Moze mi pomozecie, jaka jest w mojej Madzi ASB?? Czy GF4A-EL (4EAT-G), czy LA4A-EL (CD4E). Na podstawie http://www.mazdaspeed.pl/obsluga/oznaczenia.php okreslilem ze GF4A-EL, ale koles powiedzial mi ze w tym roczniku te skrzynie byly tylko w KL-kach, co Wy na to?
A tak poza tym ktora z tych ASB jest bardziej niezawodna?? Na forum tyle czytam o awariach??
Pozdrawiam
Pytanie o ASB
Strona 1 z 1
Rocznik 92 i niektore 93 mialy GF4A-EL. Od 94 juz sa tylko CD4E. Tyczy sie to tylko 2.0
Kazda ASB w tym wieku ma prawo sie wywalic. Wszystko zalezy od tego, jak byla serwisowana i co ile olej z filtrem wymieniany. Znam Probe 89r., ktory ma ponad 300kkm i skrzynia super dziala, ale dbane bylo o wszystko.
Kazda ASB w tym wieku ma prawo sie wywalic. Wszystko zalezy od tego, jak byla serwisowana i co ile olej z filtrem wymieniany. Znam Probe 89r., ktory ma ponad 300kkm i skrzynia super dziala, ale dbane bylo o wszystko.
- Od: 7 gru 2003, 23:39
Ok czyli rozumiem ze moja skrzynka to GF4A-EL. A co ile trzeba wymieniac olej i filterek, no i co zrobic jak nie wiem jaki olej jest teraz zalany, bo slyszalem ze nie da rady zlac tego w ASB do konca tylko czesciowo sie wymienia, czyli olej musi byc tego samego typu co w skrzyniu, jak dobrac ten do wymiany i gdzie jest filterek????
- Od: 4 paź 2004, 14:39
- Auto: Mazda 2 1,4 16V 2006
Strona 1 z 1