Dymi mój MPV i puszcza wode z pompy wody
Mam podobny problem jak dunci – moja 6 też dymi. Oleju nie bierze, moc nie spadła, filtry wymienione, turbina ok.,wtryski i zawór EGR wyczyszczone. W serwisie mówią, że jak się nie świeci żadna kontrolka i komputer nie pokazuje błędów, to nic nie zrobią. Jak ktoś ma jakieś inne pomysły to proszę o radę
- Od: 3 wrz 2007, 14:22
- Auto: Mazda 6 2,3 4WD 2003r.
Już dajcie spokój z tym dymieniem
Moja 6 dymi, kolegi Cichego, tu z forum ,też puszcza ciemne bąki, jeszcze znam jedną 6tke i też ten sam objaw:) jeśli się znajdzie ktoś, komu nie dymi, to będzie miał powód do zmartwienia i pilnie powinien się skontaktować z serwisem
)))
Damn the torpedoes, full speed ahead!
- Od: 1 mar 2007, 12:58
- Auto: M6 GY '04 2.0 MZR-CD 136HP
Dokladnie, potwierdzam slowa strusia
Przeciez to diesel, musi dymic jak mu dacie gaz w podloge
A jak ktos mowi ze przy takiej operacji mu nie dymi, to albo klamie, albo niech sobie dobrze ustawi lusterko wsteczne
Pewnie skonczyly sie wakacje i zaczely sie wieksze korki w miescie
Pozdrawiam,
Cichy
Przeciez to diesel, musi dymic jak mu dacie gaz w podloge
A jak ktos mowi ze przy takiej operacji mu nie dymi, to albo klamie, albo niech sobie dobrze ustawi lusterko wsteczne
dunci napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanko, bo ostatnio zauważyłem że madzia bierze mi troszke wiecej ropki.Wiec czym to może być spowodowane? Może to być przez zapchany sadzą EGR? Pozdrawiam:)
Pewnie skonczyly sie wakacje i zaczely sie wieksze korki w miescie
Pozdrawiam,
Cichy
strus napisał(a):Już dajcie spokój z tym dymieniemMoja 6 dymi, kolegi Cichego, tu z forum ,też puszcza ciemne bąki, jeszcze znam jedną 6tke i też ten sam objaw:) jeśli się znajdzie ktoś, komu nie dymi, to będzie miał powód do zmartwienia i pilnie powinien się skontaktować z serwisem
)))
tym z DPF-em podobno nie dymi ( mowa oczywiście o silniku
Mój przy gwałtownym wyprzedzaniu zakopci tak jak wszystkie nawet nowoczesne diesle, co widzę na ulicach..
Pawnik napisał(a):tym z DPF-em podobno nie dymi ( mowa oczywiście o silniku )
Mniej, ale tez dymi
Ostatnio jechalem za nowiutkim Mercedesem i jak dal w podloge, to pieknie przydymial (no nie byla to chmura dymu, ale dymek lecial)
Pozdrawiam,
Cichy
....i moja....strus napisał(a):Już dajcie spokój z tym dymieniem Moja 6 dymi, kolegi Cichego, tu z forum ,też puszcza ciemne bąki
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Riki napisał(a):to norma
Rzekłbym "urok"...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
dunci napisał(a):Dzisiaj byłem u mechanika i co się okazało to nie pompa puszczala wody tylko pękniety wąż.Wiec macie racje że pompy w mazdach tak szybko nie siadają:):) Tą nową którą kupiłem jade jutro oddać:)
A mozesz spracyzowac ktory to waz? U siebie zauwazylem, ze ubywa wody w zbiorniczku, a przecieku zadnego doszukac sie nie moge, pod autem sucho, weze wygladaja na cale. Zanim rozlaze auto na czynniki pierwsze chcialbym sprawdzic twoj przypadek, moze bedzie podobnie.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Dunci – te posty są sprzed roku, a z lektury wynika, że się dużo nawymieniałeś w swojej MPV.
Napisz proszę, jak się Madzia sprawuje od tego czasu?
Jestem przed zakupem kolejnej MPV II mr 2003 i potrzebuję do ostatecznej decyzji informacyjnego dopchnięcia, że warto wejść do tej samej rzeki 2. raz ;@)
pozdrov, K.
Napisz proszę, jak się Madzia sprawuje od tego czasu?
Jestem przed zakupem kolejnej MPV II mr 2003 i potrzebuję do ostatecznej decyzji informacyjnego dopchnięcia, że warto wejść do tej samej rzeki 2. raz ;@)
pozdrov, K.
- Od: 21 lis 2007, 15:41
- Auto: mpv mr 2002 diesel
dunci napisał(a):Jaksa mam jeszcze jeden poważny problem:( piszczy mi rolka napinająca paska wielorowkowego+prowadząca.Osłabiła mnie cena(1500zł):/ Czy jest jakiś zamiennik?
ta rolke nap. moza spokojnie rozebrac,
kupic najlepsze lozysko jakie jest na rynku
( ja kupilem za ok.15 euro)
i na prasie hydrauliczej tzn. fachowo: bez mlotka je wcisnac
i jest okay, nawet lepiej niz fabryka..
no prawie bo nie ma blasku....
a koszt niewielki a montaz tez prosty
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Jak narazie Madzia od czasów przykrych incydentów sprawuje się odziwo dobrze:) leje rope i do przodu,ale drugiej mazdy napewno już nie kupie. Wiem że zaraz zostane na forum zbesztany co mam do mazdy,ale chyba każdy by się zraził jak by miał takie wydatki związane z naprawami jak Ja..:/ a Tobie MPV jak się sprawuje?
- Od: 22 sie 2007, 00:09
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163km Sport