Niedziałające silniczki regulacji świateł?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mateo11 » 12 sty 2009, 23:47

witam.

kilka dni temu kupiłem Madzie i niestety jest niedziałający system regulacji świateł. ;/
regulacja w samochodzie w ogóle nie reaguje. Jednego silniczka wcale nie słychać,natomiast drugi pracuje cały czas... (kiedy oczywiście są włączone światła) Próbowałem się do niego dostać,ale nie wiem gdzie dokładnie się znajduje. Żeby wyciągnąć lampę (chyba) trzeba zdemontować cały zderzak,może obejdzie się to bez tego? Posiada ktoś może takie silniczki? Nie mogę nigdzie znaleźć ofert ze sprzedażą. ;/ Jak się do nich dostać?

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 11 sty 2009, 19:56
Auto: MAZDA 626 DiTD GF '99

Postprzez bodzioklb » 24 sty 2009, 00:24

po pierwsze -tak masz racje – zeby wyciagnac lampy, trzeba demontowac zderzak :/, tzn zabawa z rozpinaniem nadkoli i takie tam, odkrecanie zderzaka tez nie jest zbyt latwe, sruby masz pod listwami w zderzaku i lubia korodowac i ukrecac sie

silniczki masz w lampach

jesli zdiagnozujesz ze napewno to silniczki sa wadliwe to mam reflektor lewy /strona kierowcy/ oryginalny bosch zaden lipny zamienniki – ma wybite szklo, jest bez odblysnika i wkladu – okular, ale silniczek jest 100% sprawny – jak bedziesz potrzebowal to pisz na priv to sie dogadamy
jak ktoś gdzieś zobaczy moja rudą jedyną w swoim rodzaju 626 GW ATH to niech mi da znać... milo by było wiedzieć jak się ma moja dawna Madzia Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2006, 03:20
Auto: Volvo V50 T5 AWD

Postprzez JANUSZ08P » 2 lis 2010, 19:16

Ajak wogóle zdjagnozować takie silniczki od świateł czy mają jakieś kostki czy podłaczena na zewnątrz lampy
JANUSZ08P

Postprzez bodzioklb » 2 lis 2010, 20:02

po kabelkach da rade zobaczyc ktore sa do zasilania silniczka... lampa ma kostke i tam rowniez sa kable do zasilania zarowek... ale latwo obczaic ktore sa do czego pod warunkiem ze wyciagniesz lampe <oczko>
jak ktoś gdzieś zobaczy moja rudą jedyną w swoim rodzaju 626 GW ATH to niech mi da znać... milo by było wiedzieć jak się ma moja dawna Madzia Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2006, 03:20
Auto: Volvo V50 T5 AWD