Kills on Road & Street

Postprzez Gib » 26 lis 2008, 13:49

qlesh, co proponujesz? może MZA. Ludzie giną na drogach, w samochodach na rowerach i pieszo, myślę że odsetek ginących czy nawet poszkodowanych w sprintach spod świateł jest relatywnie niewielki.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez qlesh » 26 lis 2008, 13:52

Gibsong napisał(a):myślę że odsetek ginących czy nawet poszkodowanych w sprintach spod świateł jest relatywnie niewielki

Skoro tak, to nie miałem racji – można za****ć :D Tylko uważajcie na wybiegające przed maskę drzewa i matki z wózkami, szczególnie na pasach.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Grzyby » 26 lis 2008, 13:53

Gibsong, wiesz przecież doskonale że nie o to chodzi.
Dudson miał polewkę z narwańca i opisał to tutaj.
Inny klient nie może tego pojąć – i do tego drugiego i jego reakcji skierowane są głównie słowa qlesh'a, jak i moje.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Gib » 26 lis 2008, 14:04

nie cierpie takiego pouczania. Wszyscy łamiemy przepisy jedni bardziej inni mniej. Przy szkołach zwalniam do 40 a matka z dzieckiem jak nie będzie lazła na czerwonym to raczej podczas wyścigu się nie spotkamy. Do drzew też nic nie mam.
Temat jest kontrowersyjny mocno trzeba to przyznać.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez piwo » 26 lis 2008, 14:17

jak to mowia ryzyk fizyk.czego sie nie robi dla chwili zabawy.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez Pyton162 » 26 lis 2008, 14:58

daltego ja jezdze tylko na ustawkach , gdzie jest piekna luga prosta na terenie strefy ekonomicznej w zg , gdzie wieczorami a w szczególności w weekendy nis spotkasz tam zywej duzy no moze poza tymi co przyjeżdżają sie poscigac , tu dobrze widac nasza miejscówkę :
http://pl.youtube.com/watch?v=O0kvEnYAW ... re=related
Pyton162

Postprzez noucamp » 26 lis 2008, 15:03

piwo napisał(a):jak to mowia ryzyk fizyk.czego sie nie robi dla chwili zabawy.

<spoko>
GO BIG OR GO HOME
Forumowicz

Od: 12 wrz 2007, 14:27
Auto: Silvia power :*

Postprzez qlesh » 26 lis 2008, 15:35

Gibsong napisał(a):Wszyscy łamiemy przepisy jedni bardziej inni mniej

Czy to rodzaj usprawiedliwienia? Pewnie, że każdy jeździ jak chce, w końcu Polska to wolny kraj i każdy może robić co mu się tylko podoba, tyczy się to jazdy samochodem, chodzenia po chodnikach i w ogóle wszystkiego. Nie wiem co za idiota wymyślił przepisy, i tak nikt ich nie przestrzega, więc mnie też wolno. Zacznij od siebie, to może za kilkanaście lat zobaczysz poprawę. Mentalności ludzkiej nie zmienia się w okresie między świętami.
Ostatnio jakiś debil przemknął ulicą w mieście z prędkością około 100km/h w miejscu gdzie co 200 metrów są przejścia dla pieszych. Szkoda, że nie zdążył się zatrzymać 50 metrów dalej, bo było mokro, ciemno. Miałbym mu coś do powiedzenia. I nie obchodzi mnie czy się ścigał z czasem czy z własnym cieniem. Dzieci czasem nie słuchają się mamy i potrafią wbiec zza innego samochodu wprost pod koła. Brrr.. ciarki przechodzą.
Sorry za ten długi OT.. mam nadzieję, że zostanę ułaskawiony.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Bartg » 26 lis 2008, 17:18

No taki opis jak twoj mozna niestety podlozyc pod kilkadziesiat tysiecy wypadkow w Polsce, poki prawo jazdy dostaje sie za parkowanie tylem i rekaw to sie to nie zmieni.
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez piwo » 26 lis 2008, 18:11

ja powiem inaczej.moim zdqaniem to wina doroslych (starego pokolenia) to oni pozwalaja przymykaja oko na to jak jezdza mlodsi.musi sie zmienic pokolenie.za 50 lat w polsce zmienia sie zachowania.i jazada ponad 50 w miescie nie bedzie smieszna ale chamska w przeciwienstwie do dzisiejszych czasow.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez Siw-y » 26 lis 2008, 23:24

