podlaczenie tweeterow
Strona 1 z 1
czesc!!moze ktos mi pomoze,bo mam w mazdzie wejscia do tweeterow,i nie wiem ktore sa najlepsze,czy to w sumie ma znaczenie!!i jak je podlaczyc bo nie mam pojecia jak to ma wygladac!!dzieki za pomoc
- Od: 24 sie 2008, 21:52
- Auto: MAZDA6-2.2d(185)Sport hatchback-2009
zgadzam sie z przedmówca. pasuje jak już kupić zestaw, tweeter + woofer + zwrotnica...
W zestawach zwrotnica jest dopasowana oryginalnie do głośników, a sam raczej zwrotnicy nie zrobisz.
nieodnoszeń montażu, tweeter nie przenosi niskich tonów i niema drgań wiec problemu z montażem niema, koledze przykleiłem po prostu na super gule, i sie trzyma już 2 rok, a odnośnie standardowego miejsca to możesz po prostu powiększyć otwór i zlikwidować maskownice samochodową. Obecne Tweetery maja juz maskownice, lub są wykonane stylizacyjne i większość super wygląda bez z maskownic ...
W zestawach zwrotnica jest dopasowana oryginalnie do głośników, a sam raczej zwrotnicy nie zrobisz.
nieodnoszeń montażu, tweeter nie przenosi niskich tonów i niema drgań wiec problemu z montażem niema, koledze przykleiłem po prostu na super gule, i sie trzyma już 2 rok, a odnośnie standardowego miejsca to możesz po prostu powiększyć otwór i zlikwidować maskownice samochodową. Obecne Tweetery maja juz maskownice, lub są wykonane stylizacyjne i większość super wygląda bez z maskownic ...
BURN RUBBER, NOT YOUR SOUL!
- Od: 24 paź 2008, 13:49
- Auto: Mazda MX-3 1,8 V6 1992r
Kalio napisał(a):zwrotnica jest dopasowana oryginalnie do głośników, a sam raczej zwrotnicy nie zrobisz....
glosnika wysokotonowego zwrotnica jest kondensator
i moza go samemu dobrac!!!!
co do niskopasmowego,
to jest juz troche gorzej, bo tam jest wymagana cewka razem z kilkoma innym elementami...
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):Kalio napisał(a):zwrotnica jest dopasowana oryginalnie do głośników, a sam raczej zwrotnicy nie zrobisz....
glosnika wysokotonowego zwrotnica jest kondensator
i moza go samemu dobrac!!!!
co do niskopasmowego,
to jest juz troche gorzej, bo tam jest wymagana cewka razem z kilkoma innym elementami...
E.
Zwrotnica 1 rzędu dla tweeter'a to kondensator a dla woofer'a cewka.Te kilka innych elementów to rezystory i kondensator w zależności od zbocza.
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Raadek napisał(a):........w zależności od zbocza.
jakie zbocze?
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Za długo by pisać ale polecam lekturę:
http://audioefm.w.interia.pl/dla_doc.htm
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Raadek napisał(a):Za długo by pisać ale polecam lekturę:
ja są tam obrazki ,takie ginekologiczne,
to... popatrzę..
P.S. wiem o co chodzi....
ale chcę innych tam zainteresować
E.
Strona 1 z 1