Tylny zacisk hamulcowy MX-3
Strona 1 z 1
Może ktoś z was ściągał tylny zacisk hamulcowy w MX-3 .Po odkręceniu górnego mocowania (śruby) zacisk odchyla się sprężyście i teraz moje pytanie jak ściągnąć zacisk z dolnego mocowania ,wybić, wykręcić
?Dalej, czy ktoś rozbierał mechanizm ręcznego który znajduje się w zacisku , czy jeżeli to rozmontuję to czy muszę się liczyć z ubytkami płynu hamulcowego i późniejszym odpowietrzaniem czy nic się nie rozszczelni??
- Od: 10 wrz 2004, 23:08
- Auto: HONDA ACCORD 2,0 136 PS
No ja się przy tym męczyłem!!
Na dole trzyma się na śrubie 10-tce, potrzebujesz koniecznie płaskościenną własnie 10-tkę – nic innego tam nie wejdszie, śruba schowana jest za zaślepką, którą podważysz śrubokrętem chociażby!
Ja musiałem pojeździć po znajomych za nasadką, która by mi tam weszła!! Dobre klucze to podstawa
Co do reszty pytań ... nie mam pojęcia! Powodzenia przy rozkręcaniu!
Na dole trzyma się na śrubie 10-tce, potrzebujesz koniecznie płaskościenną własnie 10-tkę – nic innego tam nie wejdszie, śruba schowana jest za zaślepką, którą podważysz śrubokrętem chociażby!
Ja musiałem pojeździć po znajomych za nasadką, która by mi tam weszła!! Dobre klucze to podstawa
Co do reszty pytań ... nie mam pojęcia! Powodzenia przy rozkręcaniu!
MiHaŁ napisał(a):Ja musiałem pojeździć po znajomych za nasadką, która by mi tam weszła!!
No ja zeszlifowałem rurkową 10-kę i weszło ale kurde już była na prawdę cienka ta rurka, dzięki MiHał za podpowiedź że tam jest zaślepka i śruba .
Tulejki przesmarowane , hamulce żyletki

- Od: 10 wrz 2004, 23:08
- Auto: HONDA ACCORD 2,0 136 PS
Witam mam do kupienia w bardzo dobrej cenie [jaki?] zacisk hamulcowy do mx3 tylko jest on do mx3 z silnikiem v6 a ja mam 1.6 16v.
Czy podejdzie zacisk z 1.8 v6 do 1.6 16v z 94?
Czy podejdzie zacisk z 1.8 v6 do 1.6 16v z 94?
Jest jedna rzecz dla której warto żyć .... MAZDA .... i nie liczy sie nic 
- Od: 24 lis 2004, 14:57
- Auto: mazda mx3
Strona 1 z 1