Pytanie o ustawienia klimatyzacji

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Walker » 4 mar 2005, 10:30

Witam wszystkich! I oczywiście jako nowy użtkownik mam pytanko – w moim Xedosie z środkowej kratki nawiewu klimatyzacji zawsze leci chłodne powietrze (niezależnie jak ustawione jest pokrętło regulacji) natomiast w innych jest OK. Wygląda na to, że nie zamyka się jakiś obieg regulowany tym pokrętłem. Proszę pomóżcie, co mam zrobić aby to zaczęło działać poprawnie (gdzie szukać uszkodzenia), bo trochę nieprzyjemne jest jak cały czas mam chłodzoną prawą rękę. Pozdrowionka
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 14:58
Auto: Mazda Xedos 2.0i V6 '97

Postprzez b2 » 4 mar 2005, 10:40

sprawdź, czy pionowy suwak przy kratkach na konsoli środkowej masz w pozycji "na dół" (ludek bez niebieskiego wokół głowy <lol> ) <glupek2>

jesli tak i wciaż dmucha zimne to pewno coś z cięgnem łączącym suwak ze stosowną klapką w mieszaczu powietrza przy nagrzewnicy.
zdemontujesz schowek – masz dobre dojście do mocowania cięgna na mieszaczu. zdemontujesz konsolę środkową – dojście do mocowania na suwaku.
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez Walker » 4 mar 2005, 15:55

Serdeczne dzięki. Tak też myślałem, ale nie wiedziałem gdzie szukać mieszacza. Nie mam nawet User Manual. Jeszcze raz dzięki i miłego weekendu <spoko> .
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 14:58
Auto: Mazda Xedos 2.0i V6 '97