Wymiana filtra paliwa
to jest wersja angielska ale bez przesady... Znajduje sie tam aku i bezpieczniki wiec chyba nie ale sprawdze. Moje wczesniejsze angielskie auta były europejko zbudowane wiec wątpie ze z mazdą jest inaczej. Jutro bede wymienial filtr oleju wiec zerkne z dołu może tam sie uchował.
- Od: 14 lis 2008, 18:30
- Auto: Były M6 2.0D M6 2.0 LF :(
melass napisał(a):to jest wersja angielska ale bez przesady... Znajduje sie tam aku i bezpieczniki wiec chyba nie ale sprawdze.
chyba ze masz podróbkę np. z Chin
bo teraz to, juz nikt nie jest za nic pewien!
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
nikt sie z tym nie spotkał do tej pory z tym? bo watpie ze niemama filtra paliwa:) no chyba ze jest w baku lub gdzie spodu silnika. nawet nie wiem jaki mam model silnka szczerze bo nie mam jeszcze dowodu rej.
melass napisał(a):szacunek Enduro! Miałes racje filtr mam z prawej strony za aku , troche daleko ale jest!
Bogu i japońcom dzięki,
że nie zapomnieli go zamontować,
bo teraz nie byłoby co wymieniać,
no to sprawa jasna...
wyjmnij aku,
będzie łatwiej....
powodz.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
powiem ci ze ostatnio po wyjeciu aku w lagunie liczniki szlak trafił!!!!!! wiec sie wacham zeby niebyło nic pierdzielneło w madzi. Jutro bede dzialał po pogoda angielska dzisiaj i lipa. Słyszalem ze angliki maja zmiany ale nie wiem jakie...oby jakies pierdoły..
melass napisał(a): Słyszalem ze angliki maja zmiany ale nie wiem jakie
ANGOL
wszystko ma odwrotnie co istotne dla obslugi auta:
kiera+kolumna i przez to aku & co ...po drugiej stronie,
pedaly, wycieraczki + podrzybie, szyba przednia w dolnej czesci mozliwe ze tez, ale nie mam tu pewnosci, galka biegow inaczej wyprofilowana, swiatla przednie, uchwyty do wysiadanie na suficie, klamak zewnetrzna, tapicerka przednia, Airbag pasazera, cocpit..
i jescze pewnie cos dodatkowo
E.
Ukman napisał(a):Kuzwa ... Mam ten sam problem filtr paliwa za akumulatorem i to jeszcze tak głęboko
pochlastać się idzie...z tymi angolami!!!!
niedosyć,
że jeżdżą po drugiej stronie ulicy,
gałkę biegów trzeba lewą ręką,
´pedał gazu lewą nogą, a sprzegło prawa´
to jeszcze serwis utrudniają
i to jak nieludzko!
dobrze, ze chociaz hamulec jest: na wysokosci jajek
po prostu normalne CHAMY...pfui!
powodz.
E.
Ukman napisał(a):Układ pedałów
na forum obowiązuje bezwzględny zakaz
pedałowania!!!!!
Ukman napisał(a):... nie mozna niczym zastąpic słowa pedał
a moze jednak...
bo byloby chyba korzystniej dla czytelnikow
pozdr
e.
Mam pytanie. Jestem nowym posiadaczem używanej 6. Chciałem wymienić filtr paliwa., lecz ten co kupiłem okazuje się zupełnie inny. Posiadam filtr Knecht KC100 i patrząc na zdjęcia zamieszczone w tym wątku, mam wątpliwości co do dobrego zakupu tego filtra. Może mi ktoś podać jaki powinien być ten filtr paliwa i jakie są jeszcze inne zamienniki jego? Nigdzie na forum nie mogę znaleźć takiej informacji.
- Od: 24 sty 2009, 14:16
- Auto: M6 '03 136 MZR-GY
adas napisał(a):Mam pytanie. Jestem nowym posiadaczem używanej 6. Chciałem wymienić filtr paliwa., lecz ten co kupiłem okazuje się zupełnie inny. Posiadam filtr Knecht KC100 i patrząc na zdjęcia zamieszczone w tym wątku, mam wątpliwości co do dobrego zakupu tego filtra. Może mi ktoś podać jaki powinien być ten filtr paliwa i jakie są jeszcze inne zamienniki jego? Nigdzie na forum nie mogę znaleźć takiej informacji.
wykrec i porownej je!
jest wielu producentow...
E
adas napisał(a):Jak wykręcę to nie będę miał jak podjechać od sklepu, a kawałek do niego mam. Czy ten filtr Knecht KC100 jest filtrem prawidłowym do diesla?
to wtedy albo wkrecisz ten juz zakupiony lub ponownie stary,
ktory nadaje sie jeszcze do zastosowania tego doraznego
symboliki Knechta nie znam...
pozdr.
E.
adas napisał(a):Czy ten filtr Knecht KC100 jest filtrem prawidłowym do diesla?
Witam! Są dwa filtry firmy Knecht KC 83 i KC 100. Ten pierwszy chyba był montowany od 03/05. Źródło katalog firmy Knecht.Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły