Opony zimowe
Mam zamiar kupić na ten sezon nowe zimówki 185/65R14. Myślałem nad Nokianami WR – 163 zł na oponytanio.pl, 160 na opony.com tyle że data produkcji 2007. Czy może za podobną kasę może wybrać inne? Ale jakie?
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
Z rozmiaru 185/65/14 moglbym zaproponowac Pirelli SnowControl 86T. Cena katalogowa 355zl brutto. Dla klubowiczow na ten rozmiar moglbym dac teraz 40% rabatu
To by wyszlo 213zl/szt i montaz gratis u nas!
Wiec mysle ze warto
8dyb8 rozmiar 215/40/16 jest baaaaardzo rzadki. Wiec moze to jakas przecena opon ktore przelezaly pare lat. To radze sprawdzic bo bardzo malo firm produkuje taki rozmiar a jeszcze mniej osob taki kupuje tym bardziej na zime.
Pozdrawiam

Wiec mysle ze warto
8dyb8 rozmiar 215/40/16 jest baaaaardzo rzadki. Wiec moze to jakas przecena opon ktore przelezaly pare lat. To radze sprawdzic bo bardzo malo firm produkuje taki rozmiar a jeszcze mniej osob taki kupuje tym bardziej na zime.
Pozdrawiam
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
Snowcontrol są naprawdę cool – żona ma takie w Oplu i są
Dobra cena na Pirelli
Jest fajna aukcja na alle – dot z 2007 ale przecież to nie dramat a cena przyzwoita
http://www.allegro.pl/item454530374_wyp ... rip_7.html

Dobra cena na Pirelli
Jest fajna aukcja na alle – dot z 2007 ale przecież to nie dramat a cena przyzwoita

- Od: 9 cze 2008, 09:25
- Auto: Audi S4
hteb napisał(a):Jest fajna aukcja na alle – dot z 2007 ale przecież to nie dramat a cena przyzwoita usmiechhttp://www.allegro.pl/item454530374_wyp ... grip_7.htm
ciekawe, ciekawe...
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
Ma ktoś takie zimówki FIRST STOP,koleś mówił że to marka bridgestone chciał 210 za sztuke 15 cali,zastanawiam się,bo ostatnio letnie kupiłem też jakiś wynalazek SPORTIVA i są niesamowicie kiepskie na delikatnie mokrym asfalcie 170 za sztuke,w życiu nie kupie już tanich opon 

