Tylna półka – jak ją uciszyć?
Strona 1 z 1
Ma ktoś jakiś skuteczny pomysł jak uciszyć tylną półkę?? Na nierównościach strasznie to tam wszystko skrzypi i piszczy, nie mam pojęcia co tam zrobić żeby był spokój. Pozdr.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Tez mam ten problem:) najlepiej bedzie gdy sie ja wymontuje-gwarancja 100%
A powanie to musze wykonac eksperyment z uszczelkami do drzwi i okien, wiesz takie male i miekkie
Podklejenie tego w miejscach gdzie tylna polka opiera sie na plastikach po bokach pewnie rozwiaze problem
O efektach dam znac.

A powanie to musze wykonac eksperyment z uszczelkami do drzwi i okien, wiesz takie male i miekkie
Podklejenie tego w miejscach gdzie tylna polka opiera sie na plastikach po bokach pewnie rozwiaze problem
O efektach dam znac.
- Od: 5 gru 2004, 22:43
- Auto: Mazda 626 1.8 16V
Jest prosty sposob.Wyjmujesz poleczke,owijasz zawiasiki tasma izolacyjna ze dwa obrociki(nie wiecej,bo nie zalozysz jej pozniej).Nastepnie odszukaj na poleczce miejcse,w ktorym dolega do plastikow(po jednym miejscu z lewej i prawej)powinny byc tam male gumki.Zakladasz na nie takie cos:bierzesz wezyk gumowy o przekroju ok.20mm najlepiej czarny,bo nie widac,odcinasz kawalek ok.3cm i przecinasz wzdloz.Rozginasz owe naciecie i zakladasz na oryginalne gumki,zakladasz poleczke,zamykasz klape i wioooooooo.POZDRO 

-
waldii
Wicekk czekam na jakieś pomysły, za które będę wdzięczny, a Waldiemu dziękuję za rozwiązanie, zapewniam, że sam też coś popróbuję bo się nie da jeździć. Niech tylko będzie te 10 stopni ciepła... Pozdrawiam 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Swoją półkę zaatakowałem kawałkami miękkiej czarnej gąbki, przylepionej do plastikowych boczków na taśmie dwustronnej + patent z zawiasami waldiiego. Polecam wyciągnąć półkę na dwa dni, w celu upewnienia się czy na pewno winna jest półka. Polecam lekturę http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=5587&highlight=p%F3%B3ka
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
Ja myślałem że pułka się tłucze, przyklejałem w różnych miejscach gumki i uszczelki.
Okazało się że na klapie bagażnika sa dwa gumowe kołki(ograniczniki) które dystansuja klapę bagażnika od zamka bagażnika.Te Kołki przydłużyłem naklejając kawałki gumy.
No i po bólu

Okazało się że na klapie bagażnika sa dwa gumowe kołki(ograniczniki) które dystansuja klapę bagażnika od zamka bagażnika.Te Kołki przydłużyłem naklejając kawałki gumy.
No i po bólu

-
lusiek
lusiek napisał(a):Te Kołki przydłużyłem naklejając kawałki gumy.
No prosze... i to moze byc rozwiązanie.Ja mam dokladnie ten sam problem.Kedys wyjalem polke i dalej cos sie tluklo.Musze sprobowac tak zrobic ja piszesz.
Ahura Mazda – dobry bóg
Witam
Mam prośbe do jakiegoś właściciela GF-ki Hachback...Mianowicie chodzi mi o wykonanie zdjęcia gumek znajdujących się pod tą półką. Rzecz w tym ze mam tylko jedną (druga urwana od dnia zakupu). Kupiłęm wczoraj w serwisie nowiutką zeby ją zamontować tak samo jak tą co już mam, ale... ta która już jest u mnie zamontowana wydaje się, że jest źle przyklejona tzn odwrotnie.
Wątpliwości rozwiało by jakieś zdjęcie oryginalnie przyklejonej gumki.
Pozdro
Mam prośbe do jakiegoś właściciela GF-ki Hachback...Mianowicie chodzi mi o wykonanie zdjęcia gumek znajdujących się pod tą półką. Rzecz w tym ze mam tylko jedną (druga urwana od dnia zakupu). Kupiłęm wczoraj w serwisie nowiutką zeby ją zamontować tak samo jak tą co już mam, ale... ta która już jest u mnie zamontowana wydaje się, że jest źle przyklejona tzn odwrotnie.
Wątpliwości rozwiało by jakieś zdjęcie oryginalnie przyklejonej gumki.
Pozdro
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Strona 1 z 1