Gdzie jest produkowana ?
1, 2
Witam.Mam zamiar kupic nowa mazde 6 i w zwiazku z tym pytanie :gdzie produkowana jest nowa 'szostka'?
-
mucias
mucias, wszystkie Mazdy na rynek europejski są produkowane w Japonii.
Mazda nie ma swoich fabryk poza Japonią (pomijam montownie w USA bo auta tam montowane są przeznaczone na rynek północnoamerykański)
Mazda nie ma swoich fabryk poza Japonią (pomijam montownie w USA bo auta tam montowane są przeznaczone na rynek północnoamerykański)
Waikiki napisał(a):Ekhm
a na zdrówko
Waikiki napisał(a):jeszcze jest fabryka w Tajlandii, gdzie produkowany jest pick-up BT-50
zawsze się człowiek czegoś nowego dowie
P.S. Akurat ten model jest egzotyką u nas
Feng Shui
Dwa zielone smoki spływają zza pleców białego tygrysa...
Mógłbym tam zamieszkać.
Mógłbym tam zamieszkać.
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Amen.
mają fajny basen przy fabryce
to się nazywa "warunki pracy" 

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Marek61 napisał(a):Feng ShuiDwa zielone smoki spływają zza pleców białego tygrysa...
Mógłbym tam zamieszkać.
Tak jak widać jest O.K. ale nie wiesz co jest w rejonie czerwonego feniksa...
Pewnie nie przypadkowo wybrali to miejsce.
- Od: 5 kwi 2008, 20:57
- Auto: Mazda 6
Riki to na zdjeciu co wkleiles troche jest zamale na fabryke samochodow
...z takimi malymi placami menadzerowie mazdy musili by byc mistrzami swiata logistyki
... conajwyzej moglo by sie tam zmiescic centrum badawczo/rozwojowo mazdy (wskazywala by na to ta pentla przy wodzie, niezbyt rozbudowana infrastruktura oraz ciekawa okolica
)
To jest fabryka mazdy -->
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... 3&t=h&z=16
To jest fabryka mazdy -->

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... 3&t=h&z=16
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
gari napisał(a):To jest fabryka mazdy -->
ależ mają tam piękny 800 metrowy tor na dwa autka – mają gdzie testować autka
Dzięki za odpowiedz koledzy forumowicze.Teraz prawdopodobieństwo zakupu mazdy 6 wzrosło do 70 procent.Jeśli chodzi o zaawansowanie technologiczne to Japońce są nr.1.Miałem okazje byc w Japoni i muszę wam powiedziec że 90% aut tam jezdzących to 'japońce', w dodatku mają modele które w europie nie wysepują.A szkoda
Jesli chodzi o czytanie regulaminu ,to niestety jestem człowiekiem bardzo zajętym, a jesli nie jestem zajety to zazwyczaj jestem leniwy.
Jesli chodzi o czytanie regulaminu ,to niestety jestem człowiekiem bardzo zajętym, a jesli nie jestem zajety to zazwyczaj jestem leniwy.
-
mucias
mucias napisał(a):Jesli chodzi o czytanie regulaminu ,to niestety jestem człowiekiem bardzo zajętym, a jesli nie jestem zajety to zazwyczaj jestem leniwy.
To są dwie minuty czytania – warto poświęcić ten czas...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na szczescie ja jestem pracowity i tematy leniów najzwyczajniej wyrzucam do kosza.
Less roof, more fun

mucias napisał(a):niestety jestem człowiekiem bardzo zajętym, a jesli nie jestem zajety to zazwyczaj jestem leniwy.
Dzięki za szczerość

Fajny temat. Dziś gdzieś przeczytałem, że kompleks fabryk Mazdy w Hiroszimie jest największym tego typu na świecie.
Jeśli chodzi o organizacje i kulture pracy to Japonczycy znacznie przewyższają leniwą Europe i zgniłe Stany.A wszystko co tam powstaje jest perfekcyjne.Ponadto nowe modele sprzedają najpierw tylko w Japoni a po okresie 2 lat wprowadzają je w innych państwach.
Pozdrowienia dla 'pracowitego'. Go ahead man, skorzystaj ze swojej wielkiej władzy i wyrzuc temat do kosza...
Pozdrowienia dla 'pracowitego'. Go ahead man, skorzystaj ze swojej wielkiej władzy i wyrzuc temat do kosza...
-
mucias
1, 2