Mazda 323S BA KF '95
a mi tam wszycho widzi się na maxa, i wsią mi tu nic nie zajeżdża, to raczej kwestia gustu. A wszystkie marki typu Sparco, Rota, Momo mówią za siebie o jakości i prestiżu. Tylko motor słaby, jak zrobisz SWAPa to będzie unikat w PL 
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Popieram przedmówcę. Poza tym nie każdy musi mieć standardową lotkę bo taka się u nas przyjęła. Gdyby ta była sprzedawana seryjnie to pewnie większość by ją polecała jako najbardziej pasującą do auta
Poza tym tu również liczy się to, że sporo się chłopak napracował i jak dla mnie autko fajnie się zapowiada. Co z tego wyjdzie to się jeszcze zobaczy 
- Od: 23 gru 2008, 23:16
- Auto: 323F, DOHC 1.5 16V
wg mnie taka lotka pasuje właśnie do sedana gdzie jest sporo miejsca na spojler, bo w 323F BA nie ma tyle miejsca i wg mnie wyglądałoby przesadnie
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
thebest91 napisał(a):teraz to mi troche wieś tuningiem zajezdza zderzaki moga byc ale lotke i progi przemilcze
Robiąc progi wzorowałem sie na produktach znanej i cenionej na całym świecie za JDM body firmie Chargespeed. Niestety u nas ich design w porównaniu do reszty świata jest wyznacznikiem wiochy a nie prestiżu

Kilka fotek body Chargespeed i burackich lotek na których się wzorowałem

Mówi sie że ile ludzi tyle opinii, jednym się poboba styl Import innym nie i to jest zrozumiałe. Trudno mi niestety pojąc jednak to że nawet jeżeli coś jest zrobione dobrze w danym stylu na markowych komponentach zostaje przyrównane do wiochy, ale jak na forum strikte motoryzacyjne a nie tuniungowe byłem przygotowany na dużo więcej krytyki z waszych ust

Ostatnio edytowano 28 sty 2009, 02:41 przez Marek 323s BA, łącznie edytowano 1 raz
Tematy o moich autkach
323 s ba http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=67569
ja się nie wypowiem na razie nt. bodykitu... poczekam gdy będzie polakierowany na aucie
w pierwszym momencie kompletnie mi się nie podobał.... im więcej się przyglądam tym bardziej mi się podoba... ale poczekam na fotki w lakierze
w pierwszym momencie kompletnie mi się nie podobał.... im więcej się przyglądam tym bardziej mi się podoba... ale poczekam na fotki w lakierze
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Marek 323s BA i tu mi się podoba Twoje podejście do sprawy. Przyjmujesz krytykę.....ale...
Z uwagi na to że niewiele osób posiada "twój" model 323 jest dla mnie bardzo ale to bardzo fajnie że nie boisz się tych rozwiązań. W pewnym sensie jestes pionierem takich przeróbek...i dążeniu do czegoś co nie było wcześniej zrobione przez nikogo innego ( i to chyba tak bardzo wiele osób może odstraszać ).
Dlatego tak trzymaj. Kierunek zmian wcale nie jest zły. Jest poprostu niespotykany...bo inni użytkownicy nie odważyli się na to.
Ja bardzo chętnie zobaczę autko w realu po wszelkich zmianach.
Powodzenia...i tak trzymaj.
Z uwagi na to że niewiele osób posiada "twój" model 323 jest dla mnie bardzo ale to bardzo fajnie że nie boisz się tych rozwiązań. W pewnym sensie jestes pionierem takich przeróbek...i dążeniu do czegoś co nie było wcześniej zrobione przez nikogo innego ( i to chyba tak bardzo wiele osób może odstraszać ).
Dlatego tak trzymaj. Kierunek zmian wcale nie jest zły. Jest poprostu niespotykany...bo inni użytkownicy nie odważyli się na to.
Ja bardzo chętnie zobaczę autko w realu po wszelkich zmianach.
Powodzenia...i tak trzymaj.
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Super samochodzik
Modyfikacje dość odważne, ale jak najbardziej na plus
Zderzaki mi się podobają bo nie są przesadzone i ładnie komponują się z sylwetką auta ;] Jedyne czego nie jestem pewien to progi
wydają mi się za masywne (ale może to wina tego , że na zdjęciu z boku założone są same progi bez reszty pakietu) Co do lotki to ciężko powiedzieć bo fota jest zrobiona z bliska, a przydałaby się jakaś z profilu żeby było widać całe auto
Co do wcześniejszych wypowiedzi, że zalatuje wiejskim tuningiem
to w ogolę się nie zgodzę
Można by tak mówić gdyby dominował sitex, nakładki na pedały i wszechobecna szpachla, ale nie w przypadku gdzie wszystko jest robione tak skrupulatnie i ze smaczkiem ;] Pierwszy raz widzę tak ładną BA w sedanie,ale to chyba dlatego, że pierwszy raz widzę żeby ktoś w ogóle szedł w tą stronę jeżeli chodzi o tuning i o ten model
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w realizowaniu wszystkich planów 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
;D
- Od: 14 sty 2008, 01:12
- Auto: Mazda 323 F 1.8, 114 KM, 1995r
Progi z resztą pakietu z profilu. Ja wiem czy masywne? mają 11cm wysokości, uniwersalne z allegro 16-17cm...

