Brzydki zapach z przewodow wentylacyjnych
Strona 1 z 1
Witam, od niedanwa jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy MX-3. Jednak kiedy włącze ogrzewanie po niedługim czasie zaczyna strasznie śmierdzieć jakąś stęchnielizną. Zleciłem moim mechanikom wymiane filtra przeciwpyłkowego, ale ponoć okazało się ze w MX-3 coś takiego było od 94 roku... Prosze o pomoc.
- Od: 28 kwi 2007, 11:20
- Auto: Mazda 6, RX-8, 626, MX-3
kprzemo24 napisał(a):ale ponoć okazało się ze w MX-3 coś takiego było od 94 roku...
Nie bądź taki pewny
A klime oczywiście też miałem.
Popatrz na podszybiu czy nie ma syfu, liści itp. jedz tam gdzie zajmują się klimą i wyczyszczą. możesz to zrobić sam, kup specjalny preparat i wlej do nawiewów
kprzemo24 napisał(a):Nie bądź taki pewnyMoja 1997 rok też nie miała takowego
Niezależnie od roku, raz jest raz nie ma
A klime oczywiście też miałem.
Popatrz na podszybiu czy nie ma syfu, liści itp. jedz tam gdzie zajmują się klimą i wyczyszczą. możesz to zrobić sam, kup specjalny preparat i wlej do nawiewów
A jak nazywa się ten preparat o którym wspominasz ?
kleik o to mi chodziło. Bo z wierzchu nic może być nie widać.
A nazwy preparatu nie pamiętam, trzeba przeszukać allegro "czyszczenie klimy"
http://www.allegro.pl/18921_odgrzybiacze.html
Cały dział, coś można wybrać. Ale ja bym proponował czyszczenie podszybia.
A nazwy preparatu nie pamiętam, trzeba przeszukać allegro "czyszczenie klimy"

Cały dział, coś można wybrać. Ale ja bym proponował czyszczenie podszybia.
W tej sytuacji należy rozebrać podszybie i dobrać się do wlotów powietrza. W moim wlocie jak się okazało leżała kupa mokrych liści, igieł itp. na początku może być ok, ale po nagrzaniu się podobnego "błocka" zaczyna się parowanie i ostry smród
PZDR
PZDR
- Od: 29 mar 2008, 17:17
- Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe
Strona 1 z 1