Wszystko na temat gaźnika 323f // spalanie kosmiczne
Strona 1 z 1
Witam! Posiadam takowy silnik w swojej maździe . Problem polega na tym że bardzo dużo pali benzyny , na lpg wszystko ok . Trzyma obroty , wchodzi elegancko , tylko wskazówka bardzo szybko opada . Od czego zacząć ? z prawej strony gaźnika jest taka plastikowa puszeczka , do ktorej dochodzi kabel.Jest na nim 7V na rozgrzanym silniku.Odkręciłem ją i jest w niej jakby sprężyna na której opiera się blaszka wychodząca z gażnika. Koniec tej spręzyny powinien być (patrząc od przedu) za tą blaszką czy przed ? Ciężko jest to wsadzić bo ta spirala spada...
- Od: 11 lis 2008, 09:55
- Auto: Mazda 323F '92 1.6 16v + LPG
eee...?
moment, moment.. kosmiczne spalanie znaczy jakie ?
mam taki sam silnik i jesli chodzi o benzynke to spalanie wacha sie od 6,5 (full trasa ekono do 120km/h) do 10/100km (full miasto)...
na gazie tez sie wacha u mnei spalanie i podobnie od 7/100 do 12/100 ale sie przyzwyczailem i nie narzekam.. akurat jesli chodzi o spalanie gazu... to problem lezy po stronie matki natury – czyli ogolnej temperatury...
co do tej plastikowej puszeczki to nie wiem o czym piszesz, zrob zdjecia, to moze ktos cos poradzi
pozdrawiam...
moment, moment.. kosmiczne spalanie znaczy jakie ?
mam taki sam silnik i jesli chodzi o benzynke to spalanie wacha sie od 6,5 (full trasa ekono do 120km/h) do 10/100km (full miasto)...
na gazie tez sie wacha u mnei spalanie i podobnie od 7/100 do 12/100 ale sie przyzwyczailem i nie narzekam.. akurat jesli chodzi o spalanie gazu... to problem lezy po stronie matki natury – czyli ogolnej temperatury...
co do tej plastikowej puszeczki to nie wiem o czym piszesz, zrob zdjecia, to moze ktos cos poradzi
pozdrawiam...
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
Jeśli masz taki sam silnik i gażnik , to powinieneć wiedzięc o czym pisze gdyż to jedyny kabel ktory dochodzi do gażnika z prawej strony .
Ciężko mi określić , po zatankowaniu do drugiej kreski , i przejechaniu okolo 15-20 km wyraźnie spada poziom paliwa..Tak jakby na ssaniu chodził cały czas .
jezeli ten przewod jest koloru czerwonego to jest on od podgrzewacza paliwa. Mialem jeszcze miesiac temu taka mazde ale sie....no i ni ma:) wiec moge pomoc troszku bo duzo w niej grzebalem glownie przy gazniku:P
NoMaD
- Od: 26 mar 2008, 09:19
- Auto: 323F BG 1.6 --->323F BG 1.8---> 323F BA 1.5 ---> chwilowo toyota yaris I
Podgrzewacza paliwa ? a dokładniej ? ta spiralka w Srodku trzyma jakąs blaszke wychodzącą z gażnika i nie wiem czy dobrze to złozylem .
tak to napewno podgrzewacz paliwa i ma on duzy wplyw na spalanie w nizszych temperaturach poniewaz jak on nie dziala to silnik chodzi tak jak na ssaniu. ten przewod zapewne masz puszczony przy kolektorze dolotowym i powinien byc on podlaczony do alternatora:) Ja tez nie wiem jak to ma byc zeby bylo dobrze zalozone ale zawsze to mozna popatrzec na schemacie gaznika:)
NoMaD
- Od: 26 mar 2008, 09:19
- Auto: 323F BG 1.6 --->323F BG 1.8---> 323F BA 1.5 ---> chwilowo toyota yaris I
a moge prosić o takowy ?
Strona 1 z 1