Szyberdach nie działa
Strona 1 z 1
Ja mam tak samo ale mi sie otwiera.
Musisz go rozebrac i przeczyscic prowadnice, no i nasmarowac. Te trzaski to przeskakujace zabki na prowadnicy.
Pozatym pewnie ma gdies tam luzy i te zabki nie lapia zaczepow.
Musisz go rozebrac i przeczyscic prowadnice, no i nasmarowac. Te trzaski to przeskakujace zabki na prowadnicy.
Pozatym pewnie ma gdies tam luzy i te zabki nie lapia zaczepow.
- Od: 23 wrz 2004, 17:55
- Auto: 323F BG 1.6 16V '91r (LPG)
karaś napisał(a):Sorki za mozne bardzo laiczne pytanie, ale czy rozebranie szyberdachu wiaze sie z ze sciagnieciem podsufitowki
Bez ściągania podsufitki można zdjąć tylko płytę szyberdachu. Ale ściągnięcie podsufitki to prosta sprawa.
marek napisał(a):Bez ściągania podsufitki można zdjąć tylko płytę szyberdachu
Przymierzam sie do takiej operacji. Jak zdjac ta plyte szyberdachu w miare bezbolesnie? Nie chce wywazac otwartych drzwi (albo w tym przypadku zamnietego szyberdachu
Michal
jest: srebrna 323F BJ 2.0 DITD 2002
byla: czerwona 323F BG 1.6 16V 1991
- Od: 10 paź 2005, 14:53
- Auto: 323F BJ DITD '02
toady napisał(a):Jak zdjac ta plyte szyberdachu w miare bezbolesnie?
uchylasz szyberdach (tak jakos do polowy) i plaskim srubokretem musisz sciagnac podsufitowke na szyberdachu (jest ona zamocowana na trzech plastikowych zaczepach 2 na brzegu i 1 posrodku – deliktanie wsuwajac plaski srubokret w miejsca obok zaczepow przekrecasz go i zaczepy powinny puscic). Jak zaczepy puszcza pociagnij podsufitowke do siebie i powinna wyjsc. Pozostaje juz tylko 6 srub (z tego co pamietam) mocujacych szyber dach do listw prowadzacych. no i masz sciagnieta plyte szyberdachu. Tak przynajmniej to wygladalo w MX-3, nie jestem pewien czy w 323 bedzie podobnie. Jesli sie myle, to prosze mnie poprawic.
Pozdro
Witam, mam też taki problem w mojej MX3. I mam takie 3 pytanka:
1. Czy po rozebraniu szyberdachu widać tę zębatke?
2. Co może powodować taki stan rzeczy że szyber nie działa oprócz tej zębatki?
3. Można gdzieś kupić taką zębatke? Jak tak to gdzie
1. Czy po rozebraniu szyberdachu widać tę zębatke?
2. Co może powodować taki stan rzeczy że szyber nie działa oprócz tej zębatki?
3. Można gdzieś kupić taką zębatke? Jak tak to gdzie
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Podpowie ktoś??
Chciałbym żebyscie napisali jak to rozkręcić, i najwazniejsze co posprawdzac, co moze byc przyczyna tego ze szyberdach robi trrrr, a sie nie otwiera??
Z góry dzia za odpowiedź
Chciałbym żebyscie napisali jak to rozkręcić, i najwazniejsze co posprawdzac, co moze byc przyczyna tego ze szyberdach robi trrrr, a sie nie otwiera??
Z góry dzia za odpowiedź
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Nie wiecie ile może kosztować naprawa szyberdachu w jakiejś firmie?
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Strona 1 z 1