Mam mały problem z zagłówkami tylej knapy – czy one się dadzą całkowicie zdjąć? Jeśli tak, to gdzie jest blokada? Chciałabym założyć pokrowce i kombinuję, ale może bezskutecznie.. Proszę o pomoc!
Blokada zagłówka tylnej kanapy
Strona 1 z 1
Witam!
Mam mały problem z zagłówkami tylej knapy – czy one się dadzą całkowicie zdjąć? Jeśli tak, to gdzie jest blokada? Chciałabym założyć pokrowce i kombinuję, ale może bezskutecznie.. Proszę o pomoc!
Ostatnio edytowano 20 sty 2008, 22:13 przez nocne_tabasco, łącznie edytowano 1 raz
...free people's way never ends...
- Od: 20 sty 2008, 17:06
- Auto: Mazda 323f '02 1.6
nocne_tabasco popraw temat na zgodny z regulaminem
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
No panowie, ja tu koleżance poleciłem nasze forum, a tu nikt z 323F BA nie chce pomóc? Jak sie odblokowuje te zagłówki, bo ja nie pomoge bo nie mam 
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
dam Ci znać przed 17tą jak to jest bo nie pamiętam:)
normalnie nie wiem jak Wam dziekowac za pomoc... chyba sama predzej do tego dojde :/
U mnie jest przycisk podobny jak przy zagłówkach z przodu jak go wciśniesz wówczas możesz wyjąć zagłówek choć jak są maksymalnie włożone tez da sie złożyć siedzenia a siedzenia bardziej w madzi nie złożysz ale ładowność ma spora ostatnio testowałem
Pozdrawiam
dziubek
Pozdrawiam
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
Z tym że nie potrzebuję składać siedzeń, tylko zamontować pokrowce, a bez zdjęcia zagłówków nie ma na to szans i przycisku też brak 
Próbowałem to zrobić na wszelkie sposoby, ale się nie udało.
Kiedyś nawet pod centrum handlowym, dopadł mnie jakiś koleś i pytał się czy nie mam pojęcia jak ściągnąć te zagłówki bo chciał założyć pokrowce i tez mówił że próbował na wiele sposobów.
Myśle że trzeba było by się zabrać od tyłu za to, odkręcić blache i może wenątrz są jakieś blokady, ale zanim się zabrałem za to, to pokrowce się już zniszczyły i z nich zrezygnowałem.
nocne_tabasco jak Ci się uda to napisz.
Kiedyś nawet pod centrum handlowym, dopadł mnie jakiś koleś i pytał się czy nie mam pojęcia jak ściągnąć te zagłówki bo chciał założyć pokrowce i tez mówił że próbował na wiele sposobów.
Myśle że trzeba było by się zabrać od tyłu za to, odkręcić blache i może wenątrz są jakieś blokady, ale zanim się zabrałem za to, to pokrowce się już zniszczyły i z nich zrezygnowałem.
nocne_tabasco jak Ci się uda to napisz.

- Od: 9 gru 2006, 15:37
- Auto: Xedos6, 2.0 V6, 1999 :)
Tia, sie odezwe
pozdro 
A ja może dołacze sie do tematu z takim pytaniem:
Co zrobić bo już mnie szlak trafia, tak mi lata zagłowek fotela pasażera że już nie mogę go słuchac!! Jak to narawić??
Każda dziura, każda nierówność to slysze jak by mi blachy odpadały, a to ten zagłówek!!! Rece już mi odpadają
Co zrobić bo już mnie szlak trafia, tak mi lata zagłowek fotela pasażera że już nie mogę go słuchac!! Jak to narawić??
Każda dziura, każda nierówność to slysze jak by mi blachy odpadały, a to ten zagłówek!!! Rece już mi odpadają
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
A ja chyba wiem jak zdjąć zagłówki z tylnego fotela. Mianowicie z tyłu oparcia jest obicie materiałowe czy jak tam zwał inaczej, i trzeba podwinąć kawałek aż pojawi się szczelina przez którą widać prowadnicę plastikową naszego zagłówka. Chyba trzeba tam wcisnąć jakiś śrubokręt może płaski albo coś innego i podważyć albo wcisnąć.
Osobiście nie próbowałem czy to jest możliwe, brakło mi czasu widziałem podczas odkurzania i właśnie pojawiła się ta szczelina przez którą było widać poruszający się zagłówek
pozdrówka Janusz
Osobiście nie próbowałem czy to jest możliwe, brakło mi czasu widziałem podczas odkurzania i właśnie pojawiła się ta szczelina przez którą było widać poruszający się zagłówek
pozdrówka Janusz
Ja wczoraj zakladalem pokrowce i mialem ten sam problem z tylna kanapa. Probowalem je wyciagnac i kiszka nawet sciagnalem ten material z tylu kanapy ale sie poddalem i po prostu ladnie naciolem i slicznie wyszlo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
Wiec jeżeli moge to opowiem wzam jak zdjac zagłówki w BA otóż:
Po przewróceniu siedzenia od strrony pasażera zdejmujemy materiał z niego i od góry sa takie oteorki jajowate przy 3 trzeba wyskrobać trosze gapki i pojawi sie plasitk biały w którym jest metalowe zabezpieczenie należy śrubokretem płaskim odgiac go do siebie i zagłówek wychodzi bez problemu Pozdrawiam
Po przewróceniu siedzenia od strrony pasażera zdejmujemy materiał z niego i od góry sa takie oteorki jajowate przy 3 trzeba wyskrobać trosze gapki i pojawi sie plasitk biały w którym jest metalowe zabezpieczenie należy śrubokretem płaskim odgiac go do siebie i zagłówek wychodzi bez problemu Pozdrawiam
Nie jedź szybciej niż lata twój Anioł stróż ...
- Od: 30 cze 2008, 21:11
- Auto: Granatowe Kombi :)
V40
a mam pytanie zeby nie zakładać nowego tematu to napisze tutaj. Chodzi o to ze jak mam zagłówek u siebie w fotelu to moge go sobie regulowac normalnie do góry i do dołu i do przodu i do tyłu tylko ze jak go wezme do przodu to nawet lekko dotykajac głową on odchyla sie do tyłu czy u was tez tak jest czy to u mnie cos jest nie tak?
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/246/0ba8b8712dce9563.jpg[/img][/url]
www.323-klub.pl
www.323-klub.pl
- Od: 30 sie 2008, 16:31
- Auto: Było 323F BA Z5 94r.
Jest Xedos 6 V6
ale nie w ba
- Od: 9 lis 2003, 00:21
- Auto: Było BG B3, była BA Z5, jest NA B6 :)
dzisiaj wymontowałem zagłówek hehe normalnie masakra... trzeba wymontować całe siedzenie, następnie materiał z tyłu, potem mały problem z kilkoma drutami....(trzeba je odgiąć, są dość twarde) gdy to zrobimy to ściągamy materiał, odginamy gąbke, wysuwamy zagłówek maksymalnie do góry i w prowadnicy pojawi się mały drucik który wystarczy wyciągnąć i zagłówek będzie wolny... Oczywiście będzie problem go z powrotem zablokować ale myśle, że nikomu taki pomysł nie wpadnie do głowy 
-
djprotect
Strona 1 z 1