Shoovar napisał(a):Pytanie do tych którzy już walczyli z tematem. Czy po zmianie widać wyraźniej w ciągu dnia co jest wlączone?
Witam.W związku z dużym zainteresowaniem odświeżam mój foto temat.Po zmianie przyciski są o wiele bardziej widoczne za dnia...nie wspomne o nocy.Czas roboty ok1h.Uwage musialem zwracac na + i – bo nie zawsze swieciły.W deske poszły 5x W5W niebeiskie led i jedna T5 (podświetla temp wody) ma troche inny odcien ale nie da rady inaczej.Poza tym z tych 5ciu 2szt to kierunkowskazy...zaszalalem i sa teraz niebieskie a nie zielone :p Nie bawilem sie podswietlaniem innych kontrolek bo na desce maja one juz odp kolory (czerw/żółty) podswietlane zwyklymi żarówkami wiec sadze,ze z niebieskim byla by lipa.Nawiew jak widac to wymiana lutownica diód , regulacja to 3x T5 (1,2,3,AUTO dalem na niebiesko ...temp wysoka na czerwona ,niska na niebiesko)..efekt jak na fotkach.Jesli chodzi o podswietlenie A/C i nawiewu na nogi ,szybe itd to tymczasowo powróciłem do zwyklaj zarowki bo dioda T5 jest za długa i cholera nie rozprasza tak swiatla jak powinna .Mozna tam wstawic zwykłą żarówke ale niebieską.Te dwie małe (na nogi,szybe ,AUTO)japońskie wynalazki nadal mi nie świecą !:( Jeśli chodzi o podświetlenie przycisku trójkąta awaryjnego(1szt),przeciwmgielnex2,cruise mainx2,ogrzewanie tylnej i przedniej szyby x4 to tylko diody R3 w oprawce(9 szt razem).Jakieś pytania?
9szt R3 mini (8mm) w oprawce
5szt W5W diody 4ledowe
4szt T5 w oprawce (w tym 1szt czerwona)
2szt W5W 6ledowe białe jako postojowe
reszta to jak kto uwaza.
Link na allegro maja tam troche tego
http://allegro.pl/item535493860_zarowka ... orady.html
UWAGA! 6ledowe biale W5W postojowe zaczely po pewnym czasie robic za stroboskopy tzn 3 diody swiecily a 3 mrugaly i wygladalem jak strażnik teksasu
2 diody T5 (czerw i nieb ) w regulacji temperatury zaczely mrugac w koncu padly.Okazalo sie,ze rezystor sie w nich nagrzal i sie stopily :p
Wymienilem,jest OK na jak dlugo nie wiem.Jak kupowac to chyba nie te za 2,50
<br>Moja Madzia 

[/img]