RADOM – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez krystu » 28 lis 2008, 10:25

co tam panowie słychać ? :)
udało mi się wczoraj na A1 rozpędzić moją Maździe do 180kmph i niestety to już chyba jest jej max, chociaż może jakby z górki jechać to będzie jakieś +8kmph więcej :P
minus madzi przy takich prędkościach to szyby bez ramek, strasznie gwiżdżą :P :P

już chyba wiem dlaczego w Piotrkowie jest tak dużo klubowiczów, tam jest gdzie pojeździć :):)
pozdrowienia dla Mazdowiczów z Piotrkowa T.
16v Jest Jak Dziewica, Chciałaby Ale Się Boi, Ale Jak Już Się Rozkręci ..... :D

Obrazek

Moja Madzia
Forumowicz

Od: 7 lip 2008, 17:59
Auto: 323f BA 1.5

Postprzez kjpiter » 28 lis 2008, 18:01

Witam. A ja sobie kupiłem 4 sztuki zimówek Dębica Frigo2 i to nówki. Ale jazda, wow. <jelen>
Byłem ostatnio na Podwalnej w tym warsztacie z napisem Mazda. Nie otwierał mi się zamek z pilota. Gościo pogrzebał 2 godziny, by stwierdzić, że pilot jest zepsuty i skasował 100PLNów. BRAWO!!
Brykam sobie brykam moją M, brrrym, brrrymm, brrrym...
Tu jest:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 36#1052436
Początkujący

Od: 28 sie 2008, 08:44
Auto: Mazda 626 1.8 , liftback, 98r

Postprzez Disar » 28 lis 2008, 20:01

kjpiter napisał(a):Gościo pogrzebał 2 godziny, by stwierdzić, że pilot jest zepsuty i skasował 100PLNów. BRAWO!!

nie wiem czy sie smiac czy plakac....
Moje RIP pędzidło:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=45175

Sprzedam czesci do 323C:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=53901
oraz swoj swiecacy znaczek :P
Wiejskiemu tuningowi mowimy NIE!
Forumowicz

Od: 28 lis 2007, 23:53
Auto: Toyota Paseo

Postprzez Lukano » 28 lis 2008, 21:33

kjpiter napisał(a):Gościo pogrzebał 2 godziny

heheh aż w 2 godziny doszedł do takich prostych wniosków ?? Powinien w hmm 15 minut z przerwą na papierosa. A potem się wszyscy dziwią, że ja nie polecam tego zakładu :P
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez mundek84 » 28 lis 2008, 22:20

ja tez ich nie polecam. @#$%^%$# drożą się jak tylko mogą....!!!!!
Obrazek
Była Mazda 323 BG 1.3 16v 1991r. LX
Była Mazda 323f BG 1.6 16v 1993r. GLX
Była BMW 316i Touring e30 1993r.
była Mazda 323 BG 1.6 16v 1993r. GLX
Jest Ford Mondeo MkII Kombi 1.9 TD Ghia 2000r.
Jest Audi A3 1.9TDI 1999r.

Mazda zoom zoom bezcenne :]
Forumowicz

Od: 13 kwi 2008, 14:56
Auto: Ford Mondeo MkII Kombi 1.9 TD Ghia 2000r.

Postprzez krystu » 29 lis 2008, 20:12

panowie to jak wy tak ciśniecie po tych radomskich mechanikach to gdzie ja zawieszenie zrobię ? :) bo palanuje je po zimie zrobić ale jak takie komentarze czytam to mi się odechciewa ... :) doszedłem do wniosku że lepiej będzie sprzedać i kupić coś nowego gdzie nie trzeba będzie zawieszenia robić :P

Obrazek

Moja Madzia
Forumowicz

Postprzez Lukano » 29 lis 2008, 20:14

Najlpiej kupić zestaw kluczy i samemu zrobić. W zawieszeniu to raczej wielkiej filozofii nie ma :P
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Postprzez Mieczyslaw » 30 lis 2008, 01:15

hehe jak taki dobry jestes to sam koledze bys pomogl :P ja do Dominczaka bede jechal bo cos mi z przodu stuka. pojade z kumplem to taniej cos bedzie :P ul chyba kapturska (od kieleckiej za salonem renault po lewej stronie)

co z tym spotem?
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez Lukano » 30 lis 2008, 02:40

Mieczyslaw napisał(a):ja do Dominczaka bede

Kiedyś coś tam robiłem. większych zastrzeżeń nie miałem, majątku nie zostawiłem.
jak Ci stuka to nie wiesz co się robi ??????
Głośniej radio i już nie stuka. Przejeździłem tak 150 tysięcy Toyotką i tylko amorki wymieniłem :P
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Postprzez kjpiter » 30 lis 2008, 07:56

Krystu napisał:
"panowie to jak wy tak ciśniecie po tych radomskich mechanikach to gdzie ja zawieszenie zrobię ? "

Słuchajcie!!! Ja nie mówię o wszystkich radomskich mechanikach, tylko o jednym zakładzie, który się mianuje serwisem Mazdy.

