Przerywa/Szarpie do 2tys obrotow na cieplym silniku
1, 2
ja u kolegi zmieniałem kable ngk, świece ngk, palec i kopułkę, robiłem wg. fotorelacji "regeneracje" aparatu i dupa... w tym tygodniu na sprawdzenie zakładamy inny aparat
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
ja mam podobny problem tylko silnik szarpie przy 2 tysiącach obrotów – na niższych lub wyższych obrotach jest ok. Czy to może być wina aparatu zapłonowego? co do falującyh obrotów to jak np włącze radia albo światło to się zmeiniają
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
Witam.
Ja mam również problem z szarpaniem. W mojej BJ szarpie straszliwie na zimnym silniku.
Gdy temperatura płynu chłodzącego wzrośnie wydaje się, że jest OK. Problem daje o sobie znać od czasu gdy temperatura na dworze spadła poniżej 10 stopni. Rano jak wsiadam do auta nie da się jechać chyba, że wysoko kręcę silnik wtedy jest jakby lepiej. Proszę o sugestię co z tym fantem zrobić.
Jestem dosyć krótko w posiadaniu auta i nie wiem co może być przyczyną takiego stanu. Znajomi mówią, że filtr paliwa lub co gorsza pompa
Ja mam również problem z szarpaniem. W mojej BJ szarpie straszliwie na zimnym silniku.
Gdy temperatura płynu chłodzącego wzrośnie wydaje się, że jest OK. Problem daje o sobie znać od czasu gdy temperatura na dworze spadła poniżej 10 stopni. Rano jak wsiadam do auta nie da się jechać chyba, że wysoko kręcę silnik wtedy jest jakby lepiej. Proszę o sugestię co z tym fantem zrobić.
Jestem dosyć krótko w posiadaniu auta i nie wiem co może być przyczyną takiego stanu. Znajomi mówią, że filtr paliwa lub co gorsza pompa
- Od: 24 lip 2008, 11:02
- Auto: Mazda 323f BJ DITD 2.0 2002 r.
panowie trzeba leciec według listy usterek ktore sa w tym temacie i kilku innych..W jednym przypadku pomagaja kable w innym wymiana kopulki.Co sie da proponuje podmieniac tak jak pisze BratCukierka reszte sprawdzac.Ja zacząlem od nieszczelnosci dolotu poprawilo sie.Pozniej zaczeło szarpac podmienilem pompe,okazalo sie ze moja była ok.Szukajac dalej wymienilem kopulke i palec i 100 zł w plecy winne były kable.W 3 moim przypadku padł mi aparat

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Siemanko.Sprawdź czy czasami nie masz popękanej gumy za przepływomierzem do kolektora,tez mnie wkurzało właśnie to szarpanie i okazało się przy wymianie filtra powietrza,że łapie lewe powietrze i skład mieszanki był nie odpowiedni dlatego mi się tak działo.Ale skleiłem to i po problemie 
- Od: 28 cze 2008, 15:36
- Auto: Mazda 323f BA 96r 1.5 16V Z5
Miałem identyczne objawy.
U mnie była pęknięta kopułka rozdzielacza zapłonu. Iskra przeskakiwała po obudowie, poza tym kable od rozdzielacza miałem kazdy inny. Wszystko wymieniłem 2 miesiące temu i jest super. Koszt nowych części z wymianą 160zł. Pozdrawiam.
U mnie była pęknięta kopułka rozdzielacza zapłonu. Iskra przeskakiwała po obudowie, poza tym kable od rozdzielacza miałem kazdy inny. Wszystko wymieniłem 2 miesiące temu i jest super. Koszt nowych części z wymianą 160zł. Pozdrawiam.
Są samochody nowe, są samochody stare i jest MAZDA:)
- Od: 12 gru 2008, 00:45
Przepraszam za OT, ale pazur_zks możesz odebrać PW ?, bo już wisi trochę czasu u Ciebie 
PO PIERWSZE nie wiem po co powstal ten watek jak mozna pisac w tym zwlaszacza ze nie ma co tu gdybac jak juz w pierwszym poscie widac ze identyko objawy sa co u mnie kiedys szukajac swojego watku wbilem szarpanie a tam wywalilo kilkanascie stron z tym slowem w temacie do tego pewnie z polowa z tymi samymi objawami robi sie straszny bur.....
watek jest tu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... =szarpanie
nie chodzi o to by promowac jeden temat ale by nie bylo kilkuset takich samych ciezko pozniej cokolwiek znalesc
watek jest tu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... =szarpanie
nie chodzi o to by promowac jeden temat ale by nie bylo kilkuset takich samych ciezko pozniej cokolwiek znalesc
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
1, 2