xANDy napisał(a):Może założyć nowy wątek pod nazwą "bug w 2.0 DiTD..."– szybciej znajdziemy odpowiedź albo wskazówki na co zwracać uwagę.
Dobry pomysł!!!

Gdy kupowałem moją "eFkę" obawiałem się, że kupuję coś bardzo rzadkiego i nikt nie będzie wiedział jak z tym autkiem postępować. Widzę, ze jest inaczej.
Jest jeden problem – wskazówki na temat postepowania z silnikami powinny być w instrukcjach obsługi, a jeżeli jakiś samochód ma przysłowiowy "bug" to poważna i szanująca swoich klientów firma" (mam nadzieje, że MAZDA się do nich zalicza organizuje coś takiego jak "akcja serwisowa" i wszystkim użytkownikom ich aut dotknietych tym błędem za darmo usuwa usterkę. To świadczy o prestiżu firmy – prawda???Buduje zaufanie do niej i jej produktów. Mam wrażenie, że siedzimy na bombie.
Na Forum coś czytałem o wymianie pasków rozrządu w tych silnikach (DITD dla 626 po 2001
A tutaj mamy inną sytuacje – ci co więcej wiedzą zachowują sie jak wstydliwe panienki : "wiem ale nie powiem:))))"

K...mać to już g..wart FIAT zaczyna być bardziej wiarygodny – co pól roku połowa produkcji won do serwisu i przynajmniej widać, że jest błąd i ktoś sie chocby pozornie do niego przyznaje...
xANDy – jaki Tobie padł pasek – ORY czy krzak??? Po jakim przebiegu i co padło w motorku???