Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem Milleni jak w temacie.
Auto szokuje pod każdym względem, jednak jest kilka mankamentów, z którymi nie mogę dojść do ładu:
1) nie działa szyberdach – po przekręceniu stacyjki i naciśnięciu przycisku/ów od szybra słychać charakterystyczne cyknięcie ale dach ani drgnie – czyżby spalił się silniczek, a może jest jakaś inna przyczyna? Może ktoś miał coś podobnego?
2) nie świecą się światła postojowe przednie (tylko obrysówki), może to żarówki ale jeszcze nie sprawdzałem bo raczej ciężko się do nich dostać, a może coś innego?
3) nie działa przycisk otwierania bagażnika umieszczony w drzwiach, muszę otwierać kluczykiem co nie zawsze jest łatwe,
4) spod kierownicy wypadła mi na nogi dziwna skrzyneczka z kablami, gniazdem i dwiema białymi kostkami wtykowymi umieszczonymi obok niej , myślę że to OBD II (wnioskuję to po wielu godzinach czytania tego forum) , jednak z tej skrzyneczki wystaje jakiś jakby odcięty przewód , czy to normalne? Do czego są te dwie białe wtyczki, ktoś kojarzy?
5) po lewej stronie pod kierownicą (po lewej stronie od malutkiego schowka na drobiazgi czyli prawie nad bezpiecznikami) mam jakiś przełącznik typu ON/OFF z diodą, która po przełączeniu tego przycisku zaświeciła mi się tylko raz, później już nie, przełącznik pozostawiłem w pozycji ON (czyli tak jak raz świeciła ta dioda koloru żółtego). Ten przełącznik nie powoduje żadnych reakcji w aucie więc nie wiem, czy on w ogóle działa i do czego służy (może to jakaś przeróbka?).
Dodam, że mam inst. LPG oraz że sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w kabinie. Jutro lub pojutrze zabiorę się za sprawdzanie bezpieczników pod maską.
Aha, jeszcze nie chowa mi się antena, ale to chyba wina nieoryginalnego radia, też muszę tam pogrzebać.
Jeśli ktoś mógłby cokolwiek poradzić proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Madzi.