FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
Tak,xenony ładnie wygladaja, tylko ostatnio miałem kontrole policyjną i powiedział mi ze jesli nie zdemontuje xenonów to dostane mamdat 200 zł lub zabiora mi dowód rejestracyjny,to reflektory niesa przystosowane do zarowek xenonowych,ze niby niemaja spryskiwaczy i silniczków wyrownujących. Wiec z bólem kupiłem zwykłe zarówki H1 a xenony leza w kartonie i sie marnuja
- Od: 30 sty 2009, 16:13
- Auto: Była Mazda 323f BA, 1.5,16V,96 r.
Obecnie Mazda 6 Sport kombi 2.0, 16V, 141 KM, 2004 r.
ww napisał(a):moze mi ktoś to znalesc gdzie w kodeksie o ruchu drogowym jest napisane ze nie moge miec ksenonow???? normalnie pranoja!!!! Danios18 sprzedasz mi te xenony??;>
po prostu lampa nie ma homologacji na tego typu zarówki

- Od: 28 sie 2007, 22:34
- Auto: 323f 96' :)
na kolszach lamp jest napisane HC (tak mi pokazał policjant) czyli do zwykłych żarówek to jest przeznaczone i homologacja tez jest do zwykłych a nie do xenonów a co do przepisów,kiedyś znalazłem w internecie ten przepis ale teraz szukam i niemogę znaleść :/
- Od: 30 sty 2009, 16:13
- Auto: Była Mazda 323f BA, 1.5,16V,96 r.
Obecnie Mazda 6 Sport kombi 2.0, 16V, 141 KM, 2004 r.
Panowie chwila moment mandat karny może być wypisany za przestępstwo lub wykroczenie .. niesprawny pojazd tzn np: z ksenonami nie jest ani wykroczeniem ,ani przestępstwem więc może policjant zabrać dowód i nic poza tym , a co do zmiany żarówek w razie kontroli to tak jak koledzy pisali jeżeli jesteśmy w stanie usunąć usterkę na miejscu dowód rejestracyjny zostaje u nas
ps. to są tylko moje przypuszczenia ale skonsultuje to z prawnikiem (mam taką możliwość) i napiszę dokładnie co i jak
ps. to są tylko moje przypuszczenia ale skonsultuje to z prawnikiem (mam taką możliwość) i napiszę dokładnie co i jak
#Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier**** laj w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą #
#prostota konstrukcji góruje nad finezją kształtów#
#sukces ma wielu ojców, i trwa to dotąd, aż zostaje sam,porażka jest sierotą#
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
-Cinek_ to rozwiąz to bo już nie dlugo wyjeżdżam moim bolidem od blacharza i wkładam z powrotem ksena i niech sie pałuje psiarnia ,bo mi na nerwy działają a jak mnie zaś zatrzyma ten sam to mu nakopie
albo wsadze 4300 kelwinów 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
He ja ma 4,3 i też się dziwnie patrzą ,ale na razie obyło się bez konsekwencji
ps. zwróciliście uwagę jak się "świeci" radiowóz policyjny jak się ma ksenony
(chodzi mi o te srebrne) widać go z 500 m
ps. zwróciliście uwagę jak się "świeci" radiowóz policyjny jak się ma ksenony
#Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier**** laj w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą #
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
Ja mam 8000k i mialem juz przygode z panami policjantami sprawdzal nawet czy moje 17" nie wystaja poza obrys auta a jak patrzyl na lampy to biedak az klękał zeby popatrzec ale nic nie mowil
najgorsze bylo dopiero zrobienie przegladu bo nikt w Rzeszowie nie chcial podbic nawet po znajomosci 
- Od: 24 lip 2008, 17:00
- Auto: Było:
VW Golf I
Opel Tigra
Honda Civic Coupe
Mazda 323F BA
Obecnie:
Audi A6
W_o_j_T_e_K napisał(a):najgorsze bylo dopiero zrobienie przegladu bo nikt w Rzeszowie nie chcial podbic nawet po znajomosci
A ja tam jeszcze problemów nie miałem a juz xeny mam założone półtora roku na przeglądziei bez problemu nawet nic nie powiedził aa powiedział że dobrze ustawione i tyle
www.BBTel.pl
abdul nie wiem moze u mnie sa bardziej "ambitni" jeden nawet nie dal mi szansy wjechania za drzwi powiedzial ze jak zmienie swiatla to moge przyjechac, inny przy sprawdzaniu swiatel gdy zobaczyl Xenony powiedzial zebym jechal zmienic i tak w kolko
wiec nie pozostalo nic innego jak zmienic na te 5 min na zwykle zarowki 
- Od: 24 lip 2008, 17:00
VW Golf I
Opel Tigra
Honda Civic Coupe
Mazda 323F BA
Obecnie:
Audi A6
WItam koledzy powiedzcie mi czy jestem w stanie określić barwe żarnika bez zapalania go??
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
-Cinek- napisał(a):Panowie chwila moment mandat karny może być wypisany za przestępstwo lub wykroczenie .. niesprawny pojazd tzn np: z ksenonami nie jest ani wykroczeniem ,ani przestępstwem więc może policjant zabrać dowód i nic poza tym , a co do zmiany żarówek w razie kontroli to tak jak koledzy pisali jeżeli jesteśmy w stanie usunąć usterkę na miejscu dowód rejestracyjny zostaje u nas
Aleś wymyślił pogratulować

Daj spokój sprawa tak oczywista że jak pójdziesz z tym do prawnika to będzie miał z ciebie niezły ubaw.
konrad278 napisał(a):WItam koledzy powiedzcie mi czy jestem w stanie określić barwe żarnika bez zapalania go??
tak, po kolorze pionowego pręcika,
np.
4500 – kolor czarny
6000 – bialy
8000 – niebieski
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97