Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
Mev widze ze masz xenony napisz mi prosz eile dales za komplet .. tzn to osobno mijania i drogowe czyli 2 komplety ?widze jakies za 200zl na allegro jak myslisz to szajs?i prosba czy moglbys zrobic zdjecie podczas jazdy na drodze w calkowitej ciemnosci? oczywiscie przy okazji jak bedziesz gdzies jechal ... kurde te moje lampy to jakas tragedia jak lece trasa to lapie sie kogo kolwiek na ogon i lece za nim bo na nie oswietlonej drodze to 60km/h ;( musze cos z tym zrobic bo zwariuje miec fajne auto i miec lampy ktore prawie niedzialaja .. sa lekko brudne w srodku ale mimo wszystko fabrycznie sa slabe ;/
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
- Od: 26 paź 2008, 21:58
- Auto: Xedos6`96 1.6 16V,byla tez Mx3
Mam tylko na mijania – drogowe mam zwykłe, ale żałuję obecnie, że nie kupiłem również na nie – czyli bi-xenony by to były – w sumie drogowe i tak oślepiają i tak oślepiają, więc bez różnicy...
Tu masz jedno zdjęcie, ale nie moje – kolegi Jarusiek
Ja nie umiem robić zdjęć w nocy bez lampy – nie miałem czasu opanować tej sztuki
Moje kosztowały chyba 160zł – mam je od pół roku i żadnych problemów
Te na allegro różnią się w sumie tylko kartonami – bo nawet przetwornice są takie same
Kup najtańsze i będziesz zadowolony
Różnica jak dla mnie jest duża między zwykłymi światłami, a xenonami w xedosie

Tu masz jedno zdjęcie, ale nie moje – kolegi Jarusiek
Ja nie umiem robić zdjęć w nocy bez lampy – nie miałem czasu opanować tej sztuki

Moje kosztowały chyba 160zł – mam je od pół roku i żadnych problemów

Różnica jak dla mnie jest duża między zwykłymi światłami, a xenonami w xedosie
f*ck
Filippo80 napisał(a):Zawieszenie sprawdzali przez 10 min ,test amorow i niby wszystko OK
Też robiłem taki test i niby wszystko ok – spokoju nie dawało mi niepewne zachowanie auta w zakrętach i bujanie – postanowiłem wymienić amortyzatory. Okazało się, że były kompletnie zużyte także polecam taką operację, nawet jak test nic nie wykazał
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Mev napisał(a):Różnica jak dla mnie jest duża między zwykłymi światłami, a xenonami w xedosie
Ja, takze bylem uzytkownikiem Xenonow – bylem do czasu az mnie policja dupnela
sq2jul napisał(a):, takze bylem uzytkownikiem Xenonow – bylem do czasu az mnie policja dupnela
Mnie ostatnio w środku nocy kontrolowali i się do xenonów nikt nie przyczepił
f*ck
no ja mialem tyle 'szczescia', ze odrazu mnie za to zhaltowali i chcieli dowod skasowac.
Ja już miałem kilka kontroli i nikt się nie przyczepił do Xenonów. Z tym że u mnie Xedos to raczej rzadko spotykane i nie znane auto(chociaż ostatnio się jakieś pojawiają). Kiedyś jeden policjant mi przyznał że do czasu kiedy zobaczył dowód myślał że to jakieś auto ze stanów sprowadzone, a w rok produkcji nie mógł uwierzyć- dowód wydawał mu się podejrzany 

- Od: 22 gru 2007, 16:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
jarusiek napisał(a):Ja już miałem kilka kontroli i nikt się nie przyczepił do Xenonów. Z tym że u mnie Xedos to raczej rzadko spotykane i nie znane auto(chociaż ostatnio się jakieś pojawiają). Kiedyś jeden policjant mi przyznał że do czasu kiedy zobaczył dowód myślał że to jakieś auto ze stanów sprowadzone, a w rok produkcji nie mógł uwierzyć- dowód wydawał mu się podejrzany
Bo ogolnie malo w Polsce mamy tych autek
dzieki za fote musze zmienic i na xenonki zmienic i wyczyscic oczywiscie lampy ... a jaka moc tych xenonkow jesli mozna widziec 
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
- Od: 26 paź 2008, 21:58
- Auto: Xedos6`96 1.6 16V,byla tez Mx3
bartekl napisał(a):a jaka moc tych xenonkow jesli mozna widziec
moc jest jedna 35W a wybiera sie temperature światła tu chyba jest 6000K czyli zimna biel