Pojawił mi się problem. Zaczęło mi coś piszczeć ostatnio przy wolnych obrotach. Jak daję w gaz to przestaje, ale przy redukcji i szybkiemu schodzeniu obrotów piszczy znowu (dopuki się nie rozgrzeje). Myślałem że to paski, ale napięte są dobrze. Wujas Złota Rączka wysłuchał, że to w pompie od wspomagania, ale pewności nie ma, heee:) Podobno to wina płynu do wspomagania kierownicy (trza wymienić), ale nie wiem. Czy mieliście taki problem? Pomóżcie!! No to jak pomożecie??? :)_:):
Tu jest:
Początkujący

Postprzez krystu » 30 lis 2008, 11:52

Lukano napisał(a):jak Ci stuka to nie wiesz co się robi ??????
Głośniej radio i już nie stuka

heheh ja dokładnie tak właśnie robię :) tylko, że w końcu się trzeba za to się wziąć bo jak kiedyś pyknie raz a porządnie to dalej człowiek nie zajedzie :)

Lukano napisał(a):Najlpiej kupić zestaw kluczy i samemu zrobić. W zawieszeniu to raczej wielkiej filozofii nie ma język

może i filozofii nie ma, ale i czasu na pogrzebanie samemu nie ma .... co jest jednak głównym problemem i przeszkodą w doprowadzeniu mojej maździ do stanu na jaki zasługuje wożąc mnie wszędzie i nie buntując się
zasługuje na naprawę bo tak jak jeden mój znajomy powiedział, że jeżeli ten samochód jeszcze się nie rozleciał po tym jak ja nim jeżdżę to on jest niezniszczalny :)[/quote]

Obrazek

Moja Madzia
Forumowicz

Postprzez Lukano » 30 lis 2008, 12:15

kjpiter napisał(a):wina płynu do wspomagania kierownicy (trza wymienić)

Płynu do wspomagania się nie wymienia tylko uzupełnia.Chyba, że w maluchu, mazda nie przewiduje takiej operacji. Już raczej pompa siada. Sprawdzić poziom i czekać, aż padnie. Płyn jakieś 50 zeta.
krystu napisał(a):wziąć bo jak kiedyś pyknie raz a porządnie to dalej człowiek nie zajedzie

Wątpiem :P Ale jak chcesz mieć pewność to do roboty :D
Musiałbyś tak zajeździć, że głośniej radio by nie pomagało :P
krystu napisał(a):ale i czasu na pogrzebanie samemu nie ma .

Fakt. Przez to i ja już nie robię sam. brak czasu i miejsca :]
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Postprzez Mieczyslaw » 30 lis 2008, 22:26

u mnie to pierdolka, pewnie drazki stabilizatora ale nie mma kiedy sie za to zabrac (czyt. brak kasy) i tak se jezdze. ale moge sie pochwalic ze robilem przeglad niedawno i koles mnie pamietal z przed roku jak pierwszy raz przeglad samochod mial robiony w kraju czyli za mojej juz kadencji i powiedzil ze przez ten rok czasu nic sie nie pogorszylo :D wszystko jest malinowo :D
tylko mi kurde bomble wyskoczyly nie wiem czemu :/ lakier od blachy odszedl :/ mazda takie buble puszczala czy jak? samochod dopiero 10 lat ma
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez andree » 30 lis 2008, 22:56

Mieczyslaw napisał(a):tylko mi kurde bomble wyskoczyly nie wiem czemu :/ lakier od blachy odszedl

jak na tylnych nadkolach to nie od blachy tylko od szpachli odszedł :) , a co ty miślisz ze madzie wcale nie rdzewieją :D , jak jezdziła w podobnych warunkach jak w Polsce, to mogła już miec nadkola robione.. ;) ,
w mojej na dł. ok 8 cm na lewym nadkolu (w dolnej jego części na tym rancie od wewnątrz) też szpachelke wykryłem :D , zeszlifowałem starą, bo pękła, co prawda niewiele jej było, włożyłem w ubytki nową, wyszlifowałem, prysłem i jest Ok <spoko>, także nię pękaj ;) .., buble co do blachy to Opel <killer> robi.., pęcherze w astrach po 4 latach wyłażą :D
Moja (była) Obrazek >>> K l i c k
Pozdrawiam. Obrazekndrzej.
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie...Obrazek

