Ilu litrom paliwa odpowiadają przedziałki na skali ??
Strona 1 z 1
Witam! Pytanie dokładnie takie jak w temacie. Posiadam Mazdę 323P BA, 1.3 i z 1997 r. Nie posiadam kontrolki rezerwy dlatego interesuje mnie ilu litrom paliwa odpowiadają poszczególne przedziałki na skali, głównie pierwsza i druga bo ze środkową i kolejnymi nie będzie już problemu. Dodam iż bak – wg producenta – ma pojemność 50 litrów. Z góry dziękuję za pomoc!
- Od: 25 maja 2008, 17:23
- Auto: 323P, 1.3i, 16V, 1997 r.
u mnie w 1,5 BA między pełnym bakiem, a przedostatnia kreska na wskaźniku jest 12L, niższych nie wiem bo zawsze na full leje
Jesli wskazania są liniowe to może da sie "pi razy oko" podzielic proporcjonalnie pojemnosć baku przez kreseczki

Jesli wskazania są liniowe to może da sie "pi razy oko" podzielic proporcjonalnie pojemnosć baku przez kreseczki
- Od: 29 maja 2008, 21:25
- Auto: Mazda 323F 1.5 BA
Witam! Dzięki za odpowiedź. Ostatnio podczas tankowania do pełna stwierdziłem, że pierwsza kreska wskazuje 10 litrów czyli mniej więcej tyle jest rezerwy.
- Od: 25 maja 2008, 17:23
- Auto: 323P, 1.3i, 16V, 1997 r.
ja właśnie ostatnio to chciałem sprawdzić.... zalałem cały bak, później wyjeździłem do końca aż szarpneło (zrobiłem na baku 810km w cylku mieszanym) pojechałem na stacje wlałem 10,5 litra i wskazówka podniosła sie milimetr ponad pierwsza kreskę. Wydaje mi się właśnie więc, ze rezerwa ma właśnie 10litrów bo jak zaleje do pełna to mi wskazówka wychodzi milimetr ponad full czyli o milimetr tak jakby mi zawyzało poziom paliwa.
- Od: 4 paź 2007, 15:06
- Auto: Toledo II 1,9TDI ARL 150km- 2001r
u mnie w 323C tez wychodzi, ze rezerwa ma 10litro.
Ogolnie miedzy kreskami wychodzi ~10l i rezerwa (ponizej najnizszej kreski) tez ma 10l
czyli suma wychodzi 50l![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ogolnie miedzy kreskami wychodzi ~10l i rezerwa (ponizej najnizszej kreski) tez ma 10l
czyli suma wychodzi 50l
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Na razie jeszcze cię "ostrzega", że jest mało w baku. Dopiero potem będzie ci cały czas świecić.
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Strona 1 z 1