Zakupiłem ostatnio 4 oryginalne zaczepy do siatki w bagażniku (seryjnie były tam tylko zaślepki). Teraz mam dylemat bo nie wiem jaki wymiar siatki kupić. Na allegro podają np. wymiary całkowicie rozciągniętej.
Ma ktoś z tym doświadczenie lub ma takową siatkę oryginalna aby podać wymiary??
Siatka do bagaznika – wymiary
Strona 1 z 1
Ja kupiłem kiedyś siatkę w Feu Vert. Była chyba francuskiej produkcji – niestety nie pamiętam wymiarów ale miała opis do jakich aut pasuje więc można dobrać przez analogię a w razie czego po prostu zwrócić. Ja tak właśnie zrobiłem, bo chociaż sama siatka pasowała wymiarami i była dobrze wykonana to patent z mocowaniem na rzepy okazał się kiepski.
- Od: 18 cze 2008, 22:58
- Auto: Mazda CX-30 Skyactiv-G 150 KM 6MT Hikari 2020
było: Mazda3 1,6 HB Active 2008
Ja mam oryginalną. Zmierzę dziś i Ci napiszę. Przy okazji – nic nie warty gadżet za grubą kasę. Problemem jest właśnie to gdzie jest mocowana siatka – jest mocowana wysoko nad podłogą i nawet większe przedmioty nie są przez tą siatkę przytrzymywane. Ogólnie kasa w błoto.
Po tym jak wywaliłem na nią kasę, kupiłem w jednym z samochodowych marketów matę antypoślizgową – taka "gumowa gąbka". Super sprawa, znacznie lepiej się sprawdza od tej siatki i kosztowała 10% tego.
Po tym jak wywaliłem na nią kasę, kupiłem w jednym z samochodowych marketów matę antypoślizgową – taka "gumowa gąbka". Super sprawa, znacznie lepiej się sprawdza od tej siatki i kosztowała 10% tego.
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
Oryginalna leżąc ma 55x80cm (nie zapięta), rozciąga się 120x160 (rozciągając za każdym razem tylko jeden z boków). Problemem jest wysokość na jakiej się ją mocuje. W każdym innym samochodzie w jakim widziałem siatki (w tym w "domowych") siatki są mocowane do podłogi, dzięki temu umieją przytrzymać nawet małe przedmioty.
Np. w renówce (sedan) siatka bez problemu utrzymywała torbę z laptopem, czy pudełko z butami (w Mażdzie torba z laptopem nawet nie dotyka siatki), a z drugiej strony mogłem pod siatkę wcisnąć 80l plecak – w maździe nie zmieści się pod siatką, inna sprawa że w tak małym bagażniku to nie problem, bo plecak wypełnia całą szerokość bagażniczka
Np. w renówce (sedan) siatka bez problemu utrzymywała torbę z laptopem, czy pudełko z butami (w Mażdzie torba z laptopem nawet nie dotyka siatki), a z drugiej strony mogłem pod siatkę wcisnąć 80l plecak – w maździe nie zmieści się pod siatką, inna sprawa że w tak małym bagażniku to nie problem, bo plecak wypełnia całą szerokość bagażniczka
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
Rozmiarem zbytnio się tez nie przejmuj jedyne co ważne to kupić siatkę z gumową linką otaczającą wtedy masz jakiś zapas w jedną i drugą stronę rozmiaru, robisz pomiar od zaczepu do zaczepu i już taką musisz kupić, ja takie siatki kupuję prosto u producenta (obecnie mój 3 samochód i 3 siatka kupiona u nich) sklep masz pod adresem http://www.siatkisamochodowe.pl/ jeżeli nawet nie znajdziesz wymagane rozmiaru pisz do nich wystawią w sklepie praktycznie odrazu jaką wymagasz 
-
przemex
Ich siatki są na allegro do swojej kupiłem 115/90 cm wszystko ok tylko bez zamontowania uchwytów siatki nie ma gdzie zamocować można złapać za brzegi gumowego wkładu ale niestety cały wkład gumowy sie wtedy wygina
Witam!
Ostatnio zakupiłem taką siatkę na allegro. Wygląda to tak:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=118694&start=120
Powiem szczerze, nie wiem o co chodzi @mr_t ... U mnie siatka wisi zaraz nad podłogą, zaczepy oryginalne są praktycznie na dnie bagażnika, a jak pod siatkę włożę choćby parasolkę to trzyma się idealnie.
Poszukam w historii na allegro jakie były wymiary.
Pamiętam, że wziąłem metrówkę, zmierzyłem rozstaw zaczepów, dodałem 10% (tak jak zalecają na aukcji) i kupiłem ...
EDIT:
wymiary to 75x105 cm
http://allegro.pl/siatka-do-bagaznika-75x105-autosiatka-dociskajaca-i2287505369.html
Ostatnio zakupiłem taką siatkę na allegro. Wygląda to tak:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=118694&start=120
Powiem szczerze, nie wiem o co chodzi @mr_t ... U mnie siatka wisi zaraz nad podłogą, zaczepy oryginalne są praktycznie na dnie bagażnika, a jak pod siatkę włożę choćby parasolkę to trzyma się idealnie.
Poszukam w historii na allegro jakie były wymiary.
Pamiętam, że wziąłem metrówkę, zmierzyłem rozstaw zaczepów, dodałem 10% (tak jak zalecają na aukcji) i kupiłem ...
EDIT:
wymiary to 75x105 cm

Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
PODEJRZEWAM, że rzepy powinny się sprawdzić ...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Strona 1 z 1