Nie stała temperatura bulgotanie w zbioorniczku wyrównawczym
Strona 1 z 1
witam od pewnego czasu po małym remoncie silnika zaczęła mi skakac temperatura na początku było to nie zauważalne lecz teraz stało się to już problemem temperatura skacze z normalnej prawie na max i opada po chwili a w zbiorniku wyrównawczym słychać bulgotanie dodam jeszcze ze nie dawno podczas tego małego remontu wylali płyn i pózniej dolali jakiś koncentrat. Zagadką jest również dziwny strzał który kiedyś usłyszałem jadąc gdzieś w okolicach silnika dodam ze madzia jest na gazie i trochę było czuć ten gaż.Mój kolega miał ostatnio podobny problem i okazało sie ze jest to uszczelka pod głowića czy u mnie tez to może być
????proszę o jakąś radę
?
Ostatnio edytowano 7 gru 2008, 23:51 przez BIALY195, łącznie edytowano 1 raz
BIALY195
- Od: 21 kwi 2008, 20:11
- Auto: MAZDA 323F 2.0 V6
jest to niestety bardzo prawdopodobne a węże jak twarde czy miękkie 
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
a nie masz przypadkiem mało płynu??
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
prawdopodobnie uszczelka----ALE JEST NADZIEJA ŻE UKŁAD JEST NIE ODPOWIETRZONYI CIECZ NIE KRĄŻY JAK POWINNA.MIAŁEM PODOBNY PROBLEM Z TYM ŻE U MNIE BULGOTANIE BYŁO SPOWODOWANE GOTOWANIEM PŁYNU--NIE WIEM JAK U CIEBIE NIE PISZESZ ŻE SIĘ GOTUJE WIĘC PRAWDOPODOBNIE GŁOWICA (u mnie termostat się nie zawsze otwierał i się gotowało kupiłem nowy za 30 zł wytrzymał cały tydzień i to samo kupiłem drugi 3 razy droższy ale problem ustał)
MOŻNA W PROSTY SPOSÓB SPRAWDZIĆ CZY TO USZCZELKA KOSZTUJE TO 20-30 ZŁ SPRAWDZAJĄ CZY W PŁYNIE JEST CO2 JEŚLI JEST TO SPALINY DOSTAJĄ SIĘ DO PŁYNU I WIADOMO
USZCZELKA
AAAA SPRAWDŹ JESZCZE RĘKĄ CZY NA ZAGRZANYM SILNIKU DOLNY WĄŻ OD CHŁODNICY JEST CIEPŁY CZY ZIMNY JAK BULGOCZE W ZBIORNIKU
MOŻNA W PROSTY SPOSÓB SPRAWDZIĆ CZY TO USZCZELKA KOSZTUJE TO 20-30 ZŁ SPRAWDZAJĄ CZY W PŁYNIE JEST CO2 JEŚLI JEST TO SPALINY DOSTAJĄ SIĘ DO PŁYNU I WIADOMO

AAAA SPRAWDŹ JESZCZE RĘKĄ CZY NA ZAGRZANYM SILNIKU DOLNY WĄŻ OD CHŁODNICY JEST CIEPŁY CZY ZIMNY JAK BULGOCZE W ZBIORNIKU
- Od: 4 gru 2008, 18:56
- Auto: MAZDA XEDOS V6 2.O 93 rok
mało myślę ze nie ciężko też ocenic bo ten zbiorniczek coś pokazuje nie tak jak dolewałem to dolewałem do tego drugiego wlewu co idzie do silnika oni wlali ten koncentrat a ja pózniej jeszcze litr borygo.
A jak ocenić ze jest już wystarczająco
?
A jak ocenić ze jest już wystarczająco
BIALY195
- Od: 21 kwi 2008, 20:11
- Auto: MAZDA 323F 2.0 V6
BIALY195 popraw proszę temat na zgodny z regulaminem działu 323/MX-3
AREK00AR nie pisz dużymi literami (na forum jest to uznawane jako krzyk)
AREK00AR nie pisz dużymi literami (na forum jest to uznawane jako krzyk)
- Od: 4 sty 2007, 17:31
musisz podać więcej informacji sprawdż wąż od chłodnicy ten dolny czy po przejechaniu paru kilometrów jest ciepły jeśli nie jest to termostat się nie otwiera i nie ma krążenia.nie bagatelizuj sprawy bo jak płyn ci się gotuje to już niedaleka droga do wymiany uszczelki pod głowicą
można wyciągnąć termosta i wrzucić go do garnka z wodą i zagotować wode. wtedy zobaczysz czy się otwiera czy jest do wymiany
termostat jest pod filtrem powietrza masz taki sam silnik jak mój
jest w metalowej róże wychodzącej z silnika
można wyciągnąć termosta i wrzucić go do garnka z wodą i zagotować wode. wtedy zobaczysz czy się otwiera czy jest do wymiany
termostat jest pod filtrem powietrza masz taki sam silnik jak mój
jest w metalowej róże wychodzącej z silnika
- Od: 4 gru 2008, 18:56
- Auto: MAZDA XEDOS V6 2.O 93 rok
Strona 1 z 1