Profesjonalna pielęgnacja tapicerki skórzanej
Zakupiłem u rascalla zestaw Cleaning Kit + Protection Cream.
Po wyczyszczeniu skóra jest o dwa tony jaśniejsza. Za pomocą szczotki dołączonej do zestawu znikł nawet brud, który myślałem, że jest nie do usunięcia. Naprawdę polecam te środki a wszystkie cify i ajaxy, które są polecane na forum nadają się do mycia kibli i podłóg a nie do skóry.
Pozdrawiam
Piotr
Po wyczyszczeniu skóra jest o dwa tony jaśniejsza. Za pomocą szczotki dołączonej do zestawu znikł nawet brud, który myślałem, że jest nie do usunięcia. Naprawdę polecam te środki a wszystkie cify i ajaxy, które są polecane na forum nadają się do mycia kibli i podłóg a nie do skóry.
Pozdrawiam
Piotr
- Od: 6 paź 2005, 16:39
- Auto: millenia KL
Ja również zakupiłem zestaw – barwnik (farbka, Łukasz poda dokładną nazwę), Strong Cleaner oraz Protection Cream. Kilka postów wyżej jest zdjęcie mojego fotela kierowcy w 6S, reszta nie miała żadnych uszkodzeń, ale była brudna.
Używałem wielu kosmetyków do skóry, począwszy od spray'ów po 10 zł, przez kremy po kilkadziesiąt, aż po domowe środki z mydłem Dove i kremem do rąk – te są najlepsze, z jakimi miałem styczność. Tapicerkę łatwo się czyści, a Protection Cream zostawia skórę miękką oraz matową, do tego przyjemnie pachnie migdałami. Farbka zadowalająco wypełniła odbarwienia oraz przetarcia, nakłada się prosto i bez stresu o okoliczne plamy.
Polecam
Używałem wielu kosmetyków do skóry, począwszy od spray'ów po 10 zł, przez kremy po kilkadziesiąt, aż po domowe środki z mydłem Dove i kremem do rąk – te są najlepsze, z jakimi miałem styczność. Tapicerkę łatwo się czyści, a Protection Cream zostawia skórę miękką oraz matową, do tego przyjemnie pachnie migdałami. Farbka zadowalająco wypełniła odbarwienia oraz przetarcia, nakłada się prosto i bez stresu o okoliczne plamy.
Polecam
Globy mógłbyś dla porównania rzucić teraz fotką po operacji?
(w miarę możliwości w podobnych warunkach oświetleniowych)
(w miarę możliwości w podobnych warunkach oświetleniowych)
Na pewno zrobię zdjęcie, ale to potrwa... Auto jest w sanatorium 
jakiś środek do odświeżenia skóry na kierownicy (jeszcze nie założona) od 323 GTR
Ma lekkie przebarwienia, zabrudzenia, delikatne ryski...
Co polecasz??
Co polecasz??
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Środka na kierownicę zużyjesz minimalne ilości i nie ma sensu żebyś kupował cały zestaw. Wyślę Ci taki mały zestaw pokazowy, tzn. 2 szmatki (jedna czyszcząca a druga konserwująca) w cenie 15zł razem z wysyłką.
Jak coś to podaj na priv dane.
Pozdrawiam,
Łukasz
Jak coś to podaj na priv dane.
Pozdrawiam,
Łukasz
RASCALL | Studio Pielęgnacji Samochodów – www.rascall.pl
Profesjonalne kosmetyki samochodowe – www.motochemia.com
Dołącz do nas na Fejsie – www.facebook.pl/RascallPL
- Od: 6 mar 2007, 00:58
- Auto: Alfa Romeo 166
Zamówiłem do mojej MX5 zestaw Coralux, najpierw zapodałem na fotel kierowcy i po porównaniu z fotelem pasażera efekt był widoczny .Później fotel pasażera i wygląd skórzanych foteli o wiele lepszy.
Skóra stała się o wiele przyjemniejsza w dotyku i odzyskała "świeży "kolor.
Preparat jak najbardziej ok
Skóra stała się o wiele przyjemniejsza w dotyku i odzyskała "świeży "kolor.
Preparat jak najbardziej ok
Ludzie nie są stworzeni do pracy ponieważ męczą się w niej.
- Od: 31 maja 2006, 21:43
- Auto: MX5 1.8 Miracle , Honda Civic Sport
Chciałabym zrobić prezent mężowi i zakupić zestaw Coralux, niestety nie wiem czy można go stosować w Audi? Ponoć poprzedni właściciel dbał o tapicerkę tego auta, nie zauważyłam żeby była brudna czy popękana. Prosze o radę bo w tych sprawach jestem kompletnie zielona 
-
kaku
kaku napisał(a):niestety nie wiem czy można go stosować w Audi?
Można, co więcej, Audi ma "swoje", dedykowane kosmetyki do skóry
produkowane właśnie przez... CLK.
przyjemne kosmetyki.
