Tłumik końcowy – problem rozwiązany!
1, 2
Witam,
otóż ostatnio po małej kraksie straciłem tłumik końcowy. Proszę o radę skąd dostać taki tłumik i czy pasuje tłumik od wersji SOHC. Problem wyniknął taki, że tłumik który jest niedostępny w pewnej firmie kosztuje 100 zł, a w innej 300 zł. Na pewno nie przepłace 300 zł tak więc proszę o poradę co zrobić.
otóż ostatnio po małej kraksie straciłem tłumik końcowy. Proszę o radę skąd dostać taki tłumik i czy pasuje tłumik od wersji SOHC. Problem wyniknął taki, że tłumik który jest niedostępny w pewnej firmie kosztuje 100 zł, a w innej 300 zł. Na pewno nie przepłace 300 zł tak więc proszę o poradę co zrobić.
Ostatnio edytowano 2 lut 2009, 23:13 przez michaelo_paolo, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 22 sie 2008, 23:57
- Auto: mx-3 1.6 DOHC 94r.moja dziunia
On pasuje do wersji DOHC? Jaki stan, moze jakies fotki;p i jaka cena ofc ;p A i czemu zmieniles? Za glosno? Jesli glosny to nie chce ;d
michaelo_paolo napisał(a):On pasuje do wersji DOHC? Jaki stan, moze jakies fotki;p i jaka cena ofc ;p A i czemu zmieniles? Za glosno? Jesli glosny to nie chce ;d
wydech jak najbardziej ok poprostu chcialem miec SPORTOWY
- Od: 26 maja 2008, 23:09
- Auto: Mazda mx3
MX3 GREEN napisał(a):michaelo_paolo napisał(a):On pasuje do wersji DOHC? Jaki stan, moze jakies fotki;p i jaka cena ofc ;p A i czemu zmieniles? Za glosno? Jesli glosny to nie chce ;d
czyli jednak za glosny:)
pokaz jaki model:)ostatnio to samo przechodzilem i zalozylem z kwasiaka tego owala i kawalek rury z kwasiaka poprowadzilem aczkolwiek zdecydowanie za glosno ale za to reszta super wiec bede myslal nad wyciszeniem sensownym
- Od: 27 sty 2007, 19:50
Nadal nie otrzymalem odpowiedzi na pytanie czy tlumik od SOHC pasuje do DOHC
KrystianR napisał(a):MX3 GREEN napisał(a):michaelo_paolo napisał(a):On pasuje do wersji DOHC? Jaki stan, moze jakies fotki;p i jaka cena ofc ;p A i czemu zmieniles? Za glosno? Jesli glosny to nie chce ;d
czyli jednak za glosny:)
pokaz jaki model:)ostatnio to samo przechodzilem i zalozylem z kwasiaka tego owala i kawalek rury z kwasiaka poprowadzilem aczkolwiek zdecydowanie za glosno ale za to reszta super wiec bede myslal nad wyciszeniem sensownym
he he wcale niezagłosny nóweczka praktycznie i dodam gratis końcówke ulter:)
takie cuś teraz mam

- Od: 26 maja 2008, 23:09
- Auto: Mazda mx3
michaelo_paolo napisał(a):Nadal nie otrzymalem odpowiedzi na pytanie czy tlumik od SOHC pasuje do DOHC
ten z SOHC mial jedną koncówkę a DOHC miał dwie... ale jak u nich sprawa przepustowości i innych parametrów wygląda to nie wiem ale przy tym co niektorzy robią z wydechami (np. strumienica
) to różnica miedzy nimi ktora zapewnie nie jest za duża nie powinna być raczej zbytnim problemem

- Od: 16 gru 2006, 20:01
- Auto: WRX my05
Ok, takze kupie ten od SOHC i sprobuje zamontowac.
A moze do DOHC pasuje ta koncowka od V6?
No i pasuje ten tłumik końcowy do DOHC, bo po zdjęciu nie widze ;/
Anakin88 napisał(a):Krystian jaka cena??
daj jakas propozycje cenowa i mysle ze sie dogadamy:)lezy to w garazu i bylo to u mnie zalozone pod sohc i pod to zrobione rozejscie na dwa(wiem troche wiocha) ale oczywiscie moge uciac na dwie osobne koncowki badz tak jak jest..w weekeknd jak sie przypomnisz moge dodatkowe foto porobic..pozdro
- Od: 27 sty 2007, 19:50
michaelo_paolo napisał(a):Nadal nie otrzymalem odpowiedzi na pytanie czy tlumik od SOHC pasuje do DOHC
1, 2