Gaśnie na PB po 30 sekundach, na LPG wszystko dobrze.
Strona 1 z 1
witam moja fura na pb chodzi tylko na wolnych obrotach i to tylko przez 30 sekund potem gaśnie na lpg wszystko ok 

Ostatnio edytowano 21 paź 2008, 20:08 przez marilyn manson, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 18 paź 2008, 20:44
- Auto: xedos 6/1.6 16v 94 rok
u mnie to samo,ale jedzie do polowy wciśniętego pedału gazu jak wcisnę dalej dławi się, zimny słabo odpala, jak odpali to też gaśnie po kilkunastu sek. Przepływomierz mam ma 100% padniety. Ale nauczyłem się z tym żyć. w mrozie odpalam na gazie (z tym nie mam problemu) potem jak zaskoczy przełączam na Pb i grzeje się babcia do przełączenia na gaz.
z tego co wiem to nie ma. możesz sprawdzić kostkę czy nie urwał się przypadkiem jakiś kabel u mnie tak było, zrobiłem nowe konektorki, podłączyłem i jakiś czas było względnie ale potem przepływka padła całkiem
Mam 626 z gazem latem było wszystko OK,
jak zrobiło się trochę zimno miałem taki problem . Przy uruchomieniu na benzynie silnik po kilku minutach chciał przełączyc się na LPG i wtedy się zadławiał próboawł przełączyć sie z powrotem na benzynkę i gasł.
Po drugim uruchomieniu takiego problemu już nie było.Jak stał w garażu było bez problemu, mam ogrzewany
Gdy zrobiło sie 0 stopni musiałem uruchamiać ja nawet i trzy razy.
Pomogło założenie kupionych na Allegro magnetyzerów na instalacji gazowej, Jeżdzę bezproblemowo już trzecią zimę.
jak zrobiło się trochę zimno miałem taki problem . Przy uruchomieniu na benzynie silnik po kilku minutach chciał przełączyc się na LPG i wtedy się zadławiał próboawł przełączyć sie z powrotem na benzynkę i gasł.
Po drugim uruchomieniu takiego problemu już nie było.Jak stał w garażu było bez problemu, mam ogrzewany
Gdy zrobiło sie 0 stopni musiałem uruchamiać ja nawet i trzy razy.
Pomogło założenie kupionych na Allegro magnetyzerów na instalacji gazowej, Jeżdzę bezproblemowo już trzecią zimę.
- Od: 3 cze 2008, 18:54
- Auto: mazda 626 2.0 16V GLX aut. 95r
,pomogło bo wydałeś pieniążkiGnatek napisał(a):Pomogło założenie kupionych na Allegro magnetyzerów na instalacji gazowej, Jeżdzę bezproblemowo już trzecią zimę.

- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Strona 1 z 1