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
Teraz ja mam pytanko – jak to jest z kontrolką braku płynu do spryskiwaczy, była ona w każdym xedosie?
Bo ostatnio mi się skończył, a nic się nie zaświeciło
Myślę, czy nie mam w ogóle żarówki czy po prostu się przepaliło...
Tak samo jak z tego co pamiętam nie świeci mi się żarówka od niezapiętych pasów... Na jakiej to zasadzie w ogóle działa? Jakiś czujnik w fotelu, czy jak?
Bo ostatnio mi się skończył, a nic się nie zaświeciło
Tak samo jak z tego co pamiętam nie świeci mi się żarówka od niezapiętych pasów... Na jakiej to zasadzie w ogóle działa? Jakiś czujnik w fotelu, czy jak?
f*ck
Co do niezapiętych pasów też jestem ciekawyMev napisał(a):Teraz ja mam pytanko – jak to jest z kontrolką braku płynu do spryskiwaczy, była ona w każdym xedosie?
Bo ostatnio mi się skończył, a nic się nie zaświeciłoMyślę, czy nie mam w ogóle żarówki czy po prostu się przepaliło...
A kontrolkę płynu do spyskiwaczy sprawdź, pewnie żaróweczka się przepaliła
jarusiek napisał(a):Co do niezapiętych pasów też jestem ciekawy
Jutro sprawdzę jak nie zapomnę – bo zawsze jak tylko wsiądę to zapinam pas – jeszcze kluczyka nie przekręcę w stacyjce, a już w pasach siedzę

f*ck
jarusiek napisał(a):Co do niezapiętych pasów też jestem ciekawy
Jeśli jest podpięta pod fotelem kostka to po przekręceniu kluczyka usłyszysz piękne 5 piknięć informujących o tym, że nie zapiąłeś pasów – jednocześnie świeci się kontrolka od nich, która po chwili gaźnie niezależnie czy zapiąłeś pasy czy nie.
Mev napisał(a):Teraz ja mam pytanko – jak to jest z kontrolką braku płynu do spryskiwaczy, była ona w każdym xedosie?
Na pewno masz i ja raczej stawiam na zasyfiały czujnik w zbiorniczku na płyn,mi też się nie działała kontrolka ale jak wyciągłem zbiornik to okazało si,że ten pływak był cały jakby w mydle,wystarczyło przepłukać i działa jak należy. A co do kontrolki pasów to ja mam kostkę podpiętą ale nic się ni świeci ani tym bardziej nie piszczy,tak samo z kontrolką otwartych drzwi.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=59617&hilit=%C5%82ysy
- Od: 25 maja 2008, 20:26
- Auto: CA B6 95'+gazBRC Blos
Subaru OBK EJ251 01'
ŁYSY007 napisał(a):kontrolką otwartych drzwi
Mi działa ta kontrolka przy otwraciu drzwi

Kontrolki niby są bo pod światło je widać ale mogą nie być podłączone,ewentualnie spaliły się żarówki.
mój miał gest
Barthek1983 napisał(a):dopłacić do wersji z klimą szwab nie chciał
mój miał gest
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=59617&hilit=%C5%82ysy
- Od: 25 maja 2008, 20:26
- Auto: CA B6 95'+gazBRC Blos
Subaru OBK EJ251 01'
Dziękować dziękować, na zwykłym zawieszeniu nie ocierają, ale na obniżonym przy maksymalnym skręcie kół jest na styk (prawie, że nie wyczuwalne) ale to można przeżyć 
U mnie również kontrolki świecą zarówno od drzwi, spryskiwaczy i pasów- z tym że
Ta kontrolka od pasów rzeczywiście się pokazuje po przekręceniu kluczyka, i są sygnały dźwiękowe
Ale po zapaleniu auta gaśnie...
Trochę dziwne działanie
Trochę dziwne działanie