ammortyzatory klapy bagaznika
Strona 1 z 1
Klapa bagaznika samoczynnie opada...(dostalem kilka razy po glowie).
Rozumiem ze wyjscia innego nie ma jak wymiana amortyzatorow klapy na nowe ?
Moze pasuja od jakiegos innego pojazdu typu np Polonez ? Przerabial to ktos ?
Rozumiem ze wyjscia innego nie ma jak wymiana amortyzatorow klapy na nowe ?
Moze pasuja od jakiegos innego pojazdu typu np Polonez ? Przerabial to ktos ?
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
dołączam się, też mam ten problem
i ja się dołączam do tematu
Ostatnio edytowano 15 lut 2009, 20:18 przez donbartolesko, łącznie edytowano 1 raz

ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
Też się podepnę do tematu. Podczas największych mrozów siłowniki "sapnęły" i przy kolejnym otwieraniu bagażnika dostałem klapą po głowie. Na allegro siłowniki do 323 C są po 49 zł za szt.
http://moto.allegro.pl/item520269932_si ... 323_c.html
do 323 F są odpowiednio droższe 89,99 za sztukę
http://moto.allegro.pl/item528580171_si ... kazja.html
Pytanie czy ktoś ma dostęp do tańszych części?

do 323 F są odpowiednio droższe 89,99 za sztukę

Pytanie czy ktoś ma dostęp do tańszych części?
- Od: 1 paź 2008, 01:14
Za cene prawie 100zl za jeden silownik chyba zapomne o tym problemie 
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
Wiem ze mozna kupic dobre zamienniki do klap ja za jeden zaplacilem 60 zl i nie narzekam. popytajcie w takich sklepach bezfirmowych. Jest taki w Wawie na ul. Al. Krakowska koles sam dobiera rozmiar sklep nazywa sie Art moto cos takiego. Oczywiscie do mazdy 323F BJ
Urbinio
- Od: 16 gru 2008, 18:07
- Auto: Mazda 323F BJ
no wiec czytajcie naprawa jest naprawde prosta i nic nie kosztuje milem to u siebie
wystarczy otworzyc klape i nagiac je delikatnie i z umiarem tak aby ich nie wyrwac do zewnetrznych krawedzi klapy czyli na boki. sprawdzcie!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM
wystarczy otworzyc klape i nagiac je delikatnie i z umiarem tak aby ich nie wyrwac do zewnetrznych krawedzi klapy czyli na boki. sprawdzcie!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM
uszanowanko wszystkim którzy pomykają mazdą z dumą
mazda na zawsze i na wieki
mazda na zawsze i na wieki
- Od: 7 gru 2008, 22:34
- Auto: mx3 1.6 16v 90km
Witam. Jak ktoś wymieni te siłowniki lub podkrzywi tłoczyska to niech da znać czy pomogło w jego przypadku. Powiem że mnie osobiście ta klapa bardzo denerwuje, w lato jest wszystko OK ale jak tylko przyjdą przymrozki głowy lepiej do bagarznika nie wsadzać tym bardziej jak ktoś ma na klapie spoljer i dodatkowo jeszcze głośniki na tylnej półce tak jak w mojim przypadku.Istna gilotyna. 
- Od: 25 cze 2006, 10:26
- Auto: Mazda 6 2.0 136KM 03r. Mazda 323f 1.8 96r.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=261794
Moje nadal pewnie trzymają (ale w zimie już nie podnoszą same, trzeba pomóc) więc polecam.
Moje nadal pewnie trzymają (ale w zimie już nie podnoszą same, trzeba pomóc) więc polecam.
Te siłowniki przynajmniej orginalne niejest tak łatwo podgiąć, chyba że je zdjąć i w limadło przykręcić i jeszcze rurkę na tłoczysko założyć tylko coś mi się wydaje że pęknie tłoczysko bo jest chyba hartowane. A mam jeszcze pytanie czy mocowanie tłoczyska w klapie na górze jest na wcisk bo żadnego zabezpieczenia w postaci sprężynki nie dojrzałem.
- Od: 25 cze 2006, 10:26
- Auto: Mazda 6 2.0 136KM 03r. Mazda 323f 1.8 96r.
Ja też sobie nie wyobrażam żeby tłoczysko się dało zgiąć (może Pudzian by dał radę), to już szybciej się uszkodzi górne uszczelnienie samej sprężyny. Nawet jak to chwilowo coś da to szlag je trafi zupełnie w przeciągu miesięcy.
Końcówki są wkręcane w klapę, gwint jest bardzo dokładnie spasowany – ja miałem problem z wkręceniem jednego z zamienników mimo iż wizualnie nic mu nie mogłem zarzucić. Pomogło kilkukrotne potraktowanie końcówki nakrętką (jakiś zadzior gdzieś się uchował).
Końcówki są wkręcane w klapę, gwint jest bardzo dokładnie spasowany – ja miałem problem z wkręceniem jednego z zamienników mimo iż wizualnie nic mu nie mogłem zarzucić. Pomogło kilkukrotne potraktowanie końcówki nakrętką (jakiś zadzior gdzieś się uchował).
Co jest z tymi klapami w naszych cudownych autach??? Ja mam ten sam problem i niestety będę musiał wyłożyć te 200 zł i naprawić usterkę, bo nie wyobrażam sobie stracić głowy w swojej maździe
Powie mi ktoś jaka jest długość tych siłowników w BJ-tce???
Powie mi ktoś jaka jest długość tych siłowników w BJ-tce???
Pozdrawiam. Qdłaty25.
glock24 napisał(a):sprawdzal ktos moja metode.
pozdro
u mnie nie podziałało :(

ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
Strona 1 z 1