od kupna można było to przewidzieć tak łatwo udało mi się zbić cenę. Ale z natury wierzę w ludzi pozatym to buł typowy angol pracownik banku a tu taka niespodzianka.
Padające koła dwumasowe w Maździe6 2.0 MZR-CD
wymieniałem
150000-175000 jestem trzecim właścicielem koło padło mi zaraz po dwóch tygodniach
od kupna można było to przewidzieć tak łatwo udało mi się zbić cenę. Ale z natury wierzę w ludzi pozatym to buł typowy angol pracownik banku a tu taka niespodzianka.
- Od: 8 wrz 2008, 17:55
- Auto: mazda6 02rok 2,0 diesel 136 byla, teraz
mazda6 2010 2,2 polift kombi
Myjk napisał(a):Jak to się robi? Tak na przyszłość...
Znajomość języka holenderskiego i odrobina dobrej woli pracownika serwisu – bezcenne
Moim autem jeździła kobieta a znaczna część lubi pałować już od 1000 rpm

[url]http://www.rajskiesiedlisko.pl[/url] | Agroturystyka
- Od: 14 sty 2008, 20:09
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 RF-7J
Nie wymieniałem i nie wiem skąd problem. Mam autko od czerwca 2008, przjechałem nim ok. 50 tysięcy i poza zaworem scv nic nie wymieniałem....i nie mam zamiaru!
- Od: 4 sie 2006, 18:48
- Auto: Mazda 6 kombi 2003 rok 136 KM
Mazda 6 kombi 2008 rok 140 KM
Mazda 6 kombi 2019 rok 2,5
Przebieg 173 000 km. Auto sprowadziłem w sierpniu 08r. od pierwszego właściciela. Nie wymieniałem. Ale niewykluczone że będzie do wymiany. Gdy ruszam to nieźle mi trzęsie gablotą. Może to sprzęgło a może dwumasówka? Nie znam się i czeka mnie za niedługo warsztat 
- Od: 7 wrz 2008, 02:09
- Auto: Mazda 6 CiTD 136 KM. 2004r.
Przebieg 98 000 km mam zamiar wymienić w najbliższym czasie bo jak stoję np. na czerwonym świetle na luzie to od strony sprzęgła tak napier..... że czasami ludzie się oglądają, też nie wiem czy to dwumas czy docisk lub łożysko oporowe, objawów w postaci szarpania przy ruszaniu nie mam ale za to lata mi pedał sprzęgła na biegu jałowym – oczywiście przy kupnie auta jakieś 5 000 km temu wszystko było OK po przejechaniu około 500 km zaczęło się.... 

domin1979 napisał(a):Przebieg 98 000 km mam zamiar wymienić w najbliższym czasie
Jesteś pewny tego przebiegu?
Nie jestem, ale nic poza właśnie padającym sprzęgłem nie wskazuje że ma przejechane dużo więcej, pozostałe podzespoły raczej w idealnym stanie....
Przy 100 tys. wg mnie absolutnie nic nie powinno się dziać. Chyba, że miałeś jakiegoś wyjątkowego pecha i ktoś zakatował to auto.Maciek 251 napisał(a):Nie jestem, ale nic poza właśnie padającym sprzęgłem nie wskazuje że ma przejechane dużo więcej, pozostałe podzespoły raczej w idealnym stanie....
manu napisał(a):Gdy ruszam to nieźle mi trzęsie gablotą. Może to sprzęgło a może dwumasówka?
to dwumasowka..
i bedzie coraz mocniej!
rozpocznij poszukiwania uzywki
lub oszczedzania kasy!
pozdr
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):Enduro napisał(a):manu napisał:
Gdy ruszam to nieźle mi trzęsie gablotą. Może to sprzęgło a może dwumasówka?
to dwumasowka..
A nie poduszka jakaś?
Ostatnio edytowano 27 sty 2009, 23:29 przez Myjk, łącznie edytowano 2 razy
Pozdor Myjk
Maciek 251 napisał(a):na luzie to od strony sprzęgła tak napier..... że czasami ludzie się oglądają,
to dwumasowka!
i to walenie,
to obijanie się o aluminiowe obudowy skrzyni
wymieniaj jak najszybciej!!!
bo potem będzie drożej i boleśniej
jak wpier..li dziursko
prawda jest brutalna i zwycięży!!!
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):to dwumasowka!
Dlatego piszącEnduro napisał(a):prawda jest brutalna i zwycięży!!
domin1979 napisał(a):Przy 100 tys. wg mnie absolutnie nic nie powinno się dziać
piłem do przebiegu 98 tys. ... Jasne, że to objawy 2M.
Enduro napisał(a):Enduro napisał(a):Maciek 251 napisał:
na luzie to od strony sprzęgła tak napier..... że czasami ludzie się oglądają,
to dwumasowka!
Tutaj, z pewnością, ale w przypadku manu bym polemizował...
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):.... bym polemizował...
no to możemy..
o jaką flaszke?
ja obstawiam na 2M!
E.
Enduro napisał(a):no to możemy.. o jaką flaszke? ja obstawiam na 2M!
Tylko kto rozstrzygnie? Mechanik manu?
Jak nie hałasuje, a tylko telepie – to jest objaw pracy koła 2M, a silnik się telepie i trzęsie samochodem.
U mnie też trzęsie samochodem jak przy 1000 obr. duszę mocno gaz i jest to raczej naturalne
a wręcz prawidłowe zachowanie tego mechanizmu.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Tylko kto rozstrzygnie?
dzielnicowy !
jesli ponaprawowa opinia manu nie będzie wystarczjąca!
ja preferuje "Dębową"
i do tego moco prażoną!
E.
Ostatnio edytowano 28 sty 2009, 00:00 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz
No ja raczej niczego nie rozstrzygnę
Mechanik ze mnie że szkoda gadać
Na wolnych obrotach auto w drgania nie wpada. Tylko podczas ruszania no i przy zmianie biegów jeśli dałbym za dużo gazu i puszczał pedał sprzęgła to wówczas na nim idzie wyczuć te drgawki. A jak na biegu jałowym mam wciśnięte sprzęgło i je puszczę to żadnej różnicy nie słychać żeby coś się działo niepokojącego. To tak tylko dla info żeby Was nakierować
Szybciej te flaszkę przynajmniej obrobicie
Tylko kto będzie stawiał? 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 7 wrz 2008, 02:09
- Auto: Mazda 6 CiTD 136 KM. 2004r.
manu napisał(a):..szybciej te flaszkę przynajmniej obrobicieTylko kto będzie stawiał?
przecież to już dogadaliśmy!!!!
,że nieważne co jest uszkodzone
to i tak
Myjk stawia!
E.