MOMENT OBROTOWY W 2.5 V6

1, 2

misiek06 napisał(a):217 Nm przy 4800 obr./min.

"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
		W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Morgenik napisał(a):Diesel mojego ojca w BMW ma 450NM to sie nazywa moment , wciaga nosem taką mazde
jak to jest 325 e36 (takich najwiecej) to kilka dni temu takiego polknalem na sniadanie. crx'a tez wzialem, a calibry na gazie lykam (dla scierwa jak kalibra nie oplaca sie benzyny palic)
pozdrawiam uzytkownikow aut najlepszej marki
kupilem czarny ciagnik! pojemnosc dwa czterysta dziewiecdziesiat siedem!

- Od: 22 sty 2005, 13:28
- Auto: MX 6, 2.5 gaz 93 rok
Morgenik napisał(a):Diesel mojego ojca w BMW ma 450NM

"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
Morgenik napisał(a):Diesel mojego ojca w BMW ma 450NM to sie nazywa moment , wciaga nosem taką mazde
Dobra dobra ale ile ma od 0 do 100km/h to mi powiedz ?

- Od: 10 wrz 2004, 23:08
- Auto: HONDA ACCORD 2,0 136 PS
BMW E46 silnik 2.0d po zmianie turbo na wieksza i zmianie elektoniki i wydechu 6.5 s do 100 wciaga taka mazde w palcem w pupie ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- 

Pyton162
Przyznaję osiągi super tylko szkoda że to dresowóz  ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 10 wrz 2004, 23:08
- Auto: HONDA ACCORD 2,0 136 PS
Morgenik napisał(a):450NM
Morgenik napisał(a): 2.0d
strasznieeeee duzooo jak na 2 litrowego disla
no jezeli faktycznie robi 6,5 do setki i ma to 450NM, to musialy byc jakies kosmiczne koszta tych przerobek
Kult – Park23
Kult – Park23
wcale nie tak duże bo stara turbine zamienił za nie wielka dopłąta na wieksza , wydech można zrobić za nie dużą kase tylko strojenie elektroniką wiecej kosztuje , z tego co sie orientuje to zamknął sie w 10 tyś zł, ale wszystko robił na firme bo po co ma płacić panstwu tak duże podatki, a i nie tylko buraki jeżdża BMW bo mój ojciec nie jest burakiem

- 

Pyton162
xssk napisał(a):a calibry na gazie lykam (dla scierwa jak kalibra nie oplaca sie benzyny palic)

dobre
 dobre 
calibra z 2.0 silnikiem o mocy 115km to i ja łykam moja madzia  sa mam tylko 1.5 tylko troche grzebniętą 

- 

Pyton162
misiek06 napisał(a):Ciekawe co by zrobił z madzią za taka kaske
calibra z 2.0 silnikiem o mocy 115km to i ja łykam moja madzia sa mam tylko 1.5 tylko troche grzebniętą
Misiek już wiesz
Morgenik napisał(a):tylko strojenie elektroniką wiecej kosztuje
A jakimż to chipem/boxem wykręcili te 450Nm z 2.0d ?
Pozdr
SM
PS
Poraz kolejny uważam, ze porównywanie momentu wolnossącego benzyniaka do uturbionego kręconego diesla na wtrysku bezpośrednim jest niedorzeczne. Porównać można np 2.5V6 Turbo seria vs 2.5TDi seria i to ma sens. Tak samo jak porównanie 2.5V6 seria vs 2.5D (bez turbo) seria. W przeciwnym wypadku to jest czcze gadanie.

- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Smirnoff ma racje. Trzeba porównywac podobne auta. Bo do tego porównania mozna dorzucic Evo VIII i wtedy nawet ta beema ujrzy oddalajacy sie tyl Evo. Jezdzilem nowa trojka 330d i Evo VII i powiem tylko tyle ze przy Evo 330d to taczka.

Full Time 4WD
VTR 1000F
		VTR 1000F
Morgenik napisał(a):BMW E46 silnik 2.0d po zmianie turbo na wieksza i zmianie elektoniki i wydechu 6.5 s do 100 wciaga taka mazde w palcem w pupie
No tak....Po zmianie tego i owego to KL moze miec 630KM. Widzialem opis takiego auta scigajacego sie w klasie samochodow turystycznych. Poza tym dolozenie turbiny(najlepiej dwoch na kazdy rzad) do KL skonczyloby sie problemami z trakcja do 4 biegu. I wtedy taka beema niknelaby w wlasnym smrodzie przesterowanego diesla(bo pewnie puszcza czarne chmury te E46 No nie?) Smiesznie to wyglada jak auta za prawie 200000PLN puszczaja czarne chmury.
Tomek a masz może namiar na materiały a propos tego KL-a z chęcią bym poczytał. Ciekawe ile kompletny kit do KL-a by kosztował no i jak z żywotnością silnika, bo coś sądze, że za długo taką mocą nie można by się cieszyć 

Mazda Motor Company

- Od: 13 kwi 2004, 15:12
- Auto: Astra 1.4

1, 2