/niepolecane aparaty fotograficzne
Iktorn 400D nie ma tego zlacza.
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
Zdecydowałem się dzisiaj na 40D + 50f/1.4. Pierwsze wrażenie – wiem, gdzie jest spust! Drugie – mogę robić zdjęcia w ciemności! Teraz muszę ochłonąć, a prezentacja (braku) umiejętności może innym razem
.
the right man in the wrong place...
Sokool taka 50tka F1.4 kosztuje ~1000zl
Juz nie mow ulamek
tco_tm ech, tez za troche dokupie 40d jak fundusze pozwola
tco_tm ech, tez za troche dokupie 40d jak fundusze pozwola
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
Ja odkopałem foto z wypadu do Ostródy.

Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
- Od: 12 kwi 2008, 21:16
- Auto: -Sierra mk2 2.0 dohc –>2,9 24v6 4x4
-Sierra mk2 2.0 dohc
-Sierra mk1 85r. 2.0 ohc – Coupe GT :D
Dwa wybrane zdjęcia. Obydwa w raczej trudnych warunkach oświetleniowych – używając FZ30 mógłbym o nich tylko pomarzyć. Pstryknięte aparatem prosto "z pudełka", z pominięciem świadomego doboru ustawień.
Nie miałem wcześniej cyfrowego lustra na własność i przyznaje, że jestem pod wrażeniem tego, co teraz wychodzi spod mojej ręki. Oczywiście widzę, że daleko temu do zdjęć rzeczywiście bardzo dobrych i po prostu dobrych, ale dla mnie efekt jest przynajmniej na miarę tego, co oczekiwałem. Mam nadzieję, że z czasem nauczę się świadomie wybierać ciekawe momenty i kadry.
Podobno cenowo plasuje się w górnym przedziale opłacalności. Ja wybrałem go trochę na wyrost, ale dla osoby mającej pojęcie co można nim zrobić – inwestycja na pewno uzasadniona.

Nie miałem wcześniej cyfrowego lustra na własność i przyznaje, że jestem pod wrażeniem tego, co teraz wychodzi spod mojej ręki. Oczywiście widzę, że daleko temu do zdjęć rzeczywiście bardzo dobrych i po prostu dobrych, ale dla mnie efekt jest przynajmniej na miarę tego, co oczekiwałem. Mam nadzieję, że z czasem nauczę się świadomie wybierać ciekawe momenty i kadry.
strOOs napisał(a):tco_tm ech, tez za troche dokupie 40d jak fundusze pozwola
Podobno cenowo plasuje się w górnym przedziale opłacalności. Ja wybrałem go trochę na wyrost, ale dla osoby mającej pojęcie co można nim zrobić – inwestycja na pewno uzasadniona.
tco_tm teraz mam 20d, cenowo tez plasuje sie oplacalnie. 40d bedzie nastepne dlatego ze za troche wiem, ze dwa body beda potrzebne.
Na pierwszym foto podciagnalbym lekko kontrast i byloby lepiej
Test CZJ Sonnar 180mm F2.8. Nowa milosc (obiektyw znaczy sie
):

Na pierwszym foto podciagnalbym lekko kontrast i byloby lepiej
Test CZJ Sonnar 180mm F2.8. Nowa milosc (obiektyw znaczy sie

strOOs konkretne fotki. ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
- Od: 12 kwi 2008, 21:16
- Auto: -Sierra mk2 2.0 dohc –>2,9 24v6 4x4
-Sierra mk2 2.0 dohc
-Sierra mk1 85r. 2.0 ohc – Coupe GT :D
rafal_gz dokladnie, to to malenstwo
Tak to wyglada w praktyce (zdjalem oslone bo mi sie z nia do torby nie miescil...):

Tak to wyglada w praktyce (zdjalem oslone bo mi sie z nia do torby nie miescil...):

Loczek bardzo czesto robie foto z otwartym lewym, ale jak ostrze recznie to sie tak samo robi 
Bardzo fajnie, ale malo kontrastowo.
Jak juz masz na kompie to podciagaj troche
Jak juz masz na kompie to podciagaj troche
Czuje zakłopotanie, bo na moje oki jest dostatecznie kontrastowo. Hmm.
Poniżej to samo z rozciągniętą dynamiką (auto contrast w ps):
Czy o to chodzi?
Poniżej to samo z rozciągniętą dynamiką (auto contrast w ps):

Czy o to chodzi?
Ostatnio edytowano 12 lut 2009, 02:28 przez Paweł, łącznie edytowano 1 raz
Ale ja mam spaczony gust, nie musisz byc zaklopotany