Pozdor Myjk
Kolega Felix zamieścił fotorelację z czyszczenia skóry zestawem CORALUX.
Aby się z nią zapoznać proszę kliknąć http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=67467
Od lutego niestety ceny preparatów idą w górę o ok. 6-8%. Teraz jest ostatnia okazja aby zakupić w starej cenie.
Aby się z nią zapoznać proszę kliknąć http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=67467
Od lutego niestety ceny preparatów idą w górę o ok. 6-8%. Teraz jest ostatnia okazja aby zakupić w starej cenie.
Jesli nie chcecie wydawac pieniazkow na firmowe srodki ....
Dobrym sposobem jest uzycie plyny Woolite ( tak tak ten z hipermarketu )
Cadilac nawat zaleca tak ...
stosunek wody do woolite 6:1
Bedziecie bardzo dobrze zaskoczeni jak dobrze czysci ....
Pozniej zalecal bym za konserwowac skorke czyms co chroni przed UV ...
Tani super skuteczny srodek do skor .
Dobrym sposobem jest uzycie plyny Woolite ( tak tak ten z hipermarketu )
Cadilac nawat zaleca tak ...
stosunek wody do woolite 6:1
Bedziecie bardzo dobrze zaskoczeni jak dobrze czysci ....
Pozniej zalecal bym za konserwowac skorke czyms co chroni przed UV ...
Tani super skuteczny srodek do skor .
Tzn. płyn do płukania ubrań? Ja kupiłem Ajax Multisurface, za radą voytecku 
Krisek napisał(a):Ja bym sie troszke bal ze ajax za mocny ... bo to mocna chemia tam
Znakomicie usuwa wszystkie zabrudzenia z tapicerki, ale to tylko krok pierwszy. W drugim kroku trzeba odpowiednio nawilzyc i zakonserwowac tapicerke. Do tego celu uzywam Meguiar's Aloe Conditioner.
Pozdrawiam,
voytecku.
Polecam: http://lederzentrum.pl/ 

3 nieszczęścia w życiu mężczyzny: rozwód, strata pracy, rysa na lakierze
- Od: 28 sty 2009, 21:16
- Auto: Kiedyś marzyła mi się Mazda
Witam , chcialbym spytac o rade, jakiego srodka mam uzyc do czyszczenia i rowniez renowacji( drobne spekania i rysy) skorzanej tapicerki w mojej mazdzie 323f BA z 98' , skora jest jasna, dokladnie taka jak foto z pierwszej strony tego tematu.
- Od: 2 lut 2009, 22:05
Witaj Przemas,
Proponuję do pierwszego gruntownego odczyszczenia tapicerki zakupić zestaw Cleanig Kit 2000 set (84zł) i do tego Protection Cream (81zł) do zakonserwowania tapicerki. Mam w ofercie również preparat do uzupełniania koloru ale nie jest to typowa farba a jedynie "odświeżacz" koloru. Nie zlikwiduje rys ani przetarć ale sprawi że staną się mniej widoczne a skóra nabierze głębokiego koloru. Możemy dobrać ze stanarowych 20 kolorów (123zł) lub dobrać kolor idealnie na postawie przysłanego zagłówka (255zł).
Z doświadczenia wiem, że będziesz już zadowolony po samym wyczyszczeniu i zakonserwowaniu skóry.
Od powyższych cen standardowe rabaty w zależności od statusu (1 strona postu) + koszty wysyłki.
Pozdrawiam,
Łukasz
Proponuję do pierwszego gruntownego odczyszczenia tapicerki zakupić zestaw Cleanig Kit 2000 set (84zł) i do tego Protection Cream (81zł) do zakonserwowania tapicerki. Mam w ofercie również preparat do uzupełniania koloru ale nie jest to typowa farba a jedynie "odświeżacz" koloru. Nie zlikwiduje rys ani przetarć ale sprawi że staną się mniej widoczne a skóra nabierze głębokiego koloru. Możemy dobrać ze stanarowych 20 kolorów (123zł) lub dobrać kolor idealnie na postawie przysłanego zagłówka (255zł).
Z doświadczenia wiem, że będziesz już zadowolony po samym wyczyszczeniu i zakonserwowaniu skóry.
Od powyższych cen standardowe rabaty w zależności od statusu (1 strona postu) + koszty wysyłki.
Pozdrawiam,
Łukasz
Toji napisał(a):panowie a co z alkantarą
Do czyszczenia i pielęgnacji alcantary polecam zestaw PURATEX Reinigungs-Set für Mikrofaserbezüge 500ml (135zł). Zestaw zawiera 500ml środka czyszczącego, który posiada również właściwości konserwujące, do tego jest specjalna szczotka, szmatka i korek do usuwania najbardziej uciążliwych zabrudzeń. Preparat czyści plamy a także zabezpiecza alcantarę i zapobiega mechaceniu.
Pzdr,
Łukasz