Czy wiecie może jakie dokładne rozmiary mają szpilki w piaście w Xedzie?
Chodzi mi równiez o to czy są radełkowane itd. Najbardziej urządza mnie rysunek techniczny albo chociaż poglądowy takich szpilek z wymiarami – będę ogromnie wdzięczny.
Rozmiary szpilek w piastach
Strona 1 z 1
DymeK co to za podczepianie się
spoko
Pytam o szpilki, ponieważ zakładam dystanse a opony obcierają mi o nadkola na obecnych felgach i potrzebne mi są wszelkie dane szpilek – będą dorabiane na zamówienie. Wiem, że najprościej wyciągnąć, ale nie chcę unieruchamiać auta... PS. czy szpilki są wkręcane czy nabijane w Xedzie?
Pytam o szpilki, ponieważ zakładam dystanse a opony obcierają mi o nadkola na obecnych felgach i potrzebne mi są wszelkie dane szpilek – będą dorabiane na zamówienie. Wiem, że najprościej wyciągnąć, ale nie chcę unieruchamiać auta... PS. czy szpilki są wkręcane czy nabijane w Xedzie?
Barthek1983 napisał(a):ponieważ zakładam dystanse a opony obcierają mi o nadkola na obecnych felgach i potrzebne mi są wszelkie dane szpilek – będą dorabiane na zamówienie.

ciekawe
Czyli jak założysz dystanse to nie będa opony obcierać o nadkola
Hazu napisał(a):Czyli jak założysz dystanse to nie będa opony obcierać o nadkola
Tak a co w tym dziwnego?? Skoro podczas skręcania kołami ociera o nadkole, to jak odsunę koło (ze zbyt głębokim osadzeniem na piaście) nie będzie ocierać.
tomekrvf napisał(a):Numer katalogowy J00Y-33-062
Dzięki Tomek

Barthek1983 napisał(a):Tak a co w tym dziwnego?? Skoro podczas skręcania kołami ociera o nadkole, to jak odsunę koło (ze zbyt głębokim osadzeniem na piaście) nie będzie ocierać.
To z przodu Ci ociera??
To spoko napewno będzie git.

Barthek1983 a po co chcesz dorabiac????Mozna kupic i tyle.A rozmiar szpilek maja w katalogach.Dostaniesz takie szpilki w wiekszej wulkanizacji.ja placilem 12zl za szt.
-
waldii
waldii napisał(a):a po co chcesz dorabiac?
Waldii mam po prostu kontakt do gościa, który dla naszej firmy dorabia różne części w metalu i zrobi mi takie szpilki (oraz dystanse 7mm i 9mm z centrowaniem) za dużo mniejszą kasę (bo jak sobie policzę 20szpilek po 12zł to...) w ramach współpracy, ale ciiiicho
Ostatnio edytowano 12 paź 2008, 11:29 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
Hazu felgi są 17stki od Mazdy 6, ET55 mam na nich kapcie 215/45 i ocierają od środka przy skręcaniu
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=57661
ET powinno być 45, czyli sobie coś tam policzyłem i skoryguję dystansami 7mm przód i 9mm tył.
Przy grubszych dystansach koła wystawałyby poza obrys błotników, więc siara na maksa
A jak już robię na przód to poszerzę sobie tył żeby w miarę wyrównało się do ustawień fabrycznych a dystanse będę chyba miał jako jedyny tak cienkie z centrowaniem, żeby nie było problemów z biciem kół
(Centrowane robią dla dystansów dopiero od 15mm w górę a to dla mnie za dużo)
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=57661
ET powinno być 45, czyli sobie coś tam policzyłem i skoryguję dystansami 7mm przód i 9mm tył.
Przy grubszych dystansach koła wystawałyby poza obrys błotników, więc siara na maksa

A jak już robię na przód to poszerzę sobie tył żeby w miarę wyrównało się do ustawień fabrycznych a dystanse będę chyba miał jako jedyny tak cienkie z centrowaniem, żeby nie było problemów z biciem kół
Strona 1 z 1