Tematy o moich autkach
chyba zmienie zdanie coraz bardziej mi sie to zaczyna podobać, (lotka dalej mi nie leży ) ale progi z tej perspektywy sa fajne, czekamy na efekt prac lakiernika
a te aluski to bedziesz sprzedawał??
a te aluski to bedziesz sprzedawał??
-
Gość
Ja powiem tak – takie auta są mi obce ale tutaj naprawdę mi się to podoba. Moim zdaniem dobrze zabrałeś się za zmiany zaczynając do zawieszenia i felgi. Do tego teraz dokładasz body w stylu Import i to wszystko ma ręce i nogi. Nie mogę doczekać się końcowego efektu i trzymam mocno kciuki za postęp w pracach 
Bardzo fajna Madzia te siedzenia i zdejmowana kierownica poprostu rządzą. Bardzo fajny ten pakiecik również będę czekał żeby zobaczyć go polakierowanego. Ale IMO po jego założeniu przydało by się założyć większe felgi, ale jako że w planach masz swapa razem z hamulcami o to chyba nie ma się co martwić;) Powodzenia
- Od: 27 lut 2007, 21:04
- Auto: Mazda 6 2.0 GG RF5C
thebest91 napisał(a):te aluski to bedziesz sprzedawałpytajnik zeby
Tak ale tanio nie oddam za komplet z oponami dałem 4700zł... na ich miejsce trafią 18"
Tematy o moich autkach
Marek 323s BA
Widzę że u Ciebie też się dzieje. Ładnie te zderzaki mogą wyglądać. Mam takie same autko kolorek tlko inn i wiem że autko jest warte. Czekam na Twój efekt końcowy.
Widzę że u Ciebie też się dzieje. Ładnie te zderzaki mogą wyglądać. Mam takie same autko kolorek tlko inn i wiem że autko jest warte. Czekam na Twój efekt końcowy.
Zapraszam na moją stronkę z rękodziełami www.asyriusz.pl
- Od: 23 kwi 2007, 17:01
- Auto: Mazda 323S BA 1994r
Bardzo ładna BA S, zmiany idące w dobrą stronę, chyba nawet wiem jakie fora przeglądasz
Czekam na fotki z gotowym body na aucie, aby móc ocenić całokształt.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Póki co mamy niestety cieżką zimę i na założenie body i ocenę będziecie musieli jeszcze zaczekac
Za to jest czas na przerobienie tylnego spoilera i grila
Powoli przeglądam już ogłoszenia w poszukiwaniu F-ki V6 na swapa i już widzę że trudno będzie znaleźc zdrowego dawcę bo strasznie ich mało
a zależy mi na zdrowym autku zarówno pod wzgledem technicznym jak i blacharskim bo będzie to moje zimowe wozidło
chyba pierwszy w pl bedę robił równocześnie 2 swapy. Z5->KF w S i KF->Z5 w F
KF->Z5 dostanie pewnie tytuł swapa roku 

Tematy o moich autkach
no to masz problem rozwiązany, fele przełożysz razem z Z5 do Efki
Mazda bardzo ładna, ten sedan ma coś w sobie i podejrzewam że jak skończysz to będziesz miażdżył
Podoba mi się, że jak dotąd więcej robisz niż mówisz.
Powodzenia w modach!

Mazda bardzo ładna, ten sedan ma coś w sobie i podejrzewam że jak skończysz to będziesz miażdżył
Podoba mi się, że jak dotąd więcej robisz niż mówisz.
Powodzenia w modach!
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
No robi wrazenie pozytywne i to bardzo mi sie akurat taka lotka nie widzi ale progi i cala reszta jak najbardziej na plus
fajne autko pozdrawiam 
Naprawa komputerów w prawie każdym zakresie szczegóły na PW :)
- Od: 30 sie 2008, 10:22
- Auto: Mazda 323F Ba 98r. LE
Mazda 121 DB GLX