FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
zgadza sie wczroeaj doczytalem, na lampach z 323F jest oznaczenie HCR co oznacza mijania i drogowe halogenowe.
wg mnie nie ma znaczenia co jest zrodlem swiatla bo to optyka odpowiada za ukierunkowanie swiecenia.
w takim razie za diodowe biale postojowki tez powinni zabierac dowody i mozna mowic ze oslapily podczas wypadku. bo niby lampa jest przeznaczona do postojowek zarowkowych
wg mnie nie ma znaczenia co jest zrodlem swiatla bo to optyka odpowiada za ukierunkowanie swiecenia.
w takim razie za diodowe biale postojowki tez powinni zabierac dowody i mozna mowic ze oslapily podczas wypadku. bo niby lampa jest przeznaczona do postojowek zarowkowych
- Od: 3 paź 2007, 11:50
- Auto: Prelude BB9
Powiem Ci Bio ze mam xenony 6000k i odkad ustawilem je na stacji diagnostycznej jeszcze nikt mi na trasie nawet nie mrugnal. Dodam ze jadac Octavia na fabrycznych ksenonach ze spryskiwaczami i autoregulacja mruga mi co 3 auto:)
- Od: 5 lis 2008, 13:02
- Auto: Mazda 323F 1.5 16V '96
jeśli tak to ok... ale już paru "ynteligentów" widziałem "taaa... dobrze mam ustawione światła" a sprawdzali lampami czy na szczycie drzew niczego ciekawego nie ma
-
Bio
lspadlo napisał(a):witmam. jakie proponujecie ksenonki do mojej 323f BA a mianowicie jaka barwa? moze maci jakies foty na różnych barwach lub opinie.
Ja mam w tej chwili 4300 i jestem bardzo zadowolony ale kupilem jako zapas 6000 i zobacze jaka roznica przy okazji zrobie zdjecia ale to pozniej.
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
lspadlo napisał(a):foty na różnych barwach lub opinie.
Ja mam 6000k i jestem bardzo zadowolony, w nocy widocznosc bardzo sie poprawila. jezeli chodzi o foty to mozna zobaczyc w temacie o mojej Madzi.

