Brak światła w prawej lampie

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mundek84 » 3 lis 2008, 16:24

jak w temacie.

Ostatnio zgubiłem gdzieś światło z prawej lampy w mojej madzi. Zabrałem się do tego i co się okazało. Kostka na prawej żarówce H4 była stopiona, wiec udałem sie do sklepu w celu zakupienia kostki. kupiłem, wymieniłem i dalej nic. Nie wiem co się dzieje. Światło długie na prawej lampie jest. Bezpieczniki wszystkie sprawne. nie mam pojęcia co robić.:( :(

Pomocy.

Ps może ktoś ma z was schemat instalacji elek. świateł w Mazdzie.
Forumowicz

Od: 13 kwi 2008, 14:56
Auto: Ford Mondeo MkII Kombi 1.9 TD Ghia 2000r.

Postprzez chudy » 4 lis 2008, 21:58

mundek84, poprawiłem nieco nazwę tematu aby była zgodna z regulaminową. Następnym razem proszę Cię o stosowanie się do zasad nazewnictwa.
BTW. A żarówkę sprawdziłeś? Niestety czekaja Cie poszukiwania i sprawdzanie ew. kostek połączeniowych, bo skoro spaliła Ci się złączka od żarówki być może i na innej kostce nastąpiło jakieś uszkodzenie.
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez mundek84 » 4 lis 2008, 22:08

Hej

Żarówka sprawdzona. nawet na nowej żarówce nie ma światła mijania. Próbowałem znaleźć schemat instalacji ale nie udało się.
Forumowicz

Postprzez mundek84 » 10 lis 2008, 15:29

Witam wszystkich.

Problem z brakiem oświetlenia w prawej lampie mam już za sobą.

Dzisiaj w ramach tego, że mam wolne w pracy (jestem sobie szefem) pogrzebałem nieco w samochodzie. Wszystko jest w porządku. Co się okazało to to napięcie wszędzie dochodzi a już myślałem, ze będę musiał rozebrać całą deskę rozdzielczą żeby posprawdzać kostki :) :).

Jak sie okazało nie będę musiał tego robić. Zapomniałem, że obok tzw "głównej szynki" z bezpiecznikami pod kierownica znajduje się jeszcze jedna czarna wąska skrzynka z pięcioma bezpiecznikami. Otworzyłem, zacząłem sprawdzać wszystkie bezpieczniki i znalazłem ten przepalony. Wymieniłem i działa wszystko.

Takie małe przeoczenie z mojej strony i skleroza <glupek2> tyż :) :D :D :D

Także temat uważam za zamknięty i dzięki Chudy, za poprawienie tematu :)
Forumowicz