Końcowy tłumik
Strona 1 z 1
Czy jest mozliwośc kupna zamiennika w rozsadnej cenie. Bo gosciu krzyknął mi 500 zł za tłumik z Bosala. Gdzieś na forum wyczytałem , że pasuje od 2 litrówki ale czy nie zamuli samochodu.
-
Gość
Meteo napisał(a):500 zł za tłumik z Bosala
Tanio. Dawałem więcej jakieś 2 lata temu.

Tu koleś ma do forda probe 2.5 v6. On jest identyczny jak do mazdy.
- Od: 3 kwi 2006, 15:48
- Auto: Mazda Mx-6 2.5 v6
Meteo napisał(a):Czy jest mozliwośc kupna zamiennika w rozsadnej cenie. Bo gosciu krzyknął mi 500 zł za tłumik z Bosala. Gdzieś na forum wyczytałem , że pasuje od 2 litrówki ale czy nie zamuli samochodu.
Hello
Ja tez ostatnio szukałem tłumika końcowego do mojej GE KL, trochę tańszego od Bosala. Mój "lokalny" mechanik wynalazł mi takie cudo za 370 zł, wygląda dobrze, pasuje. Na tłumiku była naklejka :Arvin Meritor, MA187X i parę innych numerków (240338, MZ 8407, 25417). Oznaczony jako do Mazdy 626 2.5 Hatchback 92-94. Ja mam z 96' roku i pasuje.
Jakiś za 130 zł też wynalazł, ale odradził.
Metal & Hell
- Od: 21 sty 2005, 00:43
- Auto: Mazda 6 GH
nie jest- wymaga dopasowaniatafel napisał(a):On jest identyczny jak do mazdy.
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
http://www.ferroz.home.pl/mazda.html
Radze zobaczyc tutaj-rozsadna cena i jakosc niezla.
Radze zobaczyc tutaj-rozsadna cena i jakosc niezla.
Mam pytanie odnośnie tłumika końcowego – nie mam jak tego sprawdzić niestety... czy wydech od Protege jest taki sam jak w 626/MX-6 GE? Czytałem o tym gdzieś, teraz przeglądam zdjęcia i dochodzę do wniosku, że to może być to samo...
pawelMX6 napisał(a):czy wydech od Protege jest taki sam jak w 626/MX-6 GE?
To całkiem inne samochody więc wątpie aby sam tłumik przypadkiem był taki sam.
Może taki?:
http://webautoservice.pl/uklady_wydecho ... egoly.html
Ostatnio edytowano 10 paź 2008, 18:10 przez Hazu, łącznie edytowano 1 raz
Hazu, jest bardzo podobny kształtem ale, pytałem już na forum mx6.com – nie pasuje bez przeróbek. Dokładnie chodziło mi o tłumik Mazdaspeed do Protege. Dźwięk w FS/KL rozrywa pupę....
Strona 1 z 1