Normalnie jest wszystko OK, ale jak sie zrobi GORACO, to kierownica mi strasznie piszczy podczas skrecania ("siara" okropna). Az sie boje lata. Nie chce tego dawac jakiemus Bolkowi, ktory mi powie ze to naprawi za cholera wie jakie pieniadze, dopoki nie bede mniej wiecej wiedzial co to moze byc. Nie wiecie cos na ten temat?
W Civicu mam podobny problem, ale kierownica minimalnie piszczy jak jest strasznie zimno, ale to jest w miare normalne i do zaakceptowania, bo ledwo co slychac.
sciera
Piszczy kierownica podczas upałów
Strona 1 z 1
Zobacz tak jakby pod klaksonem na kierownicy czy gdy obracasz kierownicą nie ociera o plastik.Mi tak skrzypialo ale wyczaiłem ze jest taka blaszka pod plastikową osłoną,ktora styka sie z inną,jak skręcasz to jedna pociera o drugą.Jest to styk masy sygnału dzwiękowego bo gdy odgielem blaszke sygnał przestał dzialac.Proponuje to miejsce posmarowac jakims smarem lub WD 40.No chyba ze to cosik innego...........Sprawdż
- Od: 28 gru 2004, 17:17
- Auto: Kiedyś 323f BG,BA.Teraz Toyota Corolla E12
Ja mam ciche popiskiwanie z kierownicy, ale jak jest bardzo, bardzo zimno. Grubo poniżej 0 stopni. Jest to skrzypienie o charakterze matalicznym, więc pewnie to ta blaszka. Muszę ją postraszyć WD 40.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Morder napisał(a):mam to samo, klima pomaga
Ale u mnie ten problem wystepuje tylko w leci
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Nie. Wymontować kierownicę...sciera napisał(a):Sugerujecie zeby zamontowac klime?

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl