Witam.
Mam duży problem a mianowicie padł mi z tyłu amortyzator.
Okazuje sie że jest to amortyzator z regulacja poziomu wysokosci którego nie znalazłem jako zamiennik. Koszt serwis 1100 sztuka.
Może ktoś rozgryzł ten temat,może pasuje zwykły tylko od czego,może jakaś przeróbka. Nadkole zaraz zaczepi o opone.
Prosze o pomoc.
Tylne amortyzatory z regulacją wysokości – wymiana.
Strona 1 z 1
Problem rozwiązany.
Kupiłem całe macpercony od nadwozia bez regulacji kompletne(gniazdo,sprężyna i amortyzator) na dwie strony w bardzo dobrym stanie za 300zł ,wymieniłem i jest super.
Odnośnie tematu – amortyzatory z regulacją mają inną sprężyne także trzeba wymienić na amortyz zwykły + sprężyna.
Kupiłem całe macpercony od nadwozia bez regulacji kompletne(gniazdo,sprężyna i amortyzator) na dwie strony w bardzo dobrym stanie za 300zł ,wymieniłem i jest super.
Odnośnie tematu – amortyzatory z regulacją mają inną sprężyne także trzeba wymienić na amortyz zwykły + sprężyna.
- Od: 6 sie 2007, 09:56
kolego mialem ten sam problem wstawiłem zwykłe ale razem ze sprezynami bo te co sa razem z tymi poziomojacymi amorami sa za słabe ja kupiłem uzywane i jest ok pasuja lub kup nowe amortyzatory i sprezyny do zwyklych amorów mi padł tez jedem a drugi jest dobry
ROBERT
- Od: 31 mar 2006, 14:12
- Auto: MAZDA DITD 2,0 74kW 1998 R
Ja tylko dorzuce, ze mialem identyczna sytuacje. Skonczylo sie wymiana amortyzatorow oraz sprezyn (reszta bez zmian). Dodam, ze tak mi poradzono zarowno w serwisie jak i przy sprzedazy amortyzatorow w sklepie.
I tutaj male pytanie- czy po takiej wymianie nie wydaje sie wam, ze tyl troche osiadl? Ile u was jest luzu pomiedzy kolem a krawedzia nadkola?
I tutaj male pytanie- czy po takiej wymianie nie wydaje sie wam, ze tyl troche osiadl? Ile u was jest luzu pomiedzy kolem a krawedzia nadkola?
- Od: 25 mar 2008, 11:43
- Auto: Mazda 323BJ 2.0 DiTD '99
Strona 1 z 1