1/4 Konin`10-16,41,Kamień Śląski `10 -16,35,Piotrków`10-16,21
Konin`11-16,00
- Od: 1 paź 2008, 19:41
- Auto: 323f BA V6 `98
6 GH 2.0 140km `08
A mi na przeglądzie nawet nie wspomniał o tym że nie legalne czy co tylko powiedział że ładnie śwecą .
I tyle a co do świecenia świecą na prawde o niebo lepiej niż zwykłe i nie wydaje mi się żeby świeciły po oczach innym tak jak np fabryczne SUV typu porshe cayen itp
I tyle a co do świecenia świecą na prawde o niebo lepiej niż zwykłe i nie wydaje mi się żeby świeciły po oczach innym tak jak np fabryczne SUV typu porshe cayen itp
www.BBTel.pl
abdul napisał(a):a co do świecenia świecą na prawde o niebo lepiej niż zwykłe i nie wydaje mi się żeby świeciły po oczach innym tak jak np fabryczne SUV typu porshe cayen itp
100% zgadzam sie
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
Moim zdaniem sprawa jest zależna od tego na kogo trafimy. Wszędzie pracują ludzie i ludziska... Jeden policjant puści z pękniętą szyba jak powiemy że do tego modelu trudno dostać :–) inny za odprysk dowód zabierze...
Ja mam jakies tam smieszne oświadczenie producenta xenonów że produkt spełnia warunki ble ble ble zdjęcie z montażu i zaświadczenie ze stacji diagnostycznej że wysokość jest prawidłowo ustawiona. Powiem wam tak że i tak mogę sobie tym tyłek wytrzeć jak trafie na debila ale mam to przy sobie i na pewno mandatu nie przyjmę.
To zdjęcie z montażu moim zdanie optyka wpływa na kierunek świecenia i można tu zobaczyć że linia jest równa (lewa zwykła prawa xenon)
Zupełnie inaczej sprawa wygląda jak wsadzimy xenon do klosza bez soczewek....
to fakt oświetlamy wtedy wszystko włącznie w czubkami wieżowców
http://20gti20gti.pho.to/albums/untitle ... photo4.htm
Ja mam jakies tam smieszne oświadczenie producenta xenonów że produkt spełnia warunki ble ble ble zdjęcie z montażu i zaświadczenie ze stacji diagnostycznej że wysokość jest prawidłowo ustawiona. Powiem wam tak że i tak mogę sobie tym tyłek wytrzeć jak trafie na debila ale mam to przy sobie i na pewno mandatu nie przyjmę.
To zdjęcie z montażu moim zdanie optyka wpływa na kierunek świecenia i można tu zobaczyć że linia jest równa (lewa zwykła prawa xenon)
Zupełnie inaczej sprawa wygląda jak wsadzimy xenon do klosza bez soczewek....
to fakt oświetlamy wtedy wszystko włącznie w czubkami wieżowców
http://20gti20gti.pho.to/albums/untitle ... photo4.htm
- Od: 31 mar 2008, 23:49
- Auto: Mazda 323F (BA) 1.8 16V
shazza86 jak chcesz mieć xenony na długich swiatłach to musisz mieć założoną drugą instalację bo w naszych mazdach mamy osobne żarówki do długich a gdybyś mieli żarówki dwuwłuknowe czyli długie i mijania w jednej to by ci wystarczyła jedna instalacja xenonowa ale wtedy musiała by to być instalacja bixenon ale niewiem po co ci zmieniać długie na żarniki ja od czasu jak założyłem xenony 6000k gługich wogule nie włączam
Nie rozmawiaj z idiotą najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem !
- Od: 22 maja 2008, 14:03
- Auto: 323F BA 1.5
shazza86 jak chcesz mieć xenony na długich swiatłach to musisz mieć założoną drugą instalację bo w naszych mazdach mamy osobne żarówki do długich a gdybyśmy mieli żarówki dwuwłuknowe czyli długie i mijania w jednej to by ci wystarczyła jedna instalacja xenonowa ale wtedy musiała by to być instalacja bixenon ale niewiem po co ci zmieniać długie na żarniki ja od czasu jak założyłem xenony 6000k gługich wogule nie włączam
proszę o skasowanie jednej mojej wypowiedzi cos mi się pomieszało
proszę o skasowanie jednej mojej wypowiedzi cos mi się pomieszało
Nie rozmawiaj z idiotą najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem !
- Od: 22 maja 2008, 14:03
- Auto: 323F BA 1.5
Po drugie nie jest to zdrowe na xenonów. Bo po włączeniu długo się rozgrzewają, i np nie zamrugasz do kogoś długimi. A od takiego przełączania częstego padają palniki i przetwornice.

Polecam te żarówki na długie te pierwsze na prawdę jasno świecą a te drugie maja lekko niebieskie światło ale też są bardzo dobre. W ten sposób mamy bardzo dobry zestawik krótkie xenon a jak już chcesz zapalać długie te są odpowiednio jasne :–)
zeusik napisał(a):lspadlo napisał(a):witmam. jakie proponujecie ksenonki do mojej 323f BA a mianowicie jaka barwa? moze maci jakies foty na różnych barwach lub opinie.
mam 6000K ale gdybym mial jeszcze raz wybierac wybral bym 4300K.
Mam 8000K ale gdybym mial jeszcze raz wybierac wybral bym 6000K
ladnie to wyglada tylko szkoda ze nie zgodnie z przepisami bo jesli chodzi o xenony to jakas homologacja jest ale tylko na zestaw czyli zarowki i przetwotnice a lampy nie sa przystosowane do takich zarowek i to jest caly problem jesli policja sie nie polapie to ok ale gorzej przy jakiej kraksie jesli poszkodowany wyczai xenony to jest problemik zgodnie z przepisem to powina byc wymieniona cala lampa ktora jest przystosowana do takich zarowek ale koszta sa bardzo duze! 

- Od: 30 lis 2007, 19:22
zloty25 napisał(a):ladnie to wyglada tylko szkoda ze nie zgodnie z przepisami bo jesli chodzi o xenony to jakas homologacja jest ale tylko na zestaw czyli zarowki i przetwotnice a lampy nie sa przystosowane do takich zarowek i to jest caly problem jesli policja sie nie polapie to ok ale gorzej przy jakiej kraksie jesli poszkodowany wyczai xenony to jest problemik zgodnie z przepisem to powina byc wymieniona cala lampa ktora jest przystosowana do takich zarowek ale koszta sa bardzo duze!
przestancie siac zamet!
jak ktos przywali w kufer to tez powie "panie on mial ksenony z przodu , to jego wina?!'

- Od: 28 sie 2007, 22:34
- Auto: 323f 96' :)