Niezgodność wyposażenia z broszurą

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Kenwo » 6 lis 2008, 16:29

Witam
Chciałbym podzielić się z wami (zainteresowanymi) pewnym dziwnym niuansem
chodzi mi głównie o wyposażenie Mazdy CX7 w teorii http://www.mazda.pl/upload/country/pl-pl/pdf_downloads/specs_brochures/cx-7/CX-7.pdf

Proszę zwrócić uwagę na punk w tabeli "elementy wyposażenia"– "siedzenia przednie"
z opisu wynika ze oba fotele , kierowcy i pasażera sterowane są elektrycznie , natomiast w praktyce "autoryzowany diler" twierdzi ze jest to błąd który zostanie poprawiony i jedynie fotel kierowcy posiada elektryczną regulacje , niby drobiazg (zależy dla kogo) .<jelen>
Opisuje to ponieważ jestem "niedoszłym właścicielem" CX7 ( zgodnie z umową auto miało być oddane 27 października 2008 do dzisiaj auto znajduje się niby poza granicami polski )
Powód zdaniem dilera...... " ponieważ wersja EU rożni się od wersji US tym iż boczki drzwi w wersji EU są pokryte skórką i z tego powodu wszystkie auta które trafiają do polski przez "autoryzowanego dilera" mazdy , wcześniej maja przeprowadzany zabieg w którym boki drzwi pokrywa się skórą (w Niemczech)

Chciałbym poznać Wasze zdanie co do błędu w wyposażeniu
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 6 lis 2008, 15:27

Postprzez Globy » 6 lis 2008, 16:46

Moim zdaniem podczas oględzin samochodu w salonie powinieneś zostać poinformowany o tym braku, aczkolwiek nie sądzę, żeby to wpłynęło na całość transakcji (rekompensata/zwrot itd.). Wypada tylko napisać do MMP z prośba o poprawkę. Nie wiem za to, jak jest w przypadku niedotrzymania terminu dostawy auta. Pytanie podstawowe: rozumiem, że zamawiałeś auto w oficjalnej sieci, a nie przez brokera?

Faktycznie CX-siódemki przechodzą opcję "zbrojenia" w Niemczech, obejmującą nie tylko zresztą boczki drzwi. Więcej o różnicach w stosunku do wersji US (poza podstawową – brakiem gwarancji) w wątku => http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=49226

Mimo wszystko gratuluję zakupu i mam nadzieję, że poczatkowe zgrzyty szybko zatrą wrażenia z jazdy autem <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120