Kupię stary motocykl; JAWA, CZ, SHL, WSK 175 !!
Forumowicz

Od: 26 mar 2008, 16:09
Auto: Suzuki Ignis 4x4 ;)
CZ 350, CZ 175 Sport

Postprzez Mieczyslaw » 1 gru 2008, 00:29

szpachli nie ma, wielu juz sie doszukiwalo i nie znalazlo. poprotu lakier od blachy odszedl i tyle ;P
hehe dlatego opla nie kupilem ;)
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez kjpiter » 1 gru 2008, 01:11

Mietek, a co u Ciebie? Widzieliśmy się ostatnio:) Ale wiesz co? Chyba ktoś jeżdzi po mieście taką samą jak Twoja, bo już kilka razy zrobiłem zonka i machałem obcemy gościowi.
Tu jest:
Początkujący

Postprzez andree » 1 gru 2008, 10:30

Mieczyslaw napisał(a):achli nie ma, wielu juz sie doszukiwalo i nie znalazlo. poprotu lakier od blachy odszedl i tyle

noo , jak tak twierdzisz.. ;) , miałem już kilka autek i wiem że bąbelki z samego lakieru sie raczej nie robią :) , chyba że już ze rdzą razem puchną :( , ja bym z ciekawości starł papierkiem ten bąbelek i wtedy zobaczysz.. <co?>

Forumowicz

CZ 350, CZ 175 Sport

Postprzez Disar » 1 gru 2008, 21:00

O radomskich mechanikach nie bede sie wypowiadac ;) Mietek wie czemu ;)

Odnosnie zawieszenia...niby mozna jezdzic, ale nie zycze Ci zeby podczas jazdy wypial Ci sie sworzen lub koncowka :P Juz widzialem eclipse po takim zabiegu :D

A teraz cos odnosnie blachy w Mazdach. Ile razy bym nie wszedl pod jakas 626 to zawsze byla pordzewiala od spodu. Jak szukalem 323f to wszystkie ktore ogladalem mialy do czynienia z rdza. Moze trafialem na same takie "okazy" a moze cos w tym jest, ze Mazda nie starala sie w tworzeniu samochodow na europe...
Moje RIP pędzidło:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=45175

Sprzedam czesci do 323C:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=53901
oraz swoj swiecacy znaczek :P
Wiejskiemu tuningowi mowimy NIE!
Forumowicz

Od: 28 lis 2007, 23:53
Auto: Toyota Paseo

Postprzez andree » 1 gru 2008, 23:30

Disar napisał(a):Ile razy bym nie wszedl pod jakas 626 to zawsze byla pordzewiala od spodu

dziwne.. :| , ja jak po zakupie pojechałem ze swoją do znajomego mechanika i chciałem spód oglądać, to on się rozesmiał.., co ty spód w mazdzie sprawdzasz.. :) , a miałem juz nawet zakupiony środek do konserwacji, który do tej pory w garażu stoi ;)

Forumowicz

CZ 350, CZ 175 Sport

Postprzez Mieczyslaw » 2 gru 2008, 09:54

kjpiter napisał(a):Mietek, a co u Ciebie? Widzieliśmy się ostatnio:) Ale wiesz co? Chyba ktoś jeżdzi po mieście taką samą jak Twoja

czesc czesc, widzielismy sie widzielismy :) taka jak moja?? kurde no, juz nie jestem jedyny w swoim rodzaju :/ wie mze jest jedna ze spojlerem z tylu

andree napisał(a): chyba że już ze rdzą razem puchną :( , ja bym z ciekawości starł papierkiem ten bąbelek i wtedy zobaczysz.. <co?>

o widzisz, wydaje mi sie ze rdza jest pod tymi bablami albo bedzie. starlbym to ale najpierw musze lakier kupic zeby zaprawki zrobic puki tej rdzy daj boze tam nie ma ale nie mam kiedy sie za to zabrac

Disar napisał(a):O radomskich mechanikach nie bede sie wypowiadac ;) Mietek wie czemu ;)

nie wiem ;P
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'