Ponieważ na naszym forum nie znalazłem nic co odpowiadałoby na powyższe pytania poszperałem więc w necie ii oto efekt.
http://www.msprotege.com/forum/archive/ ... 71178.html – oryginalna strona
Tłumaczenie przez automat ale oddaje sens
Będzie to przydatne dla wszystkich właścicieli MZ3 jest tam, ja odciąga od drugiego forum:
Jak być może wie, Mazda3 jest wyposażony w system bezpieczeństwa, które wykorzystuje klucz wbudowany chip, transponder, który jest czytany przez samochodu ECU po uruchomieniu samochodu. ECU jest zaprogramowany, aby zaakceptować tylko niektóre kody transpondera. Jeżeli klucza transponder nie jest zarejestrowany w ECU to nie pozwoli samochodu należy rozpocząć.
Jest to system, który Ford opracował i do tej pory bardzo skuteczne w zmniejszaniu auto kradzieży, natomiast nie ma nic, które będą zapobiegać zdecydowany, przygotowany samochód złodziej ukradł z samochodu system podobny do tego się to prawie niemożliwe do uruchomienia samochodu przez hotwiring lub zerwania zapłonu.
Mazda North American Operations wydaje się myśleć, że ich klienci są kompletne idioci i są zdolne do ich własnych wycieranie nosa.Liczby te nie obejmują instrukcjami zawartymi w podręczniku dla właścicieli programowania dodatkowych klawiszy siebie, zamiast ich polecić można udać się do sprzedawcy, że nowe klucze wykonane i zaprogramowane. W niektórych członków forum doświadczyło niektórych dealerów chciał mieć ponad 100 dolarów do programu i nowych kluczy.
Na szczęście moje ostatnie samochodu Ford Focus był z tego samego transpondera klucz systemu, Ford Chyba ma nieco lepszy opinię swoich klientów, żeby dostarczyć instrukcji dla kluczowych programowania w podręczniku właścicieli (które zachowane w formacie PDF). I postanowiła podjąć ryzyko i próbować użyć Analiza kluczowych programowania instrukcji do programu nowych kluczy do 3.
Pierwsze potrzebowałem kompatybilnym transponderów kluczowych puste cięcia fizycznie pasuje do mojego samochodu zapłonu i zamków. Mój lokalny ślusarz nie nosić Półprodukty więc musiałem udać się do dealera. Facet w części biurko ostrzegł mnie, że musi być zaprogramowane, ale kiedy powiedziałem mu, trafia do programu, to ja był jak "OK". 5 minut i 23,38 dolarów później miałem nowy klucz fizycznie cięcia które będą pasować do mojej istniejących kluczy. Ja testowałem klucz zapłonu i sprawdziła, że podczas gdy byłoby włączyć zapłon cylindra nie będzie angażować się rozrusznikiem, ale również odblokowana i zablokowane drzwi kierowcy, tak wiem, że cięcia poprawnie.
Teraz do programu transponderów, Mam Focus ecznika w ręku, jest podstawowym how-to.
Przedmioty potrzebne:
1. 2 fabrycznie zaprogramowanych transponderów kluczy.
2. 1 nowych transponderów kluczowych
Czas jest kluczem do tej procedury należy zapoznać poprzez całą procedurę przed próbą.
Procedure: Procedura:
1.Wstaw jeden z fabrycznie zaprogramowanych transponderów klawiszy i włączyć zapłon do "on", pozostaw na co najmniej jeden sekund (I czekać, aż czerwony symbol klucza w dokumencie klastra extiinguishes), należy usunąć klucz zapłonu.
2. W ciągu 5 sekund wstawić drugi wstępnie zaprogramowany klucz i zapłonu do urn "na" co najmniej jedna sekunda, ale nie więcej niż 5 sekund (użyj klawisza symbol tego, jak dobrze), a następnie usunąć drugi klucz.
3. W ciągu 10 sekund wstawić nowy klucz zapłonu i włączyć zapłon do "on", jeśli są udane czerwony symbol klucza oświetlania następnie gaszenia po około sekundy.
Jeśli nie powiedzie się czerwony symbol klucza flash wielokrotnie, aby wskazać, że masz dodaje nieprawidłowy klucz. Usuń klucz, poczekaj minutę i spróbuj jeszcze raz, to zajęło mi kilka razy, aby uzyskać to doskonałe i miałem to zrobić wcześniej.
Aby zobaczyć dotyczy stron z Focus właścicieli patrz podręcznik tę stronę
Nowy klucz koszt mnie mniej niż 25 dolarów, dealer nawet fizycznie wyciąć nowy klucz za darmo.
3. I zdecydowanie wskazują, że wszyscy go i uzyskać co najmniej jeden wolny klawisz dokonane & prorgammed ich 3. Jeśli stracisz jeden z dwóch oryginalnych kluczy i nie mają zamiennych nie będzie można wprowadzać żadnych nowych kluczy (jak chcesz prorgammend klucze do programu więcej) i będzie musiał udać się do sprzedawcy i ich ponownego -program ECU. " "