Jest problem z ogrzewaniem tylnej szyby, po prostu kabelek od zasilania jest obcięty !
Dodatkowo nie działa centralny zamek w bagażniki bo w ogóle nie ma tam siłownika !
Zlokalizowałem całą wiązkę kabli, która wchodzi do klapy bagażnika.
Nie mam schematów elektrycznych, dlatego też czy ktoś mógłby podać kolory kabelków jakie są do ogrzewania szyby i sterowania siłownika c.z.
pozdr.
Problem z centralnym oraz ogrzewanie tylnej szyby w 626
Strona 1 z 1
sciagnij plastiki w kolo szyby... wiazka podgrzewania szyby jest wypuszczona nad szyba...a wiazka do centralnego jest na dole.. trudno sie pomylic
na szyba sa 2 wiazki
– 3 światlo stop
– podgrzewanie szyby,
reszta idzie na dol klapy
w lampach to chyba tam nikt ci nic nie wycinal i bedziesz je widzial,
wiec jeden wolny kabelek na gorze bedziesz mial napewno widoczny i bedzie od ogrzewania a drugi od ogrzewania to masa... zewrzyj ten wolny -uciety przez zarowke z masa, jak bedziesz zalaczal ogrzewanie to powinna swiecic – i nie pekaj przez zarowke zwarcia nie zrobisz
, no chyba ze mase obcieli to luzik – bedzie widac
na dole "gruba" wiazka ktora idzie do lampy a nastepnie z lampy do lamy i osobna cienka wiazka do centralnego... jak bede mial jutro czas to opisze ci jakie to kolory
na szyba sa 2 wiazki
– 3 światlo stop
– podgrzewanie szyby,
reszta idzie na dol klapy
w lampach to chyba tam nikt ci nic nie wycinal i bedziesz je widzial,
wiec jeden wolny kabelek na gorze bedziesz mial napewno widoczny i bedzie od ogrzewania a drugi od ogrzewania to masa... zewrzyj ten wolny -uciety przez zarowke z masa, jak bedziesz zalaczal ogrzewanie to powinna swiecic – i nie pekaj przez zarowke zwarcia nie zrobisz
na dole "gruba" wiazka ktora idzie do lampy a nastepnie z lampy do lamy i osobna cienka wiazka do centralnego... jak bede mial jutro czas to opisze ci jakie to kolory
jak ktoś gdzieś zobaczy moja rudą jedyną w swoim rodzaju 626 GW ATH to niech mi da znać... milo by było wiedzieć jak się ma moja dawna Madzia 
Dzięki za odpowiedź.
Coś mam popierniczone bo do siłownika c. z. jest końcówka na 2 piny, a oryginalny siłownik ma na 3 piny, więc nie wiem czy temu okablowaniu mogę ufać. Masa ogrzewania szyby jest podłączona, a plus (biały kabelek
!) ucięty.
Czy mogłybyś podesłać na PW schematy elektryczne lub napisać gdzie w necie można je znaleźć. Mam trochę materiałów o 626 ale nie ma tam dokładnych schematów elektrycznych.
pozdr.
Coś mam popierniczone bo do siłownika c. z. jest końcówka na 2 piny, a oryginalny siłownik ma na 3 piny, więc nie wiem czy temu okablowaniu mogę ufać. Masa ogrzewania szyby jest podłączona, a plus (biały kabelek

Czy mogłybyś podesłać na PW schematy elektryczne lub napisać gdzie w necie można je znaleźć. Mam trochę materiałów o 626 ale nie ma tam dokładnych schematów elektrycznych.
pozdr.
- Od: 29 lis 2008, 20:38
- Auto: Mazda 626 GW 2001
pomożcie mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby w 626 '95 hb. przestalo dzialac. bezpieczniki całe, kontrolka na desce sie zapala, niewiem o co chodzi
-
ryba69
Strona 1 z 1