Dziś na krakowskiej skilowałem motóra :]
do 120 łeb w łeb, potem został w tyle, na następnym skrzyżowaniu kolo mi ładnie podziękował :)
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Artiks » 27 lis 2008, 09:22

To była WSK 3 czy 4-biegowa ?? <diabełek>
Forumowicz

Od: 29 gru 2006, 12:17
Auto: 323F BA Z5 –> RENAULT LAGUNA III 2.0 DCI

Postprzez Dudson » 27 lis 2008, 11:11

Lukasz_zdw napisał(a):Zamiast na drugich swiatłach zdjąc mu uśmiech z twarzy daliscie na całego. A moze po prostu jak zobaczyles tyle dymu bałeś sie ze jednak rady nie dasz?? Potem koleś na forum Renault napisze ze skillował BA KF i ze te auta nie jeżdzą. Potem wlasnie są takie opinie ze GTI czy GSi lub VR6 nie jeździ a jak ma jeździc jeśli kierownicy tych aut podchodzą do spara tak jak kolega Dudson.

A kolega to się sparuje nawet z trolejbusem, neoplanem MPK ruszającym z przystanku, a na dodatek ma problemy ze zrozumieniem przeczytanego tekstu przecież wyraźnie napisałem że :
Dudson napisał(a):Na tych drugich światłach ruszał już spokojnie.

jakby spróbował to powtórzyć to bym to zauważył i jeżeli tylko mój atak śmniechu by mnie nie zdekoncentrował to bym mu udowodnił to o czym piszesz, ale kierownik tej renówki widać szybko przeanalizował całą sytuacje i sam zauważył, że wyszedł na debila
generalnie to wyznaje opinie taka jak qlesh i Grzyby ale z racji tego że często przez znajomych zostaje namówiony na ustawke, to niestety biore w nich udział i to na drogach publicznych również :]
Jedank wydaje mi się że wiem z czym to jest związane i staram się nie przesadzać, jeżeli widze, że coś może być nie tak, to odpuszczam i niech się Badyl cieszy, że wygrał, a w razie gdzyby, w takiej sytuacji coś jednak się stało to jestm świadomy i gotowy wziąść za to pełną odpowiedzialność. Dlatego na ustawke na drodze publicznej moge pojechać tylko z takim człowiekiem który wydaje się być zrównoważony psychicznie nie bede się ścigał z pierwszym lepszym wariatem spotkanym na ulicy, który podczas takiej szarży rozwali mi auto i jeszcze będzie to moja wina, bo on ma znajomości ....
Nie jestem świety, łamie przepisy, jednak taka sytuacja jaka mnie spotkała z tą renówką rozwaliła mnie konkretnie, i dlatego własnie kolego Lukasz_zdw proponuje spojżeć na to z innej strony. Piszesz że kierownik renówki będzie się cieszył ze skillowania mazdy to tak ja Ty się byś cieszył ze skillowania jakiegoś
GTI czy GSi lub VR6 (jak sam piszesz) czy też innej teoretycznie mocniejszej maszyny której kierownik akurat wcale się nie ścigał a Ty musiałeś wycisnąć ósme poty ze swojej mazdy żeby tak jak napisał Gibsong wcisnąć sie przed niego bo się kończył pas ...

ufff podsumowując wydaje mi się, że na naszych drogach jest jednak wiecej takich, którzy przy opisywanych tu killach poprostu się nie ścigali niż takich którzy chcieli coś udowodnic...
Amen
<<<<Nie ma ludzi niezastąpionych... ... ale są niezastąpione samochody!!:)>>>>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 gru 2005, 12:50
Auto: 323F BA KF ;)

Postprzez MadziaForever » 27 lis 2008, 13:15

widze że niektórzy tu pozjadali już wszystkie rozumy <lol>

gościu w renault 19 został sprowokowany.. został
podjoł wyzwanie (w jego rozumieniu) podjoł..
i wygrał.

a to że ty tam mruczałeś sobie na panne to już wiesz tylko Ty :]
Niemógł wiedzieć co ty tam masz, a może 1,6 sohc..

ja ostatnio znowu zebrałem baty od swifta 1,3GTi ..to już zaczyna pyć tradycja <lol>
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 17:55
Auto: 626 GEA 2,0 DOHC

