Puhcio napisał(a):trojanrob napisał(a):Ja mam CD z instrukcjami napraw do Millenii
O to ja chętnie poproszę ...
A ta instrukcja jest do 2.5 czy 2.3 s

Globy'emu chodziło o zwykłą instrukcję

Ps. Napisz coś o Twojej milleni

Witam
No cóż
Rok 1995, przebieg 162000km (jak kupiłem miała 11700km)
Szampański metalik.
Pełne wyposażenie.
Sprowadzona z Kanady.
Poprzedni właściciele traktowali jąpo macoszemu dopiero ja ją wyprowdziłem na prostą.
Większość napraw wykonuję sam – za wyjątkiem blacharki i lakierowania .
(jestem ciekawy czy w Waszych są ogniska korozji w tylnych błotnikach – na zgrzewach.
1.5 roku temu padła mi skrzynia. Wymieniłem całe bebechy wraz z konwenteram w "AUTOTRANSMISJI " w Jankach p/warszawą. Z zewnątrz żadnych udziwnień (mam 37 lat). W silniku 2 komplety magnetyzerów. Sportowy wkład foltra powietrza "RAMAIR".
2 miesiące temu wymieniałem cały rozrząd. C I E K A W O S T K A : W S Z Y S T K I E ŁOŻYSKA W ROLKACH PROWADZĄCYCH PASEK DA SIĘ WYMIENIĆ (SĄ STANDARDOWE) ZAOSZCZĘDZIŁEM 1500,– PLN. KUPIŁEM ORYGINALNY PASEK I NAPINACZ. NO I OCZYWIŚCIE POMPA WODY (KUPIŁEM W USA ZA $54 Z PRZESYŁKĄ).
TAK SAMO JEST Z ŁOŻYSKAMI DO NAPINACZY PASKÓW WIELOKLINOWYCH – SĄ WYMIENE. A W ASO TRZEBA WYMIENIAĆ CAŁY NAPINACZ (OK 1000,-PLN).
CO DO SPRĘŻARKI TEŻMI DYMIŁO ALE ZNALAZŁEM ŚRODEK KTÓRY DODODAJĄ PRZY PIERWSZYM ZALANIU OLEJEM SILNIKA W FABRYCE (UELASTYCZNIA GUMOWE USZCZELKI)
c-89 CYCLO. I JUŻ BARDZO RZADKO DYMI PRZY ODPALANIU.
NA TYM FORMUM KTOŚ NAPISAŁ, ŻE PRZECIEKAJĄCY OLEJ Z KOMPRESORA NIC NIE ZROBI – TO SIĘ MYLI – SPOWODUJE TO ZBYT DUŻĄ ILOŚĆ NAGARU NA ZAWORACH I ICH NADPALENIE(
http://forums.mazdaworld.org/index.php? ... percharger)
A tak naprawdę każda marka ma swoje wady i zalety. A to auto jest rewelacyjne.
No to na razie jadę święcić jajca
[/img]