Kiedy tankujesz samochód?
Ja tankuję co ok. 250 km na lotosie (4 gr. znżki, obecnie 1.60 za litr LPG), zawsze do pełna – nie lubię się zastanawiać ile mam bo widzę po kilometrach i do tego ZAWSZE obliczam średnie zużycie. Nawiasem mówiąc, to coś ostatnio mi wzrosło
. Chyba noga stała mi się cięższa...
nemi napisał(a):Ja tankuję co ok. 250 km na lotosie
Zdradziłeś Shell'a
Ja gazik wciągam do pełna co ok. 230 km (na JET, ostatnio 1,59zł) i czasem benzinkę za ok 50 zł, chociaż chyba następnym razem wezmę wachy do pełna, bo mnie wkurza ta świecąca się rezerwa
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
Carrrlos napisał(a):zainspirowany postem o rezerwie paliwa ciekaw jestem kiedy tankujecie swoje bolidy, (Pb, LPG, nieważne).
Każy ma swój sposób:
1. jeździ na oparach i dopiero tankuje
2. jeden, dwa błyski rezerwy i podjeżdża na stację
Ilość paliwa:
1. pod korek
2. np. za 50, 100 zł
zacznę od siebie:
tankuję zawsze po pierwszych błyskach rezerwy i zawsze pod korek
Tankuję zawsze jak najszybciej gdy tylko wskaźnik podchodzi pod rezerwę i zawsze do pełna – i tylko na stacjach Shell
-
Gość
Wczoraj wracaliśmy z Poznania, gaz się skończył jakieś dwadzieścia parę km za szybko
, no i rezerwa paliwa zaczęła mrugać, więc włączyliśmy emerytstyle
i spokojnie dojechaliśmy do stacji.
LPG tankujemy do pełna (wczoraj Shell 1,59zł/l, zapłaciliśmy 58zł), benzynę średnio raz na 3 tygodnie za stówkę (Auchan).
LPG tankujemy do pełna (wczoraj Shell 1,59zł/l, zapłaciliśmy 58zł), benzynę średnio raz na 3 tygodnie za stówkę (Auchan).
- Od: 30 lis 2004, 01:43
- Auto: Mazda 323 BG GT 1.8 '91
krzynio323f napisał(a):awsze gaz do pełna to ok 55zł i 3 razy w tygodniu Pb przeważnie po 50zł a czasami za 100zł
Krzynio

Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
Krasnal
!!! nie to pogrubiłes
!!!!
HIHIHIH duuuuuużo i gęsto tylko dlatego tak skzywdziłem swoja madzie włożeniem Gazu bo bardzo dużo pomykam a ona to dzielnie znosi
I mój portwel też 

HIHIHIH duuuuuużo i gęsto tylko dlatego tak skzywdziłem swoja madzie włożeniem Gazu bo bardzo dużo pomykam a ona to dzielnie znosi

Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
Ja sem tankujem LPG zawsze jak mam miedzy 100 a 200km najechane
Mojej Madzi nie moze zabraknac piciu hihih
Pb to ja tankuje zawsze jak mam 1/4 baku gdzies za 100zł i to mi wychodzi mniej wiecej raz na 4 miechy 

krzynio323f napisał(a):3 razy w tygodniu Pb przeważnie po 50zł a czasami za 100zł do rezerwy i powtórka z rozrywki

- Od: 21 lut 2005, 15:39
- Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc
misiek06 napisał(a):Ja sem tankujem LPG zawsze jak mam miedzy 100 a 200km najechaneMojej Madzi nie moze zabraknac piciu hihih
krzynio323f napisał(a):3 razy w tygodniu Pb przeważnie po 50zł a czasami za 100zł do rezerwy i powtórka z rozrywki
Pb to ja tankuje zawsze jak mam 1/4 baku gdzies za 100zł i to mi wychodzi mniej wiecej raz na 4 miechy
3 razy to gaz, a pb raz na miesiąć

Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
W mojej bryce kiedys rezerwa zapalala sie bardzo pozno, a ostatnio jak sprawdzalem czy sie zapali to bylo tak jak na fotce z mojej wizytowki. A tankuje zawsze do pelna, bo i tak suma kasy zainwestowanej w paliwo bedzie taka sama, czy tankuje raz za dwie stowy, czy cztery razy po piedziestce. Rada dla oszczednych: jezeli w aucie ktore zamierzacie kupic zobaczycie pod maska gaznik, UCIEKAJCIE od niego jak najdalej :–)
- Od: 9 lis 2004, 16:29
- Auto: 626 GD 1.6 (F6) 1991
Mazdofon napisał(a):Rada dla oszczednych: jezeli w aucie ktore zamierzacie kupic zobaczycie pod maska gaznik, UCIEKAJCIE od niego jak najdalej :–)
Nie do końca sie z tym zgodzę. Gaźnik można łatwiej i taniej zagazować i nie ma problemów ze strzałami i przepływomierzem.
- Od: 19 gru 2004, 23:41
- Auto: 323F '91 1.6 16V
ja nie cierpie tego robic
wiec jak wskazowka osiaga polozenie poziome a gaz swieci sie na czerwono znajduje powod aby michal jechal autem
albo najlepiej aby go wzial na ten dzien
wiec jak wskazowka osiaga polozenie poziome a gaz swieci sie na czerwono znajduje powod aby michal jechal autem
albo najlepiej aby go wzial na ten dzien
- Od: 21 paź 2003, 13:53
- Auto: najpiękniejsze :)
Ja tankuje raz na tydzień w samoobsługowej Neste za 50 zł. Ewentualnie za 100 zł. raz na 2 tyg.
Do pełna niestety nie da się zatankować w samoobsłudze, bo wlewa się tyle, za ile kaski się wrzuci, a nie mam ochoty zostawiać benzyny następnemu tankującemu, jak u mnie będzie już full
Do pełna niestety nie da się zatankować w samoobsłudze, bo wlewa się tyle, za ile kaski się wrzuci, a nie mam ochoty zostawiać benzyny następnemu tankującemu, jak u mnie będzie już full
- Od: 20 sie 2004, 11:51
- Auto: Mazda 323F BA 2,5 V6 '95
Smart ForTwo 0,8 CDI '03
Mazda 6 GY 2.0 CITD '07
Mazda CX7 2.2 CITD '10