Postprzez Dudson » 27 lis 2008, 14:03

MadziaForever czy Ty w ten sposób dałbyś się sprowokować ??
Napisałem to wszystko, tylko dlatego bo była mowa, żeby pisać o killach z tzw ustawek, a nie jakiś przypadkowych, gdzie trudno się zorientowac czy ktoś się sciga, czy mu się [tiiit] chce i jedzie czym predzej aby gdzieś wypiąć pupę ...
<<<<Nie ma ludzi niezastąpionych... ... ale są niezastąpione samochody!!:)>>>>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 gru 2005, 12:50
Auto: 323F BA KF ;)

Postprzez Lukasz_zdw » 28 lis 2008, 01:45

Dzisiaj kilka rolek z kolegi 323F BG 1.8 SOHC ze zrobionym kompletnym dolotem i przelotowym wydechem. Ku mojemu zdziwieniu raz dostalem lekkie baty az raz wygralem. Zalezy kto pierwszy przycisnie ten wygra mowa tu o starcie rolowanym. Gdy ją kupił zbierał baty o 3 dlugosci do 3 biegu teraz gdy nad nią posiedzial odchodze mu dopiero na końcu 3 biegu. Ja juz nie wiem co myslec, albo moje K8 zdechło albo zdrowe 1.8 SOHC rzeczywiscie potrafi tak jeździc. Jak myślicie jest mozliwe zeby K8 mialo problemy z SOHC?? Ustaiwal sie juz ktos kiedys z taką 323F BG?? Mowa tu o aucie po modach bo gdy była seria to nawet nie jęknął. Pytam bo nie wiem czy mam zaczac coś grzebac w poszukiwaniu mocy ktora powiedzmy uciekła bo na wlasniej skórze nie odczulem zeby osłabła a mimo to mam problem z autem ktore jest sporo słabsze. Jesli brac pod uwage dane katalogowe 1.8 SOHC – 8.9 do setki i MX-3 V6 8.5 to jest to do przyjecia, ale kiedys tak nie bylo. Czy mozliwe jest zeby ta przerowbka doloty i wydechu tyle dała?? Z tego co wiem na takie mody reaguje pozytywnie tylko honda a tu taka niespodzianka w maździe :| Jak chodzi o ustawke z 323F BA V6 to tutaj przegrywam delikatnie na 2 a na 3 odchodzi juz zdecydowanie. Czy to normalne?? Napiszcie z własnych doswiadczeń jak sie mają takie zestawienia bo ja juz nie wiem gdzie szukać przyczyny. Aha dodam jeszcze ze komp wywala mi bład EGR raz juz to rozbierałem bylo dobrze 3 dni i teraz znowu wywala a reset kompa nie pomaga mozliwe ze to wina EGR ze auto nie chodzi na 100%??
Ostatnio edytowano 28 lis 2008, 01:50 przez Lukasz_zdw, łącznie edytowano 1 raz
Lukasz_zdw

Postprzez Brt » 28 lis 2008, 01:48

ku memu zaskoczeniu dzisiaj dwa razy Q7 4.2 TDI o długość spod świateł zrobione,
chyba pojade na hamownię, bo coś podejrzanie jeździ ten mój samochód,
Forumowicz

Od: 7 kwi 2007, 23:13
Auto: Mazda 6, 3.0 V6 (05), 6 MPS

Postprzez Riki » 28 lis 2008, 02:12

Brt dane katalogowe bardzo zbliżone.... ;)

Graty :D
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez Speed » 28 lis 2008, 02:32

Siw-y napisał(a):Dziś na krakowskiej skilowałem motóra :]
do 120 łeb w łeb, potem został w tyle, na następnym skrzyżowaniu kolo mi ładnie podziękował :)

hmn.. co za motor ma ponad 10s do setki ? moze to byl dostawca pizzy ?
Radek
Klubowicz
CUP 2014 miejsce 1
CUP 2013 miejsce 1

Od: 16 kwi 2008, 23:05
Auto: Renault, VW , Citroen, Mazda .

Postprzez Siw-y » 28 lis 2008, 20:12

speedone napisał(a):co za motor ma ponad 10s do setki ?

Nie znam się na motorach, ale nie miał 10 tylko coś ok 8-9
Jak patrzyłem na necie to wyglądało jak jakaś 650

potrzebuję ustawkę z kimś kto ma ogarnięte auto, żeby sprawdzić jak mocno się muszę jeszcze starać ;)
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel