Witam
Może coś ja zaproponuję, a więc mam mazduche 6 diesla (143KM) i mam w niej zestaw CB-radia następujący:
radio: President Harry II ASC
antena: SIRIO ML145
Efekt: brak zakłóceń, wszystko chodzi pięknie, antene stawiam na dachu w rogu tj. za pasażerem siedzącym za kierowcą. Trzeba również pamiętać, że antena musi być zestrojona z samochodem i stawiana w tym samym miejscu na dachu. Jest część fachowców, którzy twierdzą, że tych anten nie potrzeba stroić – G... PRAWDA – każda musi być zestrojona ! ! !
Wybór zestawu CB to wielki dylemat, szukałem na różnych forach informacji (jedni zachwalają, jedni narzekają – kogo słuchać????).
Najlepiej jechać do sklepu podłączyć i przetestować.
U nas w Poznaniu za zestrojenie antenki płaci się 10zł więc myślę, że u innych też taka cena będzie podobna.
Co do anten PRESIDENTA to są one odradzane, bo płacimy podobno za firmę – tak większość sprzedawców do nich podchodzi, każdy mówi jak już coś na magnesie i najlepszego to tylko antena SIRIO ML145 i chyba mają rację bo jest rewelacja – ja jestem zadowolony i inni co ją używają prawdopodobnie też.
Jako jedyna wada tej antenki do to jej długość (prawie 1,5m), ale tragedii nie ma.
Może teraz jeszcze podpowiem o rozmieszczenie sprzętu w MAZDA6
U mnie na mieście antena jeździ w bagażniku

, a radio mam umieszczone pionowo w miejscu na napoje, trzeba podłożyć tylko jaką szmatkę bo jest za chude i stabilnie się nie trzyma. Moja mazda to wersja HB, zestaw jest cały czas połączony z sobą tj. wtyk antenki jest w radiu, kabel leci po siedzeniu, potem po półce i do bagażnika.
Dla mnie jest to najbardziej optymalne rozwiązanie.
Przepraszam za może takie chaotyczne opisanie tego, ale się śpieszyłem.
Życzę wszystkim aby wasze sprzęty dobrze zagrały w waszych mazduchach
Pozdrawiam
ogien82