- Od: 10 maja 2008, 15:51
- Auto: Golf IV 2.3 V5
no to jesli sam twierdzisz ze nie kupisz juz tanich opon to na pewno nie pchaj sie w takie marki "niby bridgestone". Ludzie rozne rzeczy mowia, ale jakos markowe opony swoje kosztuja i jakosc maja zdecydowanie wyzsza niz te wszystkie badziewia chinskie i podroby.
Tak samo Pirelli ma np. marke Ceat, ale to naprawde do normalnych samochodow nie jest polecane. Opony kupujesz raz na 3-4 lata, w to naprawde warto zainwestowac troche i miec spokoj. A nawet jak sprzedasz samochod to opony mozesz zostawic. Czy to taka tragedia dolozyc te 300-400zl raz na pare lat za cos co odpowiada za Twoje bezpieczenstwo? A w zimie opony naprawde odgrywaja spora role przy hamowaniu.
Pozdrawiam
Tak samo Pirelli ma np. marke Ceat, ale to naprawde do normalnych samochodow nie jest polecane. Opony kupujesz raz na 3-4 lata, w to naprawde warto zainwestowac troche i miec spokoj. A nawet jak sprzedasz samochod to opony mozesz zostawic. Czy to taka tragedia dolozyc te 300-400zl raz na pare lat za cos co odpowiada za Twoje bezpieczenstwo? A w zimie opony naprawde odgrywaja spora role przy hamowaniu.
Pozdrawiam
Darku, co mozesz polecic w rozmiarze 215/45/18 na zime 
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
z 215/45/18 sa np. Pirelli SottoZero, ale na nie nie ma za duzych znizek. Cena katalogowa to 1133zl. Czyli za 750zl by byly dla Ciebie
To jest bardzo rzadki rozmiar, Kumho wogole takiego na zime nie ma a na nie mozna by tez dac ladne znizki. A jutro jeszcze sprawdze reszte cennikow, zobacze co tam jeszcze jest ciekawego.
A czyzbys juz kupil...
A pomysl nad 225/40/18, to duzo bardziej popularny rozmiar a roznica tak naprawde niewielka jednak bedzie w komforcie. I tak bedzie niewygodnie, wiec 215 tutaj niewiele pomoze. A wted cena to np. za Kumho 717zl, czyli za 570zl by byly
To jest bardzo rzadki rozmiar, Kumho wogole takiego na zime nie ma a na nie mozna by tez dac ladne znizki. A jutro jeszcze sprawdze reszte cennikow, zobacze co tam jeszcze jest ciekawego.
A czyzbys juz kupil...
A pomysl nad 225/40/18, to duzo bardziej popularny rozmiar a roznica tak naprawde niewielka jednak bedzie w komforcie. I tak bedzie niewygodnie, wiec 215 tutaj niewiele pomoze. A wted cena to np. za Kumho 717zl, czyli za 570zl by byly
Jak bedziesz miał chwilę ( nie ma pospiechu ) napisz mi na PW – dzieki.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Panowie, możecie polecić jakieś zimowe kapcie do Mazdy 6 w rozmiarze 195/65 R15?
W testach dobrze wychodzą Continental ContiWinterContact TS830 V, Nokiany WR G2, Michelin Primacy ALPIN A3.
Z wcześniejszych, którymi jeździłem pozytywne wrażenia pamiętam tylko przy Fuldzie Montero.
A i jeszcze znalazłem Yokohama AVS Winter V901 lub W. drive w ciekawej cenie. W zasadzie wszystkie w cenach niewiele ponad 200 PLN.
Czy testy ADAC są wiarygodne czy trochę "sponsorowane"?
Generalnie chciałbym wydać nie więcej jak 300 pln/szt.
------------------------
EDIT:
Właśnie się doczytałem. Continentale mają świetne właściwości jezdne, ale znacznie generują większe niż inne zużycie paliwa. Nokiany i Yokohamy W.drive są w dużej mierze podobne. Nokiany trochę lepsze parametry i trochę głośniejsze.
W testach dobrze wychodzą Continental ContiWinterContact TS830 V, Nokiany WR G2, Michelin Primacy ALPIN A3.
Z wcześniejszych, którymi jeździłem pozytywne wrażenia pamiętam tylko przy Fuldzie Montero.
A i jeszcze znalazłem Yokohama AVS Winter V901 lub W. drive w ciekawej cenie. W zasadzie wszystkie w cenach niewiele ponad 200 PLN.
------------------------
EDIT:
Właśnie się doczytałem. Continentale mają świetne właściwości jezdne, ale znacznie generują większe niż inne zużycie paliwa. Nokiany i Yokohamy W.drive są w dużej mierze podobne. Nokiany trochę lepsze parametry i trochę głośniejsze.
Saludos
- Od: 8 paź 2008, 13:59
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 121 KM GG
carlito napisał(a):Panowie, możecie polecić jakieś zimowe kapcie do Mazdy 6 w rozmiarze 195/65 R15?
Polecam Kleberg-Kristalp HP na śnieg i na lód, scieranie w normie.
------------------------
EDIT:
- Od: 25 cze 2008, 14:24
- Auto: kiedyś 626 2.0 16 V,
6 GH2.0 MZR-CD 140KM . obecnie Cx5 BlacMica 2.0
mixR napisał(a):Ma ktoś takie zimówki FIRST STOP,koleś mówił że to marka bridgestone
Panowie, tanie marki opon należą do dużych koncernów tylko dlatego, żeby te koncerny miały swój udział w rynku opon "budżetowych"
W tej cenie najlepiej kupic jakies alu 16" i do tego opony zimowe. To bylby dobry komplet na zime do 6tki. Calkiem ciekawe alu wystawilem w dziale Sprzedam, polecam bo sa w naprawde dobrej cenie.