a ogólnie to zadowolony jesteś z autka?, ma jakieś wady wg Ciebie??
AFS – Doświetlanie zakrętów
Strona 1 z 1
ok, dzięki, a nie orientujesz się, a może już sprawdziłeś jak działa AFS (system doświetleń zakrętów)? chodzi mi oto jak one są doświetlane, bo słyszałem od kolegi, który ma skodę (blee...), że u niego włącza się reflektor, ten wzależności w którą stronę się skręca, a nie wiem jak to jest w Maździe
Pozdrawiam, Tomasz
MAZDA 6 Hatchback 2008r., TOP, kolor Aurora Blue)
Link do mojej nowej szósteczki:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... t=#1131658
MAZDA 6 Hatchback 2008r., TOP, kolor Aurora Blue)
Link do mojej nowej szósteczki:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... t=#1131658
- Od: 24 paź 2008, 10:47
- Auto: Mazda 6 08 2.0 MZR-CD TOP
żarówy od AFSu umieszczone są w głównych reflektorach, a nie jak w niektórych autach – poniżej lamp, w dolnej części zderzaka. Doświetlanie włącza się już przy minimalnym skręcie kierownicą (cool) a przy całkowitej ciemności zauważalne jest bardzo dobrze na drodze (a raczej jej bokach), wg mnie – super sprawa. dodatkowo, jeśli chcesz AFS wyłączyć – masz do tego przycisk na lewo od kierownicy (tam gdzie jest wyłącznik od DCS i czujników parkowania).tomok napisał(a):jak działa AFS
ogólnie – jestem bardzo zadowolony z autka, a wad – do tej pory nie zauważyłemtomok napisał(a):a ogólnie to zadowolony jesteś z autka?
Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
Kamil0492 napisał(a):A doświetlanie zakrętów można jakoś włączyć lub wyłączyć ? Bo ja u siebie nie zauważyłem żeby się one zapalały podczas skrętu...
Z tego co widzialem u glowaska to mozna.
Pamietam ze byl przycisk aktywujacy system na desce obok wlacznika systemu kontroli trakcji
Kamil0492 napisał(a):A doświetlanie zakrętów można jakoś włączyć lub wyłączyć ? Bo ja u siebie nie zauważyłem żeby się one zapalały podczas skrętu...
Można. Nie masz instrukcji obsługi ?
Nie mam jak teraz zrobić fotki u siebie, ale wygląda to dokładnie tak jak na pierwszym znalezionym w necie:

...i to się nawet anglik trafił
Jak się to wyłączy, to zaświeca się kontrolka AFS na zegarach. Żeby doświetlanie działało, trzeba się odrobinę rozpędzić, bo przy bardzo wolnej jeździe się po prostu nie włącza...

...i to się nawet anglik trafił
Jak się to wyłączy, to zaświeca się kontrolka AFS na zegarach. Żeby doświetlanie działało, trzeba się odrobinę rozpędzić, bo przy bardzo wolnej jeździe się po prostu nie włącza...
DumDum napisał(a):na postoju nie działa
Na poczatku AFS dzialal rowniez na postoju ale do momentu aktualizacji softu w ASO
Damianko, jezeli twoja GH to polift to nie masz tej zarowki, u ciebie cala soczewka sledzi tor jazdy.
Strona 1 z 1