Hugo napisał(a):moro napisał(a):No i padła jedna osram nightbreaker.. po 7-miu miesiącach
Xenocyd napisał(a):moje obydwie nie daly rady pol roku nawet
Koleś ma takie Night Braker'y H4 w Audi 80 i świecą obie już rok.
Bierzcie pod uwagę dystans przejechany na danych żarówkach, a nie okres czasowy – bo to się ma nijak do rzeczywistości. Jeden jeździ codziennie po kilkaset km, drugi wyjedzie raz na tydzień do kościoła

. Też założyłem właśnie Night Braker'y – zobaczymy ile na nich przejadę. Wcześniej miałem Philips Bluevision były ok długo świeciły ponad 1,5 roku ( tak około 55-60k km ), aż mechanik nie zapaprał rękami żarówek

Pewnie by jeszcze poświeciły... Ale czy te wszystkie "super" zarówki świecą aż tak dobrze jak je reklamują w porównaniu do "normalnych" to bym się zastanawiał... Przed wymianą na Night Breaker, jeździłem na jakiś zwykłych i też dobrze świeciły – ważne żeby klosz lampy był dobry i odpowiednie ustawienie... Zresztą jak leje mocno deszcz nocą, a z przeciwka coś jedzie i świeci, to nawet ksenony nie pomogą, bo przez chwile g. widać

. Jak ktoś się interesuje akwarystyką roślinną – tzw akwaria holenderskie, to wie że można kupić specjalistyczne świetlówki barwowe hagena i zapłacić sporą kasę, a mozna też zwykłe philipsa w jakimś centrum budowlanym i będą dawały taki sam efekt, tylko dużo taniej.