Od jakiegos czasu sledze forum i czytam wszystkie posty zwiazane z moja Madzia. Kupilem ja we wrzesniu 2004 i zaraz po 2 miesiacach ja zagazowalem, instalacja BRC Just z silnikiem krokowym, parownik 100kW, butla toroidalna, wszystko pracuje OK, instalcja podobna jak u kolegi: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=6282
Madzia fajnie chodzi, nigdy nie strzelila, pomijajac troszke spadek mocy, no ale tego sie spodziewalem, jedyny mankament to spalanie, szczegolnie w miescie: średnio 16-18lLPG/100km

Gazownicy robili mi juz wszystko:
– regulacje
– zmiana parownika
– zmiana miksera
– skrocenie dolotów powietrz do filtra (zamiana oryginalnych plastikow na jedna plastkikowa, karbowana rure dolotowa)
– zamiana silniczka krokowego na srube
Po tym ostatnim samochod jeszcze slabszy no i spalnie w miescie to ok. 16,5l ,a na trasie ok 10,5-11l, ale czuje ze to tylko przez to ze juz prawie wiosna no i na zewnatrz coraz cieplej.
Spalanie na trasie jest OK przy jezdzie srednio 110-120 km/h, tylko to miasto wiekszosc kilometrow robie wlasnie w miescie (a dokladnie moja zona je robi bo ja zapi.... do pracy na piechote

Moze macie dla mnie jakies sugestie, moze parownik umiescic w innym miejscu, albo jeszcze inny mikser zalozyc, czy poprostu zalamac rece i dac sobie spokuj ze wszystkim i tylko portfel mocno sciskac przy tankowaniu
Poradzcie czy warto cos robic??Nie liczylem ze Madzia bedzie tyle palic LPG. Acha dodam ze ze na pedal gazu dusimy bardzo delikatnie.
Pozdrawiam