Maciej Loret całkowicie poważnie..... na prawdę warto, moją wypowiedz kieruje bezpośrednio do Ciebie, bo dla kogoś kto już ma Cb i umie z niego właściwie korzystać to co pisze jest oczywiste. A wiec stały monitoring patrolów, suszarek, aktywnych radarów i nieoznakowanych radiowozów. Ale to nie wszystko......

!!!!!!!Informacje o korkach, najkrótszych objazdach , pomoc przy sprawniejszym wyprzedzaniu.... jesteś w obcym miejscu, zastępuje GPS.... zawsze znajdzie się ktoś życzliwy i wytłumaczy Ci krok po kroku jak trafić pod dany adres, czy po prostu doprowadzi Cie do jakiegoś sklepu którego szukasz, czy urzędu. Wiele innych przydatnych rzeczy typu.... nie oświetlony rowerzysta, zataczający sie pijany, dzieci bawiące sie przy drodze, miejscowe oblodzenia nawierzchni, czy np. ropa, olej rozlana na zakręcie. Do tego upomnienia o włączenie świateł, jakiś nie świecących żarówkach, czy po prostu oślepianie innych użytkowników gdy masz zle ustawione światła. Ostrzeżenia przed innym kierowcą który zachowuje sie "dziwnie" lub rażąco niebezpiecznie na drodze. Wiele wiele innych rzeczach napotykanych na trasie. Od kiedy mam CB to nie zwracam uwagi jakiej klasy mam audio w samochodzie, bo i tak gra bardzo cicho, żeby dokładnie słyszeć i śledzić, co się dzieje na kanale CB. I na koniec podstawa aby cieszyć sie z tych przydatnych informacji musisz mieć dobrze dobrany, wyregulowany, zamontowany i dostrojony sprzęt. Bo kupienie pierwszego lepszego, wrzucenie anteny na dach i pytanie sie w kółko tylko gdzie jest policja i emitowanie przy tym zaje...bistych szumów i trzasków mija sie z celem, ale niestety